云题海 - 专业文章范例文档资料分享平台

当前位置:首页 > 2017-2018学年高中英语必修3习题:Unit 5 课时跟踪练三 含答案 精品

2017-2018学年高中英语必修3习题:Unit 5 课时跟踪练三 含答案 精品

  • 62 次阅读
  • 3 次下载
  • 2025/12/11 14:47:58

课时跟踪练(三) Learning about Language & Using Language

一、全练语言点,基稳才能楼高

[本课语言点针对练习]

Ⅰ.单词拼写

1.Mr. Smith was pleased (欣喜的) that his father was being taken care of in the Home of the Aged.

2.Frank made a good impression (印象), so the manager gave him the job. 3.If you add too much liquid, the mixture (混合物) will not be thick enough. 4.The rumours of an attack were confirmed (证实) later.

5.Lin Tao, who is one of my old schoolmates (校友), has been promoted to captain. 6.Hard work accounted for his success and wealth (富有). 7.The plane will be landing in approximately (大约) 20 minutes.

8.Most girls are terrified (害怕) at snakes and mice, both of which look very ugly. 9.It was a misty (有雾的) morning, but it soon became clear when the sun began to shine. 10.The traditional (传统) breakfast in this area includes bacon and eggs. Ⅱ.单句语法填空

1.Books on Scottish history were mixed up with books on volcanoes. 2.The latest evidence confirmed us in his theory. 3.The suit cost approximately (approximate) three hundred dollars. 4.Although he has become wealthy (wealth), Mr Wood remains what he used to be, modest and friendly.

5.I am pleased to_be_invited (invite) to give a lecture on astronomy. 6.When the lost boy saw the smoke rising in the distance,he became excited immediately. 7.They were terrified by/at his sudden appearance. 8.The accident happened on a cold frosty (frost) morning. 9.Linda said she would meet Tom andthat she wouldn't tell anyone about the appointment. Ⅲ.补全句子

1.It_has_been_confirmed_that we will have a meeting next Monday. 已经确定我们下周一要开会。

2.Your dress looks all right at_a_distance. 你的连衣裙在远处看还不错。

3.I always mix_him_up_with_his_brother. They look so much alike. 我总是把他和他的弟弟弄混了。他们长得太像了。 4.

It

was

their

first

meeting,

and

Richard

was

determined

to

make/leave_a_good_impression_on_her. 这是他们的第一次见面,理查德决定给她留下好印象。 5.We were_very_pleased_to_hear this encouraging news. 听到这个鼓舞人心的消息,我们十分高兴。

6.They sat at the back of the classroom, chatting_with_each_other. 他们坐在教室后面,互相聊天。

[本单元语言点温故练习]

Ⅰ.单句语法填空

1.When are you going to get married and settle down? 2.I have no idea who will take the place of Tom. 3.The problem whether we'll build another school hasn't been settled. 4.It's traditional (tradition) in England to eat turkey on Thanksgiving Day. 5.Her words impressed themselves on my memory. 6.The ancient temple in the distance looks more beautiful on the clear morning of September.

7.She is working harder than any other student in her class. 8.I always keep my mobile phone within my reach. 9.The hall was extremely big, measuring (measure) 200 metres long and 100 metres wide. 10.Surrounded_(surround) by trees and flowers, our school looks very beautiful. Ⅱ.补全句子

1.You rather than I are_going_to_go_camping. 是你而不是我要去野营。

2.The lake is_surrounded_with/by_tall_trees. 湖被高大的树木环绕。

3.We must take_effective_measures_to_prevent forest from being cut down. 我们必须采取有效措施防止森林被砍伐。 4.How do you manage_to_keep_the_place_so_tidy? 你是怎样把这里保持得如此整洁的?

5.I caught_sight_of_her_getting_on_the_bus when I came out of the bookstore. 我从书店出来时看见她上了公共汽车。

6.She is proud that both her children have_a_gift_for_music. 她为自己的两个孩子都有音乐天赋而自豪。

7.He speaks Japanese_as_well_as_English_and_French. 他不但会说英语和法语,而且还会说日语。

8.He sent me an e-mail, hoping_to_get_further_information. 他给我发了一封电子邮件,希望得到更多信息。 9.I'd prefer_to_read_in_the_library_rather_than at home. 我宁愿在图书馆看书,也不愿在家里看书。

10.They terrified_the_boy_into_not_telling what he had seen. 他们恐吓那孩子使其不把所看到的情况说出来。 二、勤练高考题型,多练自能生巧Ⅰ.阅读理解

Dust on furniture may be bad news for waistlines (腰围). But it's far too early to add dusting to a weight-loss plan. Dietary fats and other materials that make up indoor dust can send a signal to human fat cells, telling them to grow. That process, in turn, might slow the body's rate of burning energy. Such changes could add to any weight problems a person might have.

“We don't know what that means to long-term health and certain diseases yet,” says Heather Stapleton, one of the study's authors. But she notes that her team's findings also raise a question of whether pollutants (污染物) in dust might play some role in the growing, global problem of obesity.

Stapleton and her colleagues collected dust from homes and offices. Studies found that some materials in the dust could turn on a protein (蛋白质) called PPAR-gamma 1. It's found in many human tissues. Turning this protein on can cause fat cells to grow. Researchers think this protein may be involved in obesity. But a second study now finds evidence that certain fats are mostly to blame. Cooking oils may send out some of these fats into the air, where they eventually find their way into house dust. Or, the authors say, the fats might enter house dust as part of the hair or skin cells shed (脱落) by people or pets.

“While the findings are amazing,” says Mitchell Lazar, another study author, “these findings need to be taken as very preliminary.” Indeed, he adds several cautions about how the findings should be understood. “For one thing, people eat these fats in foods all of the time. That is likely to be a lot more than would be consumed from indoor dust,” he said.

语篇解读:本文为说明文。家里的灰尘会使我们变胖吗? 1.What can be concluded from the research? A.Dust harms people's health. B.Dust can help people lose weight. C.Dust is a cause for some diseases.

D.Dust may have something to do with weight.

解析:选D 推理判断题。由第二段最后一句可知,家里的灰尘可能与肥胖有一定的关系。

2.What do we know about PPAR-gamma 1? A.It comes from dust. B.It leads to weight gain. C.It can help get rid of dust. D.It only appears in human bodies.

解析:选B 细节理解题。由第三段“Turning this protein on can cause fat cells to grow.”可知,此蛋白质能引起肥胖。

3.The underlined word “preliminary” in the last paragraph can be replaced by “______”. A.limited C.misleading

B.important D.unbelievable

解析:选A 词义猜测题。由下句“Indeed, he adds several cautions about how the findings should be understood.”及他之后所说的话可知,Lazar认为此研究发现有一定的局限性。

4.What's the best title for the text? A.Can house dust make us fat? B.Why is it important to clean? C.Anything to do to deal with dust? D.What is the best way to lose weight?

解析:选A 标题归纳题。从全文整体看,作者探讨了家里的灰尘会不会使我们变胖的问题。

Ⅱ.语法填空

A young man, while traveling through a desert, came across a spring of clear water. __1__ water was sweet. He filled his leather container so that he could bring some back to an elder __2__ had been his teacher. After a four-day journey, the young man __3__ (present) the water to the old man. His teacher took a deep drink, smile __4__ (warm), and thanked his student very much for the sweet water. The young man went home __5__ a happy heart.

After the student left, the teacher let __6__ student taste the water. He spit it out, __7__ (say) it was awful. Apparently, it was no longer fresh because of the old leather container. He asked his teacher, “Sir, the water was awful. Why did you pretend to like __8__?”

The teacher replied, “You tasted the water. I tasted the gift. The water was simply the container for an act of kindness and love. Nothing could be __9__ (sweet).”

We understand this lesson best __10__ we receive gifts of love from children. Whether it is a cheap pipe or a diamond necklace, the proper response is appreciation. We love the idea within the gift rather than the thing.

语篇解读:本文通过一位学生向老师送水的故事说明,无论是便宜的烟斗,还是一条项

链,我们都应该表示欣赏和感激,因为这份礼物包含深深的爱意。

1.The 特指前面提到的clear water。 2.who 引导定语从句,指代先行词an elder。 3.presented 据上下文语境可知使用一般过去式。 4.warmly 修饰动词使用副词。 5.with “带着”愉快的心情回家。 6.another 让“另外一名”学生尝一下。 7.saying 作伴随状语。 8.it 指代上文提到的water。

9.sweeter 否定词加形容词比较级表示最高级含义。 10.when 两句之间为表示时间的逻辑关系。

精品推荐 强力推荐 值得拥有

  • 收藏
  • 违规举报
  • 版权认领
下载文档10.00 元 加入VIP免费下载
推荐下载
本文作者:...

共分享92篇相关文档

文档简介:

课时跟踪练(三) Learning about Language & Using Language 一、全练语言点,基稳才能楼高 [本课语言点针对练习] Ⅰ.单词拼写 1.Mr. Smith was pleased (欣喜的) that his father was being taken care of in the Home of the Aged. 2.Frank made a good impression (印象), so the manager gave him the job. 3.If you add too much liquid, the mixture (混合物) will not be thick enough. 4.The rumours of an attack wer

× 游客快捷下载通道(下载后可以自由复制和排版)
单篇付费下载
限时特价:10 元/份 原价:20元
VIP包月下载
特价:29 元/月 原价:99元
低至 0.3 元/份 每月下载150
全站内容免费自由复制
VIP包月下载
特价:29 元/月 原价:99元
低至 0.3 元/份 每月下载150
全站内容免费自由复制
注:下载文档有可能“只有目录或者内容不全”等情况,请下载之前注意辨别,如果您已付费且无法下载或内容有问题,请联系我们协助你处理。
微信:fanwen365 QQ:370150219
Copyright © 云题海 All Rights Reserved. 苏ICP备16052595号-3 网站地图 客服QQ:370150219 邮箱:370150219@qq.com