当前位置:首页 > 2019届外研版高考英语一轮 必修三Module 4复习题及答案解析
Module 4 Sandstorms in Asia
[来源:学|科|网Z|X|X|K] Ⅰ.单词拼写
1.You can't expect the reward to be related to the effort; the ________(过程) of learning is more important.
This morning I woke up only to find nothing to eat for breakfast.My kitchen was in a sad state of affairs and it was __1__ to me that I needed to make a fill-up-the-cart shopping trip to the supermarket.
__2__ wasn't bad and it just took me about 15 minutes to get to the supermarket.Since it is Saturday,as one would __3__ ,the place was packed.I braved the __4__ and loaded up my cart.Then I __5__ the store.And that's when things got hairy.
Here's what happened:__6__ the many things I bought was a large watermelon.As I was __7__ my cart to the parking lot that was on a downhill slope,the watermelon __8__ and took off rolling.
I truly didn't know what to do as I __9__ my watermelon roll down the parking lot at what seemed like 90 miles per hour.If I __10__ my cart to save the watermelon,the cart could roll away and maybe __11__ a car or a person.If I were to let the watermelon keep rolling,someone could trip over it,or __12__ ,drive over it and there goes my six bucks.Either way,I was __13__ like a deer in the headlights.At that time a fellow shopper __14__ came up behind me and said,“I'll hold the cart;you get the watermelon.”
Okay.The problem was solved but I had to decide quickly.Could I trust this __15__ shopper with my cart full of groceries and,more importantly,my handbag?The __16__ was easy.I threw __17__ to the wind and took off running to save the watermelon.__18__ I got my watermelon,I thanked the shopper __19__ . It felt good to know that there are still people willing to jump in and __20__ a stranger without a second's thought.
【解题导语】 作者去超市购物,得到了一位陌生人的帮忙。 1.A.natural B.clear C.common D.regular
答案 B [根据句中的My kitchen was in a sad state of affairs可知很明显,作者要去购物了。]
2.A.Environment B.Direction C.Traffic D.Situation
答案 C [根据句中的it just took me about 15 minutes to get to the supermarket可知此处指交通状况不坏。]
3.A.promise B.hate C.rely D.expectx§k§b 1 答案 D [正如人们所说的。]
4.A.crowds B.goods C.shelves D.products
答案 A [根据上文的the place was packed可知超市中人很多,作者在人群中塞满了自己的购物车。]
5.A.entered B.left C.chose D.found 答案 B [购物完了后,作者离开了。] 6.A.among B.above C.within D.beyond 答案 A [在作者买的东西中,有一个西瓜。]
7.A.bringing B.renting C.delivering D.pushing新*课*标*第*一*网]
答案 D [根据句中的to the parking lot that was on a downhill slope可知作者推着购物车走向停车场。]
8.A.put out B.broke out C.slid out D.took out
答案 C [根据下文的描述,可知作者的西瓜从购物车里滑出来并开始滚动。] 9.A.watched B.made C.heard D.feltw!w!w.!x!k!b!1
答案 A [当作者看着她的西瓜以很快的速度往停车场滚,作者不知道怎么办。] 10.A.put up with B.picked up C.made use of D.let go of
答案 D [根据句中的the cart could roll away可知此处指丢掉购物车去救西瓜。]w w w .
11.A.attract B.spot C.defeat D.hit
答案 D [作者如果丢掉购物车去救西瓜,那购物车可能会撞车或撞人。] 12.A.worse B.better C.luckier D.funnier
答案 A [根据下文的drive over it and there goes my six bucks可知这是更糟糕的事。] 13.A.anxious B.frozen C.lovely D.bored
答案 B [根据句中的a deer in the headlights可知作者呆住了。] 14.A.slowly B.deliberately C.quickly D.curiously
答案 C [这时,一个购物者很快从后面上来。]xk|b|1 15.A.special B.generous C.random D.devoted
答案 C [因为作者并不认识这位购物者,可知此处指“任意的,随意的”。] 16.A.application B.decision
C.adjustment D.investigation
答案 B [根据上文的I had to decide quickly可知作者很快做出了决定。] 17.A.respect B.value C.responsibility D.caution
答案 D [根据上文的Could I trust this ...shopper with my cart full of groceries and,more importantly,my handbag?可知作者丢掉了她的担心。]
18.A.If B.Before C.After D.Because
答案 C [当作者捡回她的西瓜后,她真诚地感谢了那位购物者。] 19.A.personally B.sincerely C.frequently D.gradually 答案 B [同上。]
20.A.help B.encourage C.doubt D.confirm
答案 A [还有人跳出来毫不犹豫地帮助一位陌生人,这让作者感到很高兴。] Ⅳ.根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。
If we agree that the function of education is to prepare us for life,then there is very little time to waste.__1__ Here is what our school should teach. __2__ The sooner children learn this,the better.In any case,a lot can be accomplished by a smile and good manners.
Like it or not,our adult lives will be consumed by the struggle for money,but we don't make an effort to teach children how to manage it.__3__x kb 1 Children should learn to take care of their health.They should know that if they eat junk food,they will become fat and unhealthy.They should be very clear about what happens to their bodies when they drink or smoke.
All of us are part of society.We have rights and responsibilities.__4__ We have to know a little bit of history and geography,because we need to have an environment in which we relate to the people around us.
How will we test students on these?We can't.__5__ Our schools should spend every moment telling this to our children:“This is life,this is what you are going to face,and this is how you deal with it.”
A.We ought to understand what they are.
B.So our schools have a duty to teach them this ability from the beginning. C.But that's not a reason to avoid teaching what is important. D.Education is the most important aspect in countries. E.Politeness is a mark of civilization. F.We should master learning skills first.
G.So,while we can,we ought to concentrate on teaching children something really useful. 答案 1.G 2.E 3.B 4.A 5.Cx kb 1
Ⅴ.短文改错
假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在此符号下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线(\\)划掉。
修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;x k b1 . co m 2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
I'm very sorry to have missed the first two lesson this morning.I got up early as usually in the morning,but when I was ready to leave I find my bicycle's front tyre (轮胎) flat.I wanted to take bus or taxi to school,and I didn't have any money with me.I had to look for a place along the street to get my bicycle repairing.Unluckily,there were not any bicycle repair shops was open in the early morning.So I had to walk to school,carrying my bicycle all the way.That's how I was late for school.Please don't worry with my lessons,Mr Li.I will make up for it and turn to teachers for help if necessary.
答案
共分享92篇相关文档