当前位置:首页 > 2013年广东高考英语试卷及答案 - 图文
30.写作目的题 文章出现最多的词是 imaginatoin,所以答案自然要选含有这个词的选项了。此外,也可以根据第一段的第一句话和最后一段的最后一句话得出答案。
B
Some people think that success is only for those with talent or those who grow up in the right family,and others believe that success mostly comes down to luck.I?m not going to say luck,talent,and circumstances don?t come into play because they do .some people are born into the right family while others are born with great intelligence,and that?sjust the reality of how life is .
However,to succeed in life,one first needs to set a goal and then gradually make it more practical.And,in addition to that,in order to ger really good at something,one needs to spend at least 10,000 hours studying and practicing.To become great at certain things,it?ll require even more time,time that most people won?t put in.
This is a big reason why many successful people advise you to do something you love. If you don?t enjoy what you do ,it is going fo feel like unbearable pain and will likely make you quit well before you ever become good ai it.
When you see people exhibiting some great skills or having achieved great success,you know that they have put in a huge part of their life to get there at a huge cost.It?s sometimes easy to think they got lucky or they were born with some rare talent,but thinking that way does you no good,and there?s a huge chance that you?re wrong anyway.
Whatever you do,if you want to become great at it, you need to work day in and day out,almost to the point of addiction,and over a long period of time.If you?re not willing to put in the time and work,don?t expect to receive any rewards.Consistent, hard work won?t guarantee you the level of success you may want, but it will guarantee that you will become really good at whatever it is you put all that work into.
31. Paragraph 1 mainly talks about ________.
A.the reasons for success B.the meaning of success C.the standards of success D.the importance of success 32. In Paragraph 2,the underlined word that refers to ______.
A.being good at something B.setting a practical goal C.putting in more time D.succeeding in life 33.Successful people suggest doing what one loves because ______.
A.work makes one feel pain B.one tends to enjoy his work C.one gives up his work easily D.it takes a lot of time to succeed 34.What can we infer from Paragraph 4?
A.Successful people like to show their great skills. B.People sometimes succeed without luck or talent. C.People need to achieve success at the cost of life. D.It helps to think that luck or talent leads to success. 35.What is the main theme of the passage? A.Having a goal is vital to success.
B.Being good is different from being great.
C.One cannot succeed without time and practice. D.Luck,talent and family help to achieve success.
31. A 32. B 33.D 34.B 35.C
5
【答案解析】
议论文 成功的原因是什么?不是因为天赋,也不是因为出生于富裕家庭,靠的是投入的时间及不断练习。
31段落主旨大意题,通过第一段我们可以得知作者列出很多人认为成功的因素,如“Some people are born into the right tamily while others are born with great intelligence”出生在好的家庭,天赋异禀,可得知本段主要在讲一些成功的因素,故选A,此外根据上下文意思和排除法,不难得出答案是原因。其他meaning(意义),standards(标准),importance(重要性)都不正确。
32.猜词题 此种题目的答案多数在前文找,根据前文,不难得知答案 。However,to succced in life,one first needs to set a goal then gradually make it more practical.And,in additional to that,in order to get really good at something,one needs to spend at least 10,000 hours studying and practicing.译文为:然而,要在生活中取得成功,你必须要设定一个目标然后逐步将它变得更加实际,除此之外,要变得更加擅长某事,必须花费至少10,000个小时进行学习和实践。此外,也可以从结构上找到答案,出现两次的needs.
33.细节理解题 根据第三段的this is a big reason why……“,If you don?t enjoy what you do,it is going to feel like unbearable pain and will likely make you auit well before you ever become good at it.可知答案的关键是this。而this指代的内容刚好是与时间。(To become great at certain things,it?ll require even more time,time that most people won?t put in)有关。
34.推理判断题 根据第四段“It?s sometimes easy to think they got lucky or they were born with some rare talent,but thinking that way does you no good,and there?s huge chance that you?re wrong anyway”句义为“很容易去认为他们是运气好,或者天生有些独特的天赋,但是这么想对你并无好处,而且极有可能你想错了。可以得知很多人的成功并不是因为天赋或运气。通过but之后的内容不难得出答案,而且也可以通过排除法得出答案。A项的show skills 表达错误,C项的表达at the cost of life以生命为代价是错误的。D项可以根据第四段最后一句的does you no good可以知道答案。
35.主旨大意题 可通过文章最后一段主题句“Whatever you do,if you want to become great at it,you need to work day in and day out,almost to the point of addiction,and over a long period of time.”得知正确项为C。ABC项都是以偏概全。文章多次提到要花费时间和精力。
C
One day, when I was working as a psychologist in England,an adolescent boy showed up in my office. It was David. He kept walking up and down restlessly, his face pale, and his hands shaking slightly. His head teacher had referred him to me. \boy has lost his family,\he wrote. \him. Can you help?” I looked at David and showed him to a chair. How could I help him? There are problems psychology doesn?t have the answer to, and which no words can describe. Sometimes the best thing one can do is to listen openly and sympathetically The first two times we met, David didn't say a word. He sat there, only looking up to look at the children's drawings on the wall behind me. I suggested we play a game of chess. He nodded. After that he played chess with me every Wednesday afternoon一in complete silence and without looking at me. It's not easy to cheat in chess, but I admit I made sure David won once or twice. Usually, he arrived earlier than agreed. took the chess board and pieces from the shelf and began setting them up before I even got a chance to sit down. It seemed as if he enjoyed my
6
company. But why did he never look at me? \I respect his suffering.”Some months later, when we were playing chess, he looked up at me suddenly. \ After that day, David started talking. He got friends in school and joined a bicycle club. He wrote to me a few times. about his biking with some friends, and about his plan to get into university. Now he had really started to live his own life. Maybe I gave David something. But I also learned that one一without any words一can reach out to another person. All it takes is a hug, a shoulder to cry on, a friendly touch, and an ear that listens. 36. When he first met the author, David .
A. felt a little excited B. walked energetically
C. looked a little nervous D. showed up with his teacher
37. As a psychologist, the author . A. was ready to listen to David B. was skeptical about psychology
C. was able to describe David's problem D. was sure of handling David's problem 38.David enjoyed being with the author because he________.
A.wanted to ask the author for advice B.need to share sorrow with the author C.liked the children?s drawings in the office D.bear the author many times in the chess game 39.What can be inferred about David?
A.He recovered after months of treatment. B.He liked biking before he lost his family. C.He went into university soon after starting to talk. D.He got friends in school before he met the author. 40.What made David change?
A.His teacher?s help. B.The author?s friendship. C.His exchange of letters with the author.
D.The author?s silent communication with him.
7
40.细节理解题,根据文章最后一段的内容 all it takes is a bug,a shoulder to cry on,a friendly touch,and an ear that listens可以知道答案。
D
While Jennifer was at hose taking an online exam for her business law class, a monitor(监控器)a few hundred miles away was watching her every move.
Using a web camera equipped in Jennifer?s Los Angeles apartment , the monitor in Phoenix tracked how frequently her eyes moved form the computer screen and listened for the secret sounds of a possible helper in the room. Her Internet access was locked — remotely — to prevent Internet searches , and her typing style was analyzed to make sure she was who she said she was: Did she enter her student number at the same speed as she had in the past? Or was she slowing down?
In the battle against cheating , this is the cutting edge and a key to encourage honesty in the booming field of online education. The technology gives trust to the entire system, to the institution and to online education in general. Only with solid measures against cheating, experts say, can Internet universities show that their exams and diplomas are valid — that students haven?t just searched the Internet to get the right answers.
Although online classes have existed for more than a decade ,the concern over cheating has become sharper in the last year with the growth of \,public universities and corporations are jumping into the online education field . spending millions of dollars to attract potential students,while also taking steps to help guarantee honesty at a distance.
Aside from the web camers, a number of other hight-tich methods are becoming increasingly popular Among them are programs that check students? identities using personal information,such as the telephone number they once used.
Other programs can produce unique exam by drawing on a arge list of questions and can recognize possible cheaters by analyzing whether difficult test question are answered at the same speed as easy ones ,As in many university classes ,term papers are scanned aganinest some large Internet data banks for cheating.
41. Why was Jennifer watched in anonine exam ? A.To correct her typing mistakes. B.To find her secrets in the room. Cto prevent her form slowing down. D.To keep her from dishonest behaciors.
42. The underlined expression cutting edge in Paragraph 3 is closest in meaning to ______. A.advanced teachique B.sharpening tool C.effective rule D.dividing line 43.For internet universities, exams and diplomas will be valid if _____.
A.they can attract potential students B.they can defeat academic cheating C.they offer students online help D.they offer many online courses 44.Some programs can find out possible cheaters by _____. A.checking the question answering speed B.produucing a large number of question C.scanning the Internet test question D.giving difficult test question
45.Which of the following is the best title of this passage? A.The Advantages of Online Exams
B.The High-tech Methods in Online Courses
C.The Fight against Cheating in Online Education D.The War against the Booming of Online Education
41.D 42.A 43.B 44.A 45.C 【答案解析】
41.细节理解题 根据第一段和第二段内容可以得出答案。没有具体的内容,要归纳总结才可以。答案位于第二倒数第二句“and her typing style was analyzed to make sure she was who
8
共分享92篇相关文档