当前位置:首页 > 2018-2019学年人教版高中英语选修六同步练习:单元质量评估(二)Word版含答案
309教育网 www.309edu.com
单元质量评估(二)
时间:100分钟 分数:120分
第一部分 阅读理解(共两节,满分40分) 第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)
阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。
A
Reuel Tolkien(1892—1973),the British linguist,writer.He created a fantasy novel The Lord of the Rings the well-known trilogy(三部曲).
Tolkien was born in Bloemfontein,South Africa.When he was 4 years old,his father died and his family moved back to England.Tollkien graduated from Oxford University when he was 23 years old,and participated in the First World War.During the war,Tolkien suffered from “trench fever” and stayed in the hospital until the end of World War Ⅰ.It was during the days in the hospital that he began his writing career first.
After the war,Tolkien became a linguist.He was an editor of the New English Dictionary of 1918—1920.However,he was more researching into Anglo-Saxon language which makes his extensive contacts in Britain and the Nordic spread all over the folklore and mythology.
In 1937,Tolkien completed his first work The Hobbit.Although this was a fairy tale,it was also suitable for adults to read.Because of
309教育资源库 www.309edu.com
309教育网 www.309edu.com
good sales,the publisher Allen & Unwin convinced Tolkien to write its sequel.This encouraged Tolkien to complete his most famous works the epic(史诗)trilogy The Lord of the Rings.The works of writing went on for almost a year with the support from his good friend Lewis.
At the beginning The Lord of the Rings was similar works for children,but after that writing style quickly became serious and dark.The Lord of the Rings was one of the most popular literary works in the 20th century in terms of sales and readers' evaluation.Tolkien's influence is important,for the success of The Lord of the Rings makes the fantasy novels of this literature genre(体裁)develop rapidly.
【语篇解读】 本文是一篇人物传记,介绍了《指环王》的作者瑞尔·托尔金的生平。他早年丧父,后来参加了第一次世界大战。战时患上“战壕热”,在医院期间开始了他的写作生涯。
1.When did Tolkien take part in World War Ⅰ? A.1896. C.1916.
B.1915. D.1937.
解析:推理判断题。根据第一段第一句中的“Reuel Tolkien(1892—1973)”以及第二段的第三句“Tolkien graduated from Oxford University when he was 23 years old,and participated in the First World War”可知,瑞尔·托尔金生于1892年,他23岁时参加了第一次世界大战;据此可以判断,他是在1915年参加第一次世界大战的,故B项正确。
答案:B
2.Which of the following statements is true?
309教育资源库 www.309edu.com
共分享92篇相关文档