云题海 - 专业文章范例文档资料分享平台

当前位置:首页 > (全国卷)2020届高考英语二轮复习 强化技能限时训练(三)语法填空(无提示词类试题)+阅读理解

(全国卷)2020届高考英语二轮复习 强化技能限时训练(三)语法填空(无提示词类试题)+阅读理解

  • 62 次阅读
  • 3 次下载
  • 2025/12/3 3:24:17

Andersen had many reasons for making his paper cuttings,but the main one was to entertain.Andersen loved to tell his fanciful stories to anyone who would listen.As he spoke,he would take out his scissors and create a remarkable paper cutting to explain his words.Audiences remained enthralled as they awaited the end of the tale and the outcome of the mysteriously changing piece of paper.Books were not very common at the time.People who enjoyed hearing a story purely for the sake of entertainment valued Andersen’s unique skill as a storyteller and an artist.

Andersen also found that his paper cuttings helped bridge a communication gap between himself and others.He loved to travel and always took his scissors along.When encountering those who spoke different languages,Andersen found he could always make a connection by showing his beautiful paper creations. 1. Andersen was a person who . A.could make shoes B.had many interests C.liked writing songs D.could perform with puppets

2. The third paragraph is mainly about . A.why Andersen liked paper cutting B.how Andersen made his paper cuttings C.the popularity of paper cuttings in Denmark

D.the difference between Andersen’s cuttings and others’

3.The underlined word “enthralled” in Paragraph 4 means . A.satisfied

B.surprised

C.interested D.disappointed

4. When Andersen met people who spoke different languages,his paper cuttings .

A.could help them understand each other B.became useless in communication C.could express different meanings D.were ignored by people

语篇解读:文章介绍了著名的童话小说家安徒生的剪纸技术。 答案及剖析:

1.B 细节理解题。根据文章第一段可知,安徒生不只是著名的童话小说家,还是演员、歌手和艺术家。作为艺术家,他擅长剪纸。 2.B 段落大意题。第三段介绍了安徒生如何剪纸。

3.C 猜测词义题。根据上下文中的“tell his fanciful stories to anyone who would listen”“People who enjoyed hearing a story”可知,人们在等着他讲述故事的结局时仍然很感兴趣,与C项含义一致。

4.A 推理判断题。根据最后一段可以推断出,安徒生的剪纸帮助他和讲不同语言的人相互理解。 【读写一体练】

When encountering those who spoke different languages,Andersen found he could always make a connection by showing his beautiful paper creations. 仿写:

1. 踢足球时,卡尔伤了脚。

2. 遇到那些喜欢绘画的人时,玛丽发现她总能通过展示她的画作建立联系。

答案:1.When playing football,Carl hurt his foot.

2.When encountering those who like painting,Mary finds she can always make a connection by showing her paintings.

( B )

【说理议论类】

I have been watching my daughters play sports since they were four,and have been shocked at how some parents in the crowd behave.

At soccer games,when my girls were very young,parents would be screaming at their children to get their heads into the game,to charge,to “get” an opposing player,or to “kill it.”I understand parents want to encourage their children and their team—but at some point it becomes too much.

My daughter Grace is a high school and AAU (Association of American Universities) basketball player and a very good one at that.During a recent game,a parent sitting near me was shouting loudly to her daughter,standing up,expressing displeasure about the way her team was playing and,during halftime,speaking loudly about her personal life.After having her in my ear for more than half of the game,I was so put off that I had to move.

Admittedly,I am the quiet parent at games.I clap for the schoolgirls when they make wonderful plays.For the most part,however,I remain silent.Shouting out makes them nervous.

I asked Grace to weigh in on this,and she tells me:“Some parents become extremely emotionally invested in sports games,which can become a problem for the players.The worst thing is when people point out that ‘crazy parent,’and they don’t know that’s your parent.”

I am all for parent spectators(观众) cheering on their children and the rest of the team.But I hope you can cheer your children on in a positive way.Shouting things like,“Where’s your head?”“Go after her!”is not,in my view,the way to cheer on high school students or younger children.

If you have nothing positive to say,hold your tongue.If you find yourself struggling to keep it together,get some fresh air during halftime. 5. Unable to stand the mother nearby,the author . A.told her to shut up B.found another seat C.asked Grace for help D.refused to talk to her

6. In Grace’s opinion,crazy parents in the audience will make players feel .

A.helpless B.impatient C.scared D.ashamed

7. The author is against parent spectators . A.keeping silent all the time B.saying unpleasant words C.cheering on the players D.leaving during halftime

8. Who are the intended readers of the text? ( ) A.Parents. B.Teenage players. C.Soccer spectators. D.Coaches.

语篇解读:本文是一篇议论文。作者抨击了一些家长在观看孩子比赛时的不文明表现。 答案及剖析:

5.B 细节理解题。根据第三段中的I was so put off that I had to move可知,作者换到了别的座位。

6.D 推理判断题。根据第五段Grace所说的话The worst thing is when people point out that ‘crazy parent,’and they don’t know that’s your parent.

  • 收藏
  • 违规举报
  • 版权认领
下载文档10.00 元 加入VIP免费下载
推荐下载
本文作者:...

共分享92篇相关文档

文档简介:

Andersen had many reasons for making his paper cuttings,but the main one was to entertain.Andersen loved to tell his fanciful stories to anyone who would listen.As he spoke,he would take out his scissors and create a remarkable paper cutting to explain his words.Audiences remained enthralled as they awaited the end of the tale and the outcome of the mysteriously changing piece of paper.Books

× 游客快捷下载通道(下载后可以自由复制和排版)
单篇付费下载
限时特价:10 元/份 原价:20元
VIP包月下载
特价:29 元/月 原价:99元
低至 0.3 元/份 每月下载150
全站内容免费自由复制
VIP包月下载
特价:29 元/月 原价:99元
低至 0.3 元/份 每月下载150
全站内容免费自由复制
注:下载文档有可能“只有目录或者内容不全”等情况,请下载之前注意辨别,如果您已付费且无法下载或内容有问题,请联系我们协助你处理。
微信:fanwen365 QQ:370150219
Copyright © 云题海 All Rights Reserved. 苏ICP备16052595号-3 网站地图 客服QQ:370150219 邮箱:370150219@qq.com