当前位置:首页 > 2014高考英语阅读理解
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 词数:365 完成时间:7分钟 难度:*** You're in a bit of a dilemma standing in front of the produce section of your local supermarket. In one hand, you're holding a conventionally grown Granny Smith apple. In your other hand, you have one that's been organically grown. Both apples are firm, shiny and green. Both provide vitamins and fiber, and both are free of fat, sodium and cholesterol.
The conventionally grown apple costs less and is a proven family favorite. But the organic apple has a label that says \ Organic\Several differences between organic and non-organic foods exist. Become a better informed consumer for your next trip to the supermarket. 'h'Conventional vs organic farming
The word \fruits, vegetables, grains, dairy products and meat. Organic fainting practices are designed to encourage soil and water conservation and reduce pollution. Farmers who grow organic produce and meat don't use conventional methods to fertilize, control weeds or prevent livestock disease. Here are other differences between conventional farming and organic farming: Conventional farmers Organic farmers Apply chemical fertilizers to promote plant Apply natural fertilizers to feed soil and plants. growth, Apply insecticides to reduce pests and Use beneficial insects and birds to reduce pests disease. and disease. Give animals antibiotics (抗生素), Give animals organic feed and allow them access growth hormones( 激素) and medications to the outdoors. Use preventive measures -- such to prevent disease and promote growth, as a balanced diet and clean housing - to housing help minimize disease. * Organic or not? Check the label
The U.S. Department of Agriculture (USDA) has established an organic certification program that requires all organic foods to meet strict government standards. These standards regulate how such foods are grown, handled and processed. Any farmer or food manufacturer who labels and sells a product as organic must be USDA certified as meeting these standards. Only producers who sell less than $5,000 a year in organic foods are exempt(免除) from this certification.
If a food bears a USDA Organic label, it means it's produced and processed according to the USDA standards. The seal is voluntary, but many organic producers use it. 1. The main purpose of the passage is ________________. A. to promote the sales of organic food
B. to inform people organic food is better for their health C. to persuade people to become informed consumers
D. to compare conventional and organic foods
2. According to the passage, organic farming is intended to ________________. A. improve the quality of the soil and water
B. take the place of the traditional agriculture entirely
C. adopt eco-friendly methods to grow plants and feed animals
D. prevent livestock from getting disease more effectively
3. According to the passage, the conventionally grown apple ________________.
第 41 页 共 50 页
A. costs less but tastes worse than an organic one B. doesn't look the same as an organic one C. has proven itself acceptable by the family D. contains more fat, sodium and cholesterol
4. Which of the following methods belongs to organic farming? A. Using chemicals to kill insects and prevent disease. B. Using rotted plants as fertilizer to promote plant growth. C. Using growth hormones to speed up animals' growth. D. Using pests to reduce insects and disease.
5. From the passage we know the organic certification program ________________. A. is not meant for all producers of produce
B. makes it compulsory to attach a USDA Organic label C. sets restrictions on the sales of organic produce
D. requires all foods to satisfy the strict government standards 答案:
本文重点介绍了有机食品的相关情况。
1. D。 主旨大意题。文章首先提到人们在超市面对选择传统食物还是有机食物的困惑,接
下来写传统耕作方式和有机食物的耕作方式的区别,由此可判断本文是对有机食物和非有机食物的对比。 2. C。 推理判断题。根据方框中所给的采用传统种植和养殖方式和有机的种植和养殖方
式,可以看出有机种植和养殖采用的是无污染、不用化学药品等不妨碍生态环境的方法,故C正确。
3. C。 细节判断题。根据第一段中的“Both apples are firm, shiny and green. Both
provide vitamins and fiber, and both are free of fat, sodium and cholesterol.”可知这两种苹果看起来都很结实,有光泽,也都是绿色的,故B
错误,这两种苹果都含有维生素和纤维,都不含有脂肪、钠和胆固醇,故判断D错误,根据第二段中的“The conventionally grown apple costs less and is a
proven family favorite.”可知虽然传统方式种植的苹果比较便宜,但却符合家人的口味,故可判断C正确。
4. B。 细节判断题。通过方框中对两种种植和养殖的方式进行对比,可以看出用腐烂的植物做肥料是有机种植的方式,故B正确。
5. A。 推理判断题。倒数第二段提到USDA为有机食物制定了严格的标准,而传统食物无
需达到这些标准,也就是这个标准是专门为有机食物制定的,故选A。
阅读理解专题练习 第2篇
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 词数:288 完成时间:6分钟 难度:** Alia Sabur, from Northport, N. Y., US, went to college at age 10. And four years later, Sabur became a bachelor of science in. Applied Mathematics summa cum laude(以最优等成绩)from Stony Brook University -- the youngest female in US history to do so. Her education continued at Drexel University, where she earned a Master of Science and a Doctor of Philosophy (哲学博士) in Materials Science and Engineering.
With an unlimited future ahead of her, Sabur directed her first career choice to teaching. \
第 42 页 共 50 页
really enjoy teaching,\, 2008, when she was hired to become a professor at Konkuk University in Seoul, Korea. This distinction made her the youngest college professor in history, according to the Guinness' Book of Worm Records, beating the previous record held by Colin Maclaurin, a student of Isaac Newton, in 1717.
Although she doesn't start until next month, Sabur has taken up teaching math and physics courses at Southern University in New Orleans. Sabur is old enough to teach in the city, but not to join her fellow professors in a bar after work. In Korea, where the drinking age is 20, she might have more luck. In traditional Korean culture, children are considered to be 1 year old-when they are born, and add a year to their age every New Year instead of their actual birthday, so in Korea Sabur is considered 20.
On top of her unprecedented (空前的) academic achievements, Sabur has a black belt in Tae Kwon Do (跆拳道黑带). She is also a talented clarinet (竖笛) player who has performed with musicians like Lang Lang and Smash Mouth. So is there anything Sabur can't do? 6. We can learn from the passage that Sabur is ________. A. America's youngest bachelor of science B. Drexel University's youngest student C. the world'syoungest college professor D. the world's youngest female teacher
7. When Sabur was hired as a professor, her actual age is ________. A. fourteen B. eighteen C. nineteen
D. twenty
8. What does the author mean by saying \ A. Sabur might be permitted to drink in a Korean bar. B. Sabur would be allowed to attend parties in Korea. C. Sabur is old enough to teach at Konkuk University. D. Sabur is lucky to be hired by Konkuk University.
9. What does the author mainly want to show in the last paragraph? A. Sabur spends little time in study. B. Sabur likes music more thain sports. C. Sabur has her own way to relax.
D. Sabur is talented in many ways.
10. According to the passage, which of the following is TRUE?
A. Alia Sabur is the youngest female doctor from Stony Brook University. B. Colin Maclaurin has once been the youngest college professor in the world. C. In Korea, Alia Sabur is not allowed to drink for she is still underage. D. Alia Sabur knows anything but Tae Kwon Do. 答案:
美国女孩Sabur今年被吉尼斯世界纪录评为世界上最年轻的教授。
6. C。 细节判断题。根据第二段最后一句This distinction made her the youngest college
professor in history ...可知,Sabur是世界上最年轻的大学教授。distinction在此处的意思是“卓越,殊荣”,指上一句提到的“Sabur在差三天19岁生日时,被韩
7. B。
国建国大学聘为教授”这一殊荣。 细节理解题。根据第二段第三句She was three days short of her 19th birthday ... in Seoul, Korea可知,Sabur被聘为教授那天,距她的19岁生日还差三天,因此,当
第 43 页 共 50 页
时她还是18岁。
8. A。 句意理解题。根据第三段的In Korea, where the drinking age is 20和in Korea Sabur is
considered 20可知,在韩国Sabur可能被允许进入酒吧。第三段最后一句的大意为:根据传统韩国文化,孩子一出生算一岁,每年过新年的时候就长一岁,不需要等到过生日那天,所以,在韩国Sabur被认为是20岁。 9. D。 段意理解题。最后一段介绍了Sabur在其他领域取得的骄人成绩。最后一句So is there
anything Sabur can’t do?表达了作者对Sabur多才多艺的赞叹。 10. B。 根据第2段beating the previous record by Colin Maclaurin, a student of Isaac Newton, in
1717可以推断 Colin Maclaurin曾经是美国吉尼斯世界记录上最年轻的教授。
阅读理解专题练习 第3篇
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 词数:326 完成时间:7分钟 难度:*** Why should I teach my children history? That sounds like a stupid question to even ask. But, as I hear different home schooling teachers discuss history, I get the idea that there may be different reasons for teaching history. Let me briefly explain the three good reasons for studying history and two bad reasons for studying history.
The major reason I see for studying history is that we can learn from the past. I am convinced that the world would be a much better place if more people understood the successes and failures of the past and the thifigs that made these successes and failures. However, as the unfortunately true statement goes \from history.\this.
A second major reason for studying history is that it is hard to understand the current political climate in the absence of an understanding of its historical context. We can- not even understand why we are and where we are without history, much less (更不必说) try to figure out where we are going or how we should get where we want to be.
I teach my children history, for one more reason. I purchased a set of historical audio (录音机) tapes for our children. My seven-year-old son listened to them over and over. It was my hope that he would become inspired by the accomplishments of people like the Wright brothers to accomplish things by himself. I think that it is good that we celebrate the accomplishments of people like Martin Luther King Jr. if, in doing so, young people are called on to stand for the principles that he stood for and accomplish what he accomplished. I also think that by studying people like Adolph Hitler, people can learn to stand against the things that he stood for. 11. What message can we get from the underlined sentence in Paragraph 2 ? A. Many people aren't clever enough to learn well from the past.
B. Many people fail to make good use of history and make the same mistakes. C. Many people feel it hard to understand history. D. Many people have no interest in studying history.
12. In Paragraph 3, the author shows that history is useful because _______________. A. it makes the current political situation go smoothly B. it helps us realize the importance of historical events
第 44 页 共 50 页
共分享92篇相关文档