当前位置:首页 > [走向高考](天津 山东专用)高中英语一轮总复习 第二部分 学生作业手册 Module5 The
Then there came a time when even our __10__ had given up on us. Personally, I felt like it was __11__ worthwhile giving my all. I thought, if even the coach doesn't believe in us, why should I? But just as my hope began to __12__, a teammate called a meeting. He said, “Nobody thinks we are going to win, but, as teammates and friends, we __13__ it to each other to go all out every game.”
It was that moment that __14__ me how to be a leader. It hit me that I certainly didn't __15__the role. As a leader you can never quit __16__ the team who looks up to you. It is one __17__to be named captain, feel great and go through the motions, but it is quite another to be a real captain and make sure everyone realizes their full __18__ all the time.
I am sure it is great to go through high school without losing and bringing home awards. But in all honesty, I __19__ the fact that my team lost every game last year. It may not help me to become a better basketball player, but it already has made me a better leader, and __20__.
成功固然很艰难,但失败是不是就意味着失去一切呢?答案是否定的。作为一个高中篮球队的队长,我从去年我们球队一场未胜的赛季中发现了最珍贵的东西,它让我成为一个更好的队长。
1.A.exciting C.tough
B.pleasant D.significant
答案:C 从下文harder可知,此处表示“在比赛后,运动员经常说赢得一场大的比赛很艰难”,所以用tough。
2.A.game C.league
B.event D.season
答案:D 根据第二段倒数第二句中the season提示,可知选D项。这里season表示“(球赛的)赛季”。
3.A.short C.lacking
B.full D.sufficient
答案:A 我们球队除了尴尬之外,别无所获。short of 在这里表示“除……之外”。full of“充满的”;lacking of “缺乏”;sufficient “足够的”都不符合语意。
4.A.as C.since
B.while D.now that
答案:B 虽然这个比分没有什么可值得骄傲的。while意为“虽然,尽管”,符合题意。
5.A.most interesting
B.dullest
C.most difficult D.easiest
答案:D 作为队长,我知道这个赛季将比较困难,但我没有预料到我们竟然输掉了每一场比赛,所以D项符合语意。
6.A.unique C.young
B.adventurous D.untrained
答案:C 根据上文知,我们队中顶尖球员中有6个已经高中毕业了,所以很明显现在我们的球队是一个年轻的(young)球队,一个要努力奋斗的球队。
7.A.meanwhile C.instead
B.though D.somehow
答案:B 然而(though),当我们球队的中锋整个赛季被禁赛,两个主力队员决定本赛季退赛(quit)时,这种奋斗比我们预期的来得早。此处though,意为“然而,可是”,表示转折。meanwhile“与此同时”;instead“代替,相反”;somehow“不知怎么地”,都与语境不符。
8.A.quit C.resign
B.stay D.rest
答案:A 参见7题解析。stay“停留,暂住”;resign“辞职,离职”;rest“休息”都与语境不符。
9.A.hoping C.claiming
B.swearing D.wishing
答案:B 我们都发誓要(swear)更加努力地训练和比赛。swear“发誓要,决心要”,符合语意。hope“希望”;claim“宣称,宣告”;wish“希望(做某事)”,都与语境不符。
10.A.fans C.sponsor
B.classmates D.coach
答案:D 从下文中的the coach doesn't believe in us可知,甚至我们的教练(coach)都对我们不抱希望。
11.A.only too C.not a little
B.more than D.no longer
答案:D 根据下文我所想的可知此处表示我感觉到此时全身心地付出也不再(no longer)值得了。根据语意,选D项。only too “很,非常”;more than “超过,不只是”;not a little “许多”,均与语意不符。
12.A.fade C.destroy
B.gain D.grow
答案:A 但当我的希望逐渐消失(fade)的时候,一个队员召集大家开了个会,fade“逐渐消失”符合语意。gain“获得,得到”;destroy“毁坏,破坏”;grow“生长”,都与
语意不符合。
13.A.owe C.demand
B.think D.recommend
答案:A 全力以赴每场比赛是我们每个人都应该做的。owe sth. to sb.是固定词组,表示“应该/有必要做某事”。
14.A.reminded C.taught
B.told D.guided
答案:C 这里是强调句,语意为“那次会议给我上了一课,教育(teach)我如何去做一个球队队长”。
15.A.act C.play
B.deserve D.take
答案:B 我深深地被震撼了,我不配(didn't deserve)当一个球队队长。 16.A.with C.on
B.alongside D.for
答案:C 作为一名队长,你不能辞职离开尊敬你的队伍。on the team是固定表达,表示“在队伍中”。
17.A.matter C.issue
B.aspect D.thing
答案:D 被称为队长是一回事(one thing),要成为一个真正的队长又是另一回事。 18.A.potential C.enthusiasm
B.goal D.confidence
答案:A 真正的队长要让全体队员一直都能发挥出他们所有的潜能。potential“潜力,潜质”,符合语意。goal“目标,目的”;enthusiasm“热情”;confidence“自信”,都与语境不符。
19.A.hate C.admit
B.treasure D.recognize
答案:B 我确信整个中学阶段都不输比赛而把奖品带回家很了不起,但我也很珍视(treasure)我们球队去年输掉所有比赛的事实。
20.A.character C.person
B.captain D.figure
答案:C 虽然它可能不会使我成为一个更好的篮球运动员,但它已让我成为了一个更优秀的球队队长,更优秀的人。
Ⅴ.阅读理解
Paris is a popular travel destination, which has much more to offer than just
the Louvre and the Eiffel Tower, which are well known! Experience this amazing city through some of its best kept secrets and off-the-beaten-path places and activities.
River Boats
Tour the heart of Paris by boat along the Seine River! Boats offer 8 must-see tourist stops along their boat tour route. The cost is 13 Euros for an entire day of river boating with stops for tourists to walk through the Parisian sites. Boats come every 15 minutes. Boating along the Seine is a good way to drink in the unique atmosphere of Paris!
Children's Science Museum
If you are traveling to Paris with kids, the Children's Science Museum is the perfect place to visit. The Paris Science Museum has many exhibits for children. Some exhibits exercise a child's cognitive(认知的)skills. The cost is low by European standards at only 8 Euros per adult and 4.50 Euros per child.
Medieval Tavern(酒馆)
In Paris, tourists can enjoy the night at Medieval Tavern every Thursday night from 8 pm to 2 am. This tavern opens its doors to the people of Paris and invites them to experience a life from long ago. Everyone is dressed in old costumes for the festivities and music. The menu includes items that were enjoyed in old days, like duck, and lamb with honey and so on. The entire experience can be enjoyed for only 15 Euros per person!
Luxembourg Garden
The garden is the second largest public park in Paris and is quite stately. Whether you are interested in walking through the flowers and statues, or having a pleasant ride on the old carousel(旋转木马), this park is ideal. Children like its theater and play, while adults enjoy the free musical performances.
Welcome to Paris and enjoy the boat rides, good food,museums and colorful nightlife.
本文介绍了巴黎的几个不太知名,但是很值得一游的旅游景点。
1.The underlined part “off-the -beaten-path” in Paragraph 1 probably means“________”.
A.world-famous C.very ordinary
B.not well known D.not interesting
答案:B 词义猜测题。前文说巴黎有许多地方值得参观,不只是有名的地方。再根据前文的并列成分its best kept secrets可猜出off-the-beaten-path意为“不出名的”,
故答案为B。
2.What do we know from Paragraph 2? A.There are two boats every half an hour.
B.The boat doesn't stop for tourists while it is going. C.Visitors can see 8 tourist sites on the boat. D.Visitors have to spend a day if they take a boat.
答案:A 细节理解题。根据第二段Boats come every 15 minutes可知,答案为A。 3.If a couple and their two children visit Children's Science Museum, they should pay ________.
A.17 Euros C.22 Euros
B.18 Euros D.25 Euros
答案:D 推理判断题。根据第三段The cost is low by European standards at only 8 Euros per adult and 4.50 Euros per child可知,一对夫妻带两个孩子参观需要的费用是16+9=25(欧元),故答案为D。
4.In the Medieval Tavern customers can ________. A.enjoy all kinds of delicious food
B.experience the old days every Thursday night C.watch TV while eating and drinking D.enjoy duck and lamb for only 15 Euros
答案:B 细节理解题。根据第四段In Paris, tourists can enjoy the night at Medieval Tavern every Thursday night from 8 pm to 2 am和...to experience a life from long ago可知,答案为B。
5.The author wrote this passage mainly to ________. A.make Paris better known to people in the world
B.tell readers that Paris is a popular travel destination C.advise readers to visit Paris and have a good time there D.introduce some attractions suitable for children in Paris
答案:C 作者意图题。根据末段Welcome to Paris and enjoy the boat rides, good food, museums and colorful nightlife可知,答案为C。
共分享92篇相关文档