当前位置:首页 > 【步步高 学案导学设计】高中英语 unit 1 period one warming up reading课时作业 新人教版必修3
Period One Warming Up & Reading
Ⅰ.用适当的介、副词填空 1.Festivals and celebrations ________ all kinds have been held everywhere since ancient times.
2.________ that time people would starve if food was difficult to find,especially during the cold winter months.
3.________ this important feast day,people eat food in the shape of skulls and cakes with “bones” on them.
4.It is now a children’s festival,when they can dress up and go to their neighbours’homes to ask ________ sweets.
5.In European countries,people will usually decorate churches and town halls with flowers and fruit,and will get ________ to have meals.
6.At the Spring Festival in China,people eat dumplings,fish and meat and may give children lucky money ________ red paper.
7.Easter is an important religious and social festival for Christians ________ the world.
8.Festivals let us enjoy life,be proud of our customs and forget our work ________ a little while.
Ⅱ.佳句翻译与仿写
1.At that time people would starve if food was difficult to find,especially during the cold winter months.
翻译
________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ 仿写 (1)这种工作对他们来说是很容易做的。
________________________________________________________________________ (2)这个问题很难回答。
________________________________________________________________________ 2.Some festivals are held to honour the dead or to satisfy the ancestors,who might return either to help or to do harm.
翻译
________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ 仿写 (1)明天要么你去那里,要么我去那里。
________________________________________________________________________ (2)不是你错了就是我错了。
________________________________________________________________________ 3.It is now a children’s festival,when they can dress up and go to their neighbours’homes to ask for sweets.
翻译
________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ 仿写 (1)下个月即将来临,届时你们将在家乡过暑假。
________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ (2)我仍然记得第一次见到珍妮弗的那一天。
________________________________________________________________________ 4.The country,covered with cherry tree flowers,looks as though it is covered
with pink snow.
翻译
________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ 仿写 (1)我的老师看起来好像完全知道这件事了。
________________________________________________________________________ (2)她就像对待自己的孩子一样对待这个婴儿。
________________________________________________________________________ Ⅲ.单项填空
1.Festivals and celebrations of all kinds________everywhere since ancient times.
A.have been held B.was to be held C.will be held D.is being held 2.On this important feast day,people eat food in the________of skulls and cakes with “bones” on them.
A.date B.order C.shape D.balance
3.They________food,flowers and gifts to the dead. A.offer B.provide C.supply D.show
4.If the neighbours do not give any sweets,the children________play a trick on them.
A.must B.need C.dare D.might
5.India has a national festival on October 2 to honour Mohandas Gandhi,the leader________helped gain India’s independence from Britain.
A.as B.which C.whose D.who
6.In European countries,people will usually decorate churches and town halls________flowers and fruit,and will get together to have meals.
A.on B.in C.with D.by
7.The most energetic and important festivals are the ones that________the end of winter and to the coming of spring.
A.looked forward B.look forward to C.looking forward
D.have been looking forward to 8.Some Western countries have very exciting carnivals,________take place forty days before Easter,usually in February.
A.as B.where C.that D.which 9.These carnivals might include parades,dancing in the streets day and night,loud music and colourful________of all kinds.
A.cloth B.clothing C.clothes D.clothe
10.It celebrates the return of Jesus from the________and the coming of spring and new life.
A.old B.dead C.new D.young Ⅳ.阅读理解
Thanksgiving Day is a special holiday in the United States and Canada.Families and friends gather to eat and give thanks for their blessing.
Thanksgiving Day is really a harvest festival.This is why it is celebrated in late fall,after the crops are in.But one of the first thanksgivings in America had nothing to do with a good harvest.On December 4,1619,the Pilgrims from England landed near what is now Charles City,Virginia.They knelt down and thanked God for their safe journey across the Atlantic.
The first New England Thanksgiving did celebrate a rich harvest.The Pilgrims landed at what is now Plymouth,Massachusetts,in 1620.They had a difficult time and the first winter was cruel.Many of the Pilgrims died.But the next year,they had a good harvest.So Governor Bradford declared a three-day feast (盛宴).The Pilgrims invited Indian friends to join them for their special feast.Everyone brought food.
In time,other colonies (殖民地) began to celebrate a day of thanksgiving.But it took years before there was a national Thanksgiving Day.During the Civil War,Sarah Josepha Hale persuaded Abraham Lincoln to do something about it.He proclaimed (宣布) the last Thursday of November 1863 as a day of thanksgiving.
Today,Americans celebrate this happy harvest festival on the fourth Thursday in November.Canadians celebrate Thanksgiving Day in much the same way as their American neighbours.But the Canadian Thanks-giving Day falls on the second Monday in October.
1.Thanksgiving Day is celebrated ________. A.in spring B.in summer C.in autumn D.in winter
2.The first to celebrate thanksgiving were ________. A.some people from England B.the American Indians C.Sarah Josepha Hale D.Governor Bradford
3.We can infer from the passage that New England must be ________. A.in the U.S.A. B.in Great Britain C.in Canada
D.on some island off the Atlantic 4.Which of the following is NOT true?
A.Thanksgiving Day used to be a holiday to celebrate a good harvest.
B.Abraham Lincoln was not the first to decide on thanksgiving celebrations. C.Thanksgiving Day is celebrated to express the American and Indian people’s thanks to God.
D.There’s little difference between the American way and the Canadian way to celebrate Thanksgiving Day.
5.The passage mainly tells us ________.
A.how Thanksgiving Day is celebrated in the U.S.A.
B.how Thanksgiving Day came into being and the different ways it is celebrated C.that Thanksgiving Day is in fact a harvest holiday
D.how the way to celebrate Thanksgiving Day changed with the time and places
award n.奖;奖品;奖金;奖状 生义:vt.授予;奖励;判定
The teacher awarded Tom a prize.
=The teacher awarded a prize to Tom.
老师给了汤姆一件奖品。
Dr. Yang Zhenning was awarded the 1957 Nobel Prize for physics.
杨振宁博士获得1957年诺贝尔物理奖。
英语 课时作业答案解析
Unit 1 Festivals around the world Period One Warming Up & Reading
Ⅰ.1.of 2.At 3.On 4.for 5.together 6.in 7.around 8.for
Ⅱ.1.在那个时候,尤其是在寒冷的冬天,如果难以找到食物,人们就会挨饿。 (1)This kind of job is very easy for them to do. (2)The question is difficult to answer.
2.有些节日是为了纪念死者或使祖先满意,(因为)祖先有可能回到世上给予帮助,或带来危害。
(1)Either you or I am going there tomorrow. (2)Either you or I was wrong.
3.如今这成了孩子们的节日,这天他们可以装扮一番,上邻居家要糖吃。
(1)Next month,when you’ll spend your summer holidays in your hometown,is approaching.
(2)I still remember the day when I first met Jennifer.
4.整个国度到处是盛开的樱花,看上去就像是覆盖了一层粉红色的雪。 (1)My teacher looked as though he had known the thing completely. (2)She treats the baby as though he were her own child.
Ⅲ.1.A [由句意“自古以来各地就有各种各样的节日和庆典”知应用现在完成时;又因为“节日和庆典是被举行”,故应用被动语态。]
2.C [in the shape of固定搭配,表示“以某种形式,呈现某种形式”。]
3.A [句意为:他们向亡者祭献食物、鲜花和礼品。所给四个选项中,只有offer有“(对神)供奉”的意思。]
4.D [句意为:如果邻居什么糖也不给,那么孩子们就可能要捉弄他们了。might表示“可能,或许”。]
5.D [此处考查who引导的限制性定语从句,因为先行词是人,故只能选D。]
6.C [句意为:在欧洲国家,人们通常用花和水果来装饰教堂和市政厅,而且他们会聚到一起会餐。decorate...with...表示“用……来装饰……”,固定搭配。]
7.B [由句意“最富有生气而又最重要的节日就是告别冬天,迎来春天的日子”知应用一般现在时,故选B。]
8.D [此处考查which引导的非限制性定语从句。句意为:在一些西方国家有激动人心的狂欢节,(狂欢节)通常是在2月份,复活节前的40天。]
9.B [clothing衣服,服装的总称,集合名词,无复数形式,符合语境。cloth布,布料;clothes指具体的“衣服”,包括上、下衣,内、外衣,不可作单数;clothe给……穿衣;覆盖。]
10.B [the+adj.表示“……的一类人”,根据句意“它庆祝的是耶稣的复活,同时人们也欢庆春天和新生命的到来”知应选B。]
Ⅳ.1.C [细节理解题。第二段第二句 “This is why it is celebrated in late fall...” 中的late fall意思是“晚秋”。]
2.A [细节理解题。第二段后半部分讲述了来自英国的清教徒移民举办感恩节是为了感谢上帝使他们平安横渡大西洋到美洲。]
3.A [推理判断题。由第三段前两句可知New England和Massachusetts是美国的两个洲。]
4.C [细节理解题。根据全文内容可以判断出此题选择C项。]
5.B [主旨大意题。纵观全文可知,短文主要讲述了感恩节的来历以及人们庆祝此节日的不同方式。]
共分享92篇相关文档