云题海 - 专业文章范例文档资料分享平台

当前位置:首页 > 2021版英语全能大一轮复习外研版话题语篇专攻练 二十九 必修5 Module 5 The Great Sports Personality

2021版英语全能大一轮复习外研版话题语篇专攻练 二十九 必修5 Module 5 The Great Sports Personality

  • 62 次阅读
  • 3 次下载
  • 2025/12/3 2:07:43

Physical activity is essential for all aspects of our health. It’s unnecessary to hang a cookie over a treadmill to keep ourselves walking longer. But if we could link exercise to something we desire, maybe we’ll be willing to get up off the sofa.

【文章大意】坚持运动是不容易的, 为了鼓励自己能坚持运动, 可以将运动与自己喜欢的某个东西联系起来。

5. What is suggested in the story told at the beginning? A. Active people tend to eat in a healthy way. B. Different people have different tastes in food. C. People choose to go to the gym just to lose weight. D. Many people doing exercise avoid high-calorie food.

【解析】选D。推理判断题。由第四段的第一句话和最后一句话可知, 作者的邻居包括作者在内对那位在吃第四块巧克力饼干的跑步者点头表示理解, 但他们自己却远离甜品, 而且他们认为吃高热量的食物会破坏他们的运动效果; 由此可推知, 许多做运动的人不敢吃高热量的食物。

6. What does the underlined word “yearningly” in Paragraph 5 mean? A. Casually. B. Eagerly. C. Reluctantly.

D. Rapidly.

【解析】选B。词义猜测题。由上文吃四块巧克力饼干的跑步者的例子以及此人所说的Maybe I should run a marathon 可推知, 作者的朋友想吃甜点, 故渴望地看着它。

7. Which statement best states the author’s main point? A. The benefits of exercise are widely ignored. B. Few people know how to exercise properly. C. It’s a good way to reward with food.

D. Exercise can encourage people to move more.

【解析】选C。推理判断题。最后两段陈述了作者的观点, 作者认为用食物来激励运动是不错的方法。

8. Which of the following statements is RIGHT?

A. Someone who is thin and eats much must be a devoted exerciser. B. When the weather is not good, the runner will still run. C. Most of us exercise to keep fit.

D. It’s essential to hang a cookie over a treadmill to keep ourselves walking longer.

【解析】选C。细节理解题。第二段中的thinking someone who is thin and eats so many cookies must be a devoted exerciser. 说明只是作者这样认为, 故A项错误。由第三段中的My running group meets at 6 am every morning all year round, unless there is a snowstorm or too much ice to run safely. 可知, 天气不好的时候, 就不会跑, 说明B项错误。第四段中的No cookies for us. Of course, we exercise as a way to keep healthy说明C项正确。根据文章最后一段的It’s unnecessary to hang a cookie over a treadmill to keep ourselves walking longer. 可知, D项错误。 【知识拓展】

否定前缀加un的形容词:

necessary→unnecessary happy→unhappy touched→untouched expected→unexpected usual→unusual

doubted→undoubted

reasonable→unreasonable bearable→unbearable 否定前缀加un的动词: tie→untie

wrap→unwrap

lock→unlock dress→undress Ⅱ. 阅读填句

根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

Some people put their bicycles away once they learn how to drive a car. For many people, bicycling is not just an easy way of getting around town but also an exciting sport. 1 .

One kind of race is the time trial. Each racer leaves the starting line at a different time and heads hard for the finish line. The cyclist who covers the distance in the shortest amount of time wins the race. 2 , because the bicycles are spread out and are not likely to run into each other.

Another kind of race is more difficult. A few city blocks are closed to traffic. Then all the racers line up in a tight pack and begin racing at the same time. 3 . The race requires more than speed. It also

requires skilful handling of the bicycle as it runs at full speed around other bicycles. The racer who completes all the laps first is the winner.

4 . Racers have to cover anywhere from 35 miles to almost 3, 000 miles. The race course may be a straight stretch of road or a long series of roads across the country. The prize goes to the first person who crosses the finish line.

Between races cyclists stay in good condition by doing exercise that builds up their strength so that they can keep riding for long periods of time. 5 , they often join bicycling groups and become licensed racers. Then they can enter special races all over the country. If you’re a cyclist, keep practicing. You could become a star. A. As cyclists become more experienced B. A time trial is a very safe race for beginners C. Serious cyclists often arrange to take part in races D. Road races are usually the longest cycling contests E. Most people will seize possible chances to get around town

F. They cover many laps (一圈), going around and around the city blocks G. When cyclists still need to build themselves up for those special races 【文章大意】本文是一篇说明文。文章详细介绍了几种骑自行车的比赛。

1. 【解析】选C。根据空处所在的位置可知, 该句承上启下; 由下文介绍的几种骑自行车比赛可知, C项“热衷骑自行车的人经常筹备参加骑

  • 收藏
  • 违规举报
  • 版权认领
下载文档10.00 元 加入VIP免费下载
推荐下载
本文作者:...

共分享92篇相关文档

文档简介:

Physical activity is essential for all aspects of our health. It’s unnecessary to hang a cookie over a treadmill to keep ourselves walking longer. But if we could link exercise to something we desire, maybe we’ll be willing to get up off the sofa. 【文章大意】坚持运动是不容易的, 为了鼓励自己能坚持运动, 可以将运动与自己喜欢的某个东西联系起来。 5. What is suggested in the story told at the beginning? A. Active

× 游客快捷下载通道(下载后可以自由复制和排版)
单篇付费下载
限时特价:10 元/份 原价:20元
VIP包月下载
特价:29 元/月 原价:99元
低至 0.3 元/份 每月下载150
全站内容免费自由复制
VIP包月下载
特价:29 元/月 原价:99元
低至 0.3 元/份 每月下载150
全站内容免费自由复制
注:下载文档有可能“只有目录或者内容不全”等情况,请下载之前注意辨别,如果您已付费且无法下载或内容有问题,请联系我们协助你处理。
微信:fanwen365 QQ:370150219
Copyright © 云题海 All Rights Reserved. 苏ICP备16052595号-3 网站地图 客服QQ:370150219 邮箱:370150219@qq.com