云题海 - 专业文章范例文档资料分享平台

当前位置:首页 > 2020年江西中考新突破英语话题20:自然(含答案解析)

2020年江西中考新突破英语话题20:自然(含答案解析)

  • 62 次阅读
  • 3 次下载
  • 2025/12/11 14:56:06

mean?

A.Kicked. B.Hurt. C.Discovered. D.Burned.

(D)3.What does the underlined word “which” refer to in Paragraph 5? A.The bush. B.The tent. C.The river. D.The car.

(D)4.Which of the following is true?

A.In Australia people never take a bottle of vinegar with them. B.Broome is a town with a population of 1.5 million.

C.We go to Cable Beach by bus and look for a quiet place to swim or to fish. D.The crocodile is pulling our tent at 3 o'clock in the morning.

【文章大意】本文是一篇说明文。本文讲述了作者对澳大利亚两种危险的动物——水母和鳄鱼的认识以及自身的一些经历。

【答案精析】

1.C 细节理解题。由第三段第四、五句“We don't go swimming from October to March because there may be box jellyfish in the water. The box jellyfish is one of the most dangerous jellyfish.”可知选C。

2.B 词义猜测题。由后半句“the best thing to do is to pour vinegar(醋) over the area of your body where you are hurt”可知这里是指被水母“伤害或攻击了”,故选B。

2.D 单词指代题。由前半句“Bill's father told us to get up and we quickly got out of the tent and ran to the car”可知which在此是指“汽车”。故选D。

4.D 推理判断题。由第四段最后一句“That's why we always take a bottle of vinegar with us.”可知A项错误;由第二段第一、二句“Broome is a town in the north of Western Australia. It has a population of about 12,000”可知B项错误;由第三段第三句“We drive to Cable Beach and look for a quiet place to swim or to fish.”可知C项错误;由第五段第四句“Suddenly, at 3 o'clock in the morning, we felt something pulling on our tent.”以及文章最后一句“In the light, we could see a big crocodile pulling the tent into the river!”可确定凌晨三点时鳄鱼正在拖我们的帐篷。故选D。

B

请先阅读下面短文,掌握其大意,然后根据短文内容从下面方框内的七个选项中,选择五个还原到文中,使短文意思通顺、结构完整。

Sunflower

You can't look at sunflowers and feel sad. Their big faces almost seem to be smiling at you on a summer day as they slowly turn toward the sun. 1__D__They also provide food for bees,birds and squirrels(松鼠) and many other small animals that love to eat the seeds(种子).

2__A__ People love them, too. You can find bags of them in the stores. They tell

5

you what kind of seeds they are and how they should be planted.

There are hundreds of different kinds of sunflowers. 3__E__ They grow to over 10 feet tall and produce big round heads with bright yellow petals(花瓣) that are over a foot across. They grow on strong thick stems(茎) with big heart-shaped leaves. 4__G__ Other kinds of sunflowers, called dwarf, produce small stems and smaller flowers in colors such as light yellow and deep bright orange or red.

5__B__ People there love sunflowers so much, so they named their place“Sunflower”.There are sunflowers everywhere.

A.Sunflower seeds aren't only delicious to animals. B.Sunflower is also a place in America. C.A bee sits on a sunflower in the garden. D.The flowers can make people happy. E.The biggest ones are Mammoth Russians. F.I think the sunflower is the most beautiful. G.The ripe(成熟的) seed heads sometimes get so heavy that they hang down(挂下来). 【文章大意】本文是一篇说明文。本文介绍了向日葵的重要性、外形、果实和种类。此外,还介绍了美国一个叫Sunflower的地方,那里到处都种植向日葵。

【答案精析】

1.D 由空格前句“Their big faces almost seem to be smiling at you on a summer day as they slowly turn toward the sun.”可知向日葵能使人开心。七个选项中只有D项含有此意。故选D。

2.A 由空格前句“They also provide food for bees, birds and squirrels(松鼠) and many other small animals that love to eat the seeds(种子).”可知一些小动物喜欢吃葵花籽。再由空格后“People love them, too.”确定A项“葵花籽不仅仅对动物来说是美味”是正确答案。

3.E 空格前句说到了有数百种不同的向日葵,后句又提到了“They grow to over 10 feet tall and produce big round heads with bright yellow petals(花瓣) that are over a foot across.”,再结合所给选项可知此空是指最大的向日葵。故选E。

4.G 前两句说到花瓣和茎,接下去应该介绍种子了。故选G。

5.B 由下句“People there love sunflowers so much, so they named their place ‘Sunflower'.”可知Sunflower也是个地名。故选B。

Ⅲ.补全对话

请阅读下面对话,根据对话内容补上所缺的句子,使对话通顺、合理,意思完整。(每空一句)

(Two children are in the zoo.)

W:Here are the elephants. 1__Are__they__the__largest__animals__on__land? M:Yes, they are the largest animals on land.

W:2__How__much__food__does__an__adult__elephant__eat__a__day? M:An adult elephant eats about 150 kilos of food a day. W:3__Are__these__African__elephants? M:No. They are Asian elephants.

W:They look the same. 4__What__are__the__differences?

M:African elephants are larger than Asian elephants, and have large ears.

6

W:5__Do__they__eat__the__same?__

M:Not exactly.African elephants mainly eat leaves. And Asian elephants mainly feed on

grass. W:I see. Ⅳ.书面表达

假如你是一名动物爱好者。请根据下列提示信息写一篇短文,介绍中国的国宝大熊猫。 提示:1.短文应包括图表中的全部信息,条理清楚,行文连贯,段落分明; 2.短文中不能出现真实的人名和地名;

3.词数不少于80,开头已经给出,不计入总词数。

Pandas are very lovely._____________________________________________________ ________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ 【审题指导】细读所给的文字提示,可以提取以下信息: 1.写作时要使用第三人称;

2.介绍大熊猫的基本情况时用一般现在时; 3.图表中的全部信息要一一列举,不要遗漏;

4.词数不少于80,开头已经给出,不计入总词数。不能出现真实的人名和地名。 【写作模板】

【高分范文】

Pandas are very

7

lovely.They're__black__and__white.They__have__big__eyes__and__round__ears.They__live__in__the__southwest__forests__and__mountains__of__China.They__feed__on__bamboo.Adult__pandas__usually__spend__twelve__hours__a__day__eating__about__ten__kilos__of__bamboo.They_don't__live__very__long.Usually__they__live__up__to__20__to

__30__years.Now__pandas_

_are__in__danger.They__are__fewer__and__fewer__bamboo__forests__for__them__to__live__in.As__far__as__I__know,__there're__only__about__1,600__pandas__in__the__wild.

In__zoos__and__research__centers,__there're__about__340__pandas.We__must__do__something__to__protect__them.

8

  • 收藏
  • 违规举报
  • 版权认领
下载文档10.00 元 加入VIP免费下载
推荐下载
本文作者:...

共分享92篇相关文档

文档简介:

mean? A.Kicked. B.Hurt. C.Discovered. D.Burned. (D)3.What does the underlined word “which” refer to in Paragraph 5? A.The bush. B.The tent. C.The river. D.The car. (D)4.Which of the following is true? A.In Australia people never take a bottle of vinegar with them. B.Broome is a town with a population of 1.5 million. C.We go to Cable Beach by bus

× 游客快捷下载通道(下载后可以自由复制和排版)
单篇付费下载
限时特价:10 元/份 原价:20元
VIP包月下载
特价:29 元/月 原价:99元
低至 0.3 元/份 每月下载150
全站内容免费自由复制
VIP包月下载
特价:29 元/月 原价:99元
低至 0.3 元/份 每月下载150
全站内容免费自由复制
注:下载文档有可能“只有目录或者内容不全”等情况,请下载之前注意辨别,如果您已付费且无法下载或内容有问题,请联系我们协助你处理。
微信:fanwen365 QQ:370150219
Copyright © 云题海 All Rights Reserved. 苏ICP备16052595号-3 网站地图 客服QQ:370150219 邮箱:370150219@qq.com