云题海 - 专业文章范例文档资料分享平台

当前位置:首页 > 2018年高考英语全国专用考前三个月文档:组合演练 阅读理解+七选五+完形填空 组合演练(三) Word版含解析

2018年高考英语全国专用考前三个月文档:组合演练 阅读理解+七选五+完形填空 组合演练(三) Word版含解析

  • 62 次阅读
  • 3 次下载
  • 2025/12/2 22:17:04

组合演练(三) [阅读理解+完形填空]

Ⅰ.阅读理解

A

(2017·北京东城区期末)

I left home to support my sister in her efforts to present a music festival.She lives on the other side of the world,and I went to visit her,not wanting to leave and feeling like I was leaving home against my will.However,I wanted to show her my support because she is my only sister.

So I boarded the plane in mid-August,and hated the long flight.I arrived,tired and hungry.I had left my husband for 2 years,alone,in our old New Orleans house.

I was all set and ready to perform for my sister for the music festival on Sunday morning when I received a call from Chicago.The hurricane was predicted to hit our city,and many people had already evacuated,but my husband chose to stay behind.He could not get a call to me on the other side of the world,but he could call his cousin in Chicago.He gave his cousin a message for me,that he would be just fine,and not to worry.

As the day wore on,I finally took the stage in front of hundreds of Europeans,and I realized,thanks to CNN,that New Orleans was under water.

I performed,hoping that my husband would survive.And I performed perfectly.The audience stood and applauded.I left the stage and went straight to the TV.I saw the street sign near my home,of Humanity Street,but nothing below it,except water.

In the days that followed,I found out that my house,my car,my clothes,my furniture,everything that I’d left behind was gone...but not my husband.He survived by riding on the rear bumper(后保险杠)of a VW bus,holding on to the overhead luggage rack,in the pouring rain,down the highway from New Orleans,half-way to Baton Rouge.The rest of the journey was a long walk,but he survived.

By the first week of September,I flew back to the Baton Rouge airport,and hugged my husband.Since then,our relationship has grown deeper;we have completely rebuilt our house,bought a new car,bought new furniture and new clothes and joined an inspirational,spirit-filled community.

语篇解读 作者离开家助阵姐姐的音乐节,她所在的城市遭遇到飓风,她家里的东西都没了,幸运的是她的丈夫幸存下来了,他们重建了家园,而且感情更好了。

1.Why did the author leave home? A.To look after her sister. B.To attend a music festival. C.To watch a performance. D.To visit her husband’s cousin. 答案 B

解析 细节理解题。根据文章第一段第一句“I left home to support my sister in her efforts to present a music festival.”可知,作者离开家是为了参加一个音乐节。故选B。 2.How did the author feel when she left home? A.Disappointed. C.Tired. 答案 D

解析 细节理解题。根据文章第一段中的“...not wanting to leave and feeling like I was leaving home against my will.”可知,作者在离开家的时候是不愿意的。故选D。 3.What does the underlined word “evacuated” mean? A.Gathered. C.Escaped. 答案 C

解析 词义猜测题。根据文章第三段的句子“The hurricane was predicted to hit our city”及“but my husband chose to stay behind”可知,evacuated的意思是“逃离”。故选C。 4.What might be the best title for the passage? A.Lost It All,Gained Even More B.Once Gone,Never Returned C.Caught in the Hurricane D.Trapped in a Dilemma 答案 A

解析 标题归纳题。根据文章内容可知,作者离开家助阵姐姐的音乐节,她所在的城市遭遇到飓风,她家里的东西都没了,幸运的是丈夫幸存下来了,他们重建了家园,而且感情更好了。故选A。

B

(2017·山东济宁一模)

The concept of a working holiday is fairly simple.It is a vacation which normally lasts for

B.Struggled. D.Hid. B.Worried. D.Unwilling.

several weeks or even months,during which you divide your time between work and recreation.The typical working holiday includes some manual labor and sightseeing.You can usually get room and board in exchange for a few hours of work.For instance,Australia and New Zealand encourage working holidays by offering one-year visas to people between the ages of 18 and 30.Countries all over the world offer the chances to work or volunteer and live in a new environment.All you need is a return ticket and enough cash to live on.

While some people choose to work in restaurants or hotels,others may do fruit picking which is perhaps the most popular type of work.Be prepared for long working days in the orchard,which may last up to ten hours a day.If you are not ready for this,a more leisurely job with shorter hours is possible,but you will not make as much money.Another option is volunteering in foreign countries.For example,you can work with disabled children in Bolivia and practice your Spanish,research dolphins and whales in Italy,or build schools in rural towns in Ghana.

A working holiday is a great way to broaden your horizons since it gives you the chance to explore a country,practice a new language,and meet people from all over the world.These kinds of adventures sometimes have a really big impact on those who have experienced a working holiday.They often say that it was one of the best memories of their lives.Be aware! Even though some working vacation programs pay,not all of them do sometimes you end up paying to go on working vacation.However,a working holiday can get you off the beaten track and into spots the average tour bus would never go near.

语篇解读 文章向我们介绍了打工度假以及它的优势所在。 5.What can you get in exchange for a few hours of work? A.Recreation and money. C.Free transportation. 答案 D

解析 细节理解题。根据文章第一段第四句“You can usually get room and board in exchange for a few hours of work.”可知几个小时的工作可以换来食宿。故选D。 6.What’s the second paragraph mainly about? A.The idea of a working holiday. B.Ways to spend a working holiday. C.Great places for a working holiday. D.Volunteering in foreign countries. 答案 B

解析 段落大意题。通读第二段可知,第二段介绍了关于working holiday的一些具体方法。故选B。

B.A return ticket. D.Meals and shelter.

7.What does “the beaten track” in the third paragraph refer to? A.Roads in poor condition. B.Broken railway tracks. C.Routes taken by many tourists. D.Spots where you might get beaten. 答案 C

解析 词义猜测题。根据画线词所在句可知,打工度假可以让你离开the beaten track,让你走进普通旅行车从不靠近的地方,可知这里的the beaten track指的是大部分旅行者的路线。故选C。

8.What does the writer remind readers to do in the last paragraph? A.Check what you must pay for. B.Meet proper people. C.Be prepared for adventures. D.Broaden your horizons. 答案 A

解析 细节理解题。根据最后一段的句子“Be aware! Even though some working vacation programs pay,not all of them do sometimes you end up paying to go on working vacation.”可知作者最后一段中提醒读者核实哪些是需要付钱的。故选A。 Ⅱ.完形填空 (2017·河北唐山期末)

Catherine stood in the Pitt Street Mall in central Sydney,holding a sign that read “Free Hugs”.In the previous months,Catherine had been feeling 9 and lonely as a result of endless personal difficulties.However,a hug from a stranger made a big 10 . Catherine simply wanted to 11 the feeling of warmth on to others. “What are you selling?” a man asked.

“Nothing,” Catherine explained.“I’m just 12 hugs to people.For free.” But this man wasn’t 13 .

He seemed unable to quite believe what he was 14 : he slipped his iPhone out of his jacket pocket and took a photo of Catherine opening her 15 in a welcoming gesture.The man looked 16 ,a bit embarrassed and then,unexpectedly,his face broke into a smile.

He hugged Catherine.Although Catherine had been secretly 17 the close act with a stranger who might have personal hygiene(卫生) problems,she discovered that it was a nice 18 .They held each other for a moment,exchanged 19 and then Catherine watched as the

  • 收藏
  • 违规举报
  • 版权认领
下载文档10.00 元 加入VIP免费下载
推荐下载
本文作者:...

共分享92篇相关文档

文档简介:

组合演练(三) [阅读理解+完形填空] Ⅰ.阅读理解 A (2017·北京东城区期末) I left home to support my sister in her efforts to present a music festival.She lives on the other side of the world,and I went to visit her,not wanting to leave and feeling like I was leaving home against my will.However,I wanted to show her my support because she is my only sister. So I boarded the plane in mid-Au

× 游客快捷下载通道(下载后可以自由复制和排版)
单篇付费下载
限时特价:10 元/份 原价:20元
VIP包月下载
特价:29 元/月 原价:99元
低至 0.3 元/份 每月下载150
全站内容免费自由复制
VIP包月下载
特价:29 元/月 原价:99元
低至 0.3 元/份 每月下载150
全站内容免费自由复制
注:下载文档有可能“只有目录或者内容不全”等情况,请下载之前注意辨别,如果您已付费且无法下载或内容有问题,请联系我们协助你处理。
微信:fanwen365 QQ:370150219
Copyright © 云题海 All Rights Reserved. 苏ICP备16052595号-3 网站地图 客服QQ:370150219 邮箱:370150219@qq.com