当前位置:首页 > 2011.06英语四级真题听力答案及原文
Q19: What is the topic of the man's writing assignment? C) Pain and pleasure in sports
Q20: What problem does the man have while working on his paper? D) He can't decide whether to include the effort part of skiing. Q21: What does the woman say is common in writing papers? A) New ideas come up as you write.
19. D) A sport he participates in
解析:题目问的是,男生论文的主题是什么,从talk about what particular sport means to me when I participate in一句中,可得对应选项D。C选项是一个干扰项,pain and pleasure in sports, 意为运动中的痛苦与快乐,其中sports一词范围太大,对话中只谈到了cross-country skiing, 因此,C选项错。
20. D) He can't decide whether to include the effort part of skiing.
解析:当男生打算将越野滑雪的艰辛剔除出论文时,教授说了一句“Then you'll have to include that in your point.”对应选项D 21. A) New ideas come up as you write.
解析:在对话的最后,教授提到“Part of your point you knew before hand but part you discovered as you wrote. That's common, right?”这句话意思是说,在写论文之前,论点的一部分我们已经有了,但另一部分在写的过程中才会发现,因此,对应选项A。A选项与D选项较易混淆,但从教授的话中,我们可以看出,不是论点发生变化,而是在写作过程中,会有新的想法产生。
这篇长对话因为是围绕论文写作展开,而且涉及了一项我们中国人并不熟悉的运动,越野滑雪,因此,乍听之下,有些小抽象,小陌生。但细听之后,我们会发现,文中有一大段都提到了男生在写作中遇到的纠结处,那就是越野滑雪的畅快和由此所付出的艰辛,文章的主旨自然呼之欲出了。
这篇对话主要考察对文章大意的理解,而不是纠结于一词一句的得失,因此,大家在做题时,也要注意把握主干,不要因为听到了一个自己不太熟悉的运动就舍本逐末。
Conversation Two
W: Good evening and welcome to this week's Business World. It program for and about business people. Tonight we have Mr. Angeleno who came to the US six years ago, and is now an established businessman with three restaurants in town.Tell us Mr. Angeleno, how did you get started?
M: Well I started off with a small diner. I did all the cooking myself and my wife waited on tables. It was really too much work for two people. My cooking is great. And word got around town about the food. Within a year, I had to hire another cook and four waitresses. When that restaurant became very busy, I decided to expand my business. Now with three places my main concern is keeping the business successful and running smoothly. W: Do you advertise?
M: Oh yes. I don't have any TV commercials, because they are too expensive. But I advertise a lot on radio and in local newspapers. My children used to distribute ads. in nearby shopping centres, but we don't need to do that anymore.
W: Why do you believe you've been so successful?
M: Em, I always serve the freshest possible food and I make the atmosphere as comfortable and as pleasant as I can, so that my customers will want to come back.
W: So you always aim to please the customers?
M: Absolutely!Without them I would have no business at all. W: Thank you Mr.Angeleno.I think your advice will be helpfull to those just staring out in business.
Questions 23 to 25 are based on the conversation you have just heard.
22 What is the woman's occupation
D) Hostess of the weekly “Business World”
23 what do we learn about Mr.Angeleno's business at its beginning B) He and his wife did everything by themselves.
24 what does Mr. Angeleno say about advertising his business. B) He advertises a lot on radio and in newspapers.
25 What does the man say contribute to his success? B) The restaurant atmosphere
22. D) Hostess of the weekly “Business World”
解析:从对话中可以听出,这是一个访谈节目,因此这个女性是节目主持人。
23. B) He and his wife did everything by themselves.
解析:题目问的是,刚开始的时候,Angeleno的生意怎么样?对话中提到,I did all the cooking myself and my wife waited on tables. Angeleno负责做菜,他妻子负责接待,对应选项B。
24. B) He advertises a lot on radio and in newspapers.
解析:从But I advertise a lot on radio and in local newspapers. 一句中,可以得到对应选项。
25. B) The restaurant atomsphere
解析:题目问的是,什么有助于餐厅的成功?对话中提到,I always serve the freshest possible food and I make the atmosphere as comfortable and as pleasant as I can, so that my customers will want to come back. 可见,Angeleno会提供尽可能新鲜的食物和舒适的用餐环境以吸引顾客,因此,对应选项B,也许,有童鞋会问,为什么不选C?注意,C选项是指各种各样的食物,与文意中“新鲜的食物”不符,是错误选项。
这篇对话是一篇较为简单的访谈节目,主要涉及一些细节问题,其中,关键细节包括餐馆经营情况,广告宣传情况等,也是考点所在。童鞋们在听时,可以相应地做些简单的笔记,从而准确地选出选项。 Section B
Passage One
There are many commonly held beliefs about eye glasses and eyesight that are not proven facts. For instance, some people believe that wearing glasses too soon weakens the eyes. But there is no evidence to show that the structure of eyes is changed by wearing glasses at a young age. Wearing the wrong glasses, however, can prove harmful. Studies show that for adults there is no danger, but children can develop loss of vision if they have glasses
inappropriate for their eyes.
We have all heard some of the common myths about how eyesight gets bad. Most people believe that reading in dim light causes poor eyesight, but that is untrue. Too little light makes the eyes work harder, so they do get tired and strained. Eyestrain also results from reading a lot, reading in bed, and watching too much television. However, although eyestrain may cause some pain or headaches, it does not permanently damage eyesight.
Another myth about eyes is that they can be replaced, or transferred from one person to another. There are close to one million nerve fibres that connect the eyeball to the brain, as of yet it is impossible to attach them all in a new person. Only certain parts of the eye can be replaced. But if we keep clearing up the myths and learning more about the eyes, some day a full transplant may be possible.
篇章类型及提要:论证文
听力点睛:
本文主要介绍关于纠正一些对眼镜及视力的常识的错误认识。注意文章首句\eyesight that are not proven facts.\通常这种文章首句就是主旨句。这是做听力短文题必须要高度关注的。接下去可以推测下面内容必然围绕主题句展开,通过举例等来论证作者要表明的观点。所以听的时候也要高度专注那些关键词句,如for instance, however, but, evidence, although, Studies show that...这些关键词句后面的内容是听力常考的地方。最后文章给出一个总结句呼吁人们破除固有的一些认识,去更多了解我们的眼睛,头尾呼应。
Questions 26 to 28 are based on the passage you have just heard. 26. What does the speaker want to tell us about eyesight? 答案:C)There are many false notions about it.
解析:从\可以把答案定位于第一段,关键词有\the eyes\注意题目中是问speaker要告诉我们的,所以不要被some people believe...误导,看清题目要问什么很重要。容
共分享92篇相关文档