云题海 - 专业文章范例文档资料分享平台

当前位置:首页 > 【英语】八年级英语上册阅读理解练习题

【英语】八年级英语上册阅读理解练习题

  • 62 次阅读
  • 3 次下载
  • 2025/12/11 14:42:05

young tree lying on the ground. The rich man asked the old man, \kind of tree are you planting there, my good man?

\(无花果)tree, sir,\

\ \

\and it'll take years to give fruit. You certainly don't hope to live long enough to get any fruit from this tree.\The old man smiled and said, Tell me, sir, did you eat figs when you were a boy?\\ The old man asked, \ \

\(祖先) planted trees for us to enjoy and I am doing the same for the people after me.\

The rich man was quiet. Then he said, \for the people after us. Thank you very much.\ (1)The old man was planting _______ when the rich man saw him.

A. an apple tree B. a fig tree C. a pear tree D. a banana tree (2)The old man was _______.

A. 80 years old B. 60 years old C. 90 years old D. 70 years old (3)The old man was planting the tree _______ A. to get himself some fruit to eat B. for the people after him C. to make his garden more beautiful D. just for fun

(4)The sentence in the last paragraph \ A. he was thinking about who were his forefathers B. he didn't want to disturb the old man C. he couldn't communicate with the old man

D. he understood why the old man planted the young tree 【答案】 (1)B (2)C (3)B (4)D

【解析】【分析】文章大意:一位富人见一位90岁的老人在种无花果树,感到很惊讶。老人对他说,“我们的祖先为我们栽树,供我们享受,我也为我的后人们做同样的事。” (1)细节理解题。根据The rich man asked the old man, \kind of tree are you planting there, my good man? \(无花果)tree, sir,\可知老人在种无花果树,故选B。

(2)细节理解题。根据“I am ninety years old.\ 可知老人已90岁,故选C。

(3)细节理解题。根据 our forefathers(祖先) planted trees for us to enjoy and I am doing the same for the people after me.可知老人是为他的后人载这种树,故选B。

(4)推理判断题。根据Then he said, \things for the people after us. 可知他理解老人为什么载无花果树的原因, 故选D。 【点评】考查阅读理解。要求考生对文章通读一遍,做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断题也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确答案,切忌胡乱猜测,一定要做到有理有据。

  • 收藏
  • 违规举报
  • 版权认领
下载文档10.00 元 加入VIP免费下载
推荐下载
本文作者:...

共分享92篇相关文档

文档简介:

young tree lying on the ground. The rich man asked the old man, \kind of tree are you planting there, my good man? \(无花果)tree, sir,\ \ \ \and it'll take years to give fruit. You certainly don't hope to live long enough to get any fruit from this tree.\The old man smiled and said, Tell me, sir, did you eat figs when you were a boy?\\ The old man asked, \

× 游客快捷下载通道(下载后可以自由复制和排版)
单篇付费下载
限时特价:10 元/份 原价:20元
VIP包月下载
特价:29 元/月 原价:99元
低至 0.3 元/份 每月下载150
全站内容免费自由复制
VIP包月下载
特价:29 元/月 原价:99元
低至 0.3 元/份 每月下载150
全站内容免费自由复制
注:下载文档有可能“只有目录或者内容不全”等情况,请下载之前注意辨别,如果您已付费且无法下载或内容有问题,请联系我们协助你处理。
微信:fanwen365 QQ:370150219
Copyright © 云题海 All Rights Reserved. 苏ICP备16052595号-3 网站地图 客服QQ:370150219 邮箱:370150219@qq.com