云题海 - 专业文章范例文档资料分享平台

当前位置:首页 > 【高中教育】浙江选考2019版高考英语大二轮复习 专题一 阅读理解提升练2.doc

【高中教育】浙江选考2019版高考英语大二轮复习 专题一 阅读理解提升练2.doc

  • 62 次阅读
  • 3 次下载
  • 2025/12/10 14:44:18

home for many.“Paid work is more valued in society,”said Sarah Damaske,the lead researcher on the study.“Household work is boring and not particularly rewarding.”

We get better at our job with time and the increased competence means less stress and more rewards.Yet none of us,no matter how long we’ve been doing it,ever truly feels like an expert at parenting or even at marriage.

The support and friendship of co-workers also offer stress relief.At home,meanwhile,stress spreads and increases quickly.“That’s the reason why most housewives wish they were the bread earners,” Dr.Damaske says.

Much of the advice to families and couples includes the warning to “leave work stress at office” and even to change our mind-set from work to home,for example,a walk around the block.The recent findings,though,suggest our home life,not our attitude,might be due for some change.

7.According to Paragraph 1,many people feel that being at home . A.is like having a picnic

B.is an ideal way to manage stress C.offers greater relaxation than at work D.can bring more stress than in the workplace 8.According to Sarah Damaske, . A.men feel happier at work than women

B.parents without children tend to feel happier C.household work is not as rewarding as work on a job D.both men and women feel happier at home than at work 9.What can make people feel happy at work? A.Recognition of the value of their work. B.A good management of their marriage. C.Much competition among colleagues.

5

D.Forgetting the stress from family life.

10.According to the recent findings,what should we change to solve the problem mentioned?

A.Our attitude. B.Our home life. C.Our mind-set. D.Our working style.

6

阅读理解提升练(二)

A

【语篇导读】 在一个温暖的星期一,Jenny Neilson在车内受到了一个歹徒的袭击。听到呼喊声后,两名记者Robert Bruce和Jeff Jackson及时赶到与歹徒展开了生死搏斗,Reggie Miller及时报了警。

1.B 词义猜测题。根据第七段可知,那个歹徒是位专业的劫车者,也是位杀人嫌疑犯,而且他的照片曾经在Bruce和Jackson工作的报纸上刊登过,但那时他是满头头发,由此猜出这时候他是“光头”的。故选B项。

2.C 细节理解题。根据第七段的内容可知,那个歹徒的照片曾经在Bruce和Jackson的报社报纸上刊登过;而后发生了这个周一的劫车事件:Neilson在车内享受午餐——歹徒劫持她的车——歹徒被逮住。故选C项。

3.B 推理判断题。根据最后一段中Neilson 的话可知,很多人可能不会像Robert Bruce和Jeff Jackson以及Reggie Miller一样及时出手,见义勇为。故选B项。

B

【语篇导读】文章介绍了一种名叫Root的机器人,它可以教给孩子们编码。 4.A 推理判断题。由第一段前两句可知,一提到coding(编码),人们首先想到的是一套复杂的运算法则。它和现实世界没有什么关系。因此,孩子们都避免学习这一技能。由此可以推知,coding是比较复杂、比较难以掌握的技能。所以孩子们都害怕学习编码。故选A项。

5.D 细节理解题。由最后一段中的“Root makes coding fun for even the youngest of students”可知,该机器人可以使编码成为非常有趣的事情。由此可以推知,它可以使孩子们不那么害怕编码,对编码产生兴趣。故选D项。

6.A 细节理解题。由第一段中的“It has been designed to teach coding to kids at various levels.”可知,这个机器人会教给孩子们编码。故选A项。

C

7

【语篇导读】 本文是一篇说明文,介绍了人们更愿意在外上班而不愿在家做家务这一社会现象,并对这一现象进行了分析,给出了解决方法。

7.D 细节理解题。根据文章第一段可知,对于整天忙于做家务、做饭、照顾孩子的人来说,他们更愿意在外工作,在外工作压力小并且更像在野外聚餐一样心情放松。故选D项。

8.C 细节理解题。根据文章第三段 “‘Paid work is more valued in society,’ said Sarah Damaske,the lead researcher on the study.‘Household work is boring and not particularly rewarding.’”可知,Sarah认为做家务不如上班有成就感。故选C项。

9.A 推理判断题。根据文章第四段可知,在工作中会获得成就感和别人的认同感,而在家没有这种感觉。故选A项。

10.B 细节理解题。根据文章最后一段“The recent findings,though,suggest our home life,not our attitude,might be due for some change.”可知,我们应该改变我们的家庭生活。故选B项。

8

  • 收藏
  • 违规举报
  • 版权认领
下载文档10.00 元 加入VIP免费下载
推荐下载
本文作者:...

共分享92篇相关文档

文档简介:

home for many.“Paid work is more valued in society,”said Sarah Damaske,the lead researcher on the study.“Household work is boring and not particularly rewarding.” We get better at our job with time and the increased competence means less stress and more rewards.Yet none of us,no matter how long we’ve been doing it,ever truly feels like an expert at parenting or even at marriage. T

× 游客快捷下载通道(下载后可以自由复制和排版)
单篇付费下载
限时特价:10 元/份 原价:20元
VIP包月下载
特价:29 元/月 原价:99元
低至 0.3 元/份 每月下载150
全站内容免费自由复制
VIP包月下载
特价:29 元/月 原价:99元
低至 0.3 元/份 每月下载150
全站内容免费自由复制
注:下载文档有可能“只有目录或者内容不全”等情况,请下载之前注意辨别,如果您已付费且无法下载或内容有问题,请联系我们协助你处理。
微信:fanwen365 QQ:370150219
Copyright © 云题海 All Rights Reserved. 苏ICP备16052595号-3 网站地图 客服QQ:370150219 邮箱:370150219@qq.com