云题海 - 专业文章范例文档资料分享平台

当前位置:首页 > 2018-2019年高中英语青海高考考前练习试卷[31]含答案考点及解析

2018-2019年高中英语青海高考考前练习试卷[31]含答案考点及解析

  • 62 次阅读
  • 3 次下载
  • 2025/12/12 10:50:06

D.People will further understand the importance of community. 5.How can we live a relaxed and balanced life according to the author? A.By seeking help from local families. B.By improving our working ability.

C.By reconstructing the model of our lives. D.By creating a smarter open community.

6.Calling himself a prisoner of hope,the author means that . A.he thinks people won’t change B.he actually has magical solutions C.it is harmful to have many hopes D.he is always optimistic about life

7.What is the purpose of the author writing the article? A.To express concerns about people’s complaints.

B.To criticize and reflect on the people’s present lifestyle. C.To voice his opinions on how to live a simple life. D.To question whether it is possible to live a slow life. 【答案】 4.C 5.C 6.D 7.B 【解析】

4.C细节理解题。根据How did we create a world in which we have more and more to do with less time for leisure,less time for reflection,less time for community? 可知人类越来越忙碌就不会有时间来享受生活,反思,故选C。

5.C细节理解题。根据倒数第二段Somehow we need a different model of organizing our lives,our societies,and our families可知作者认为我们需要一种不同的生活模式,故选C。 6.D推理判断题。根据上下文句意可知此处表示作者是一个乐观的人,故选D。

7.B主旨大意题。总结文章大意可知作者主要批评了现代的快节奏生活方式,并且希望人们能够好好反思一下自己改变这种生活方式,故选B。

阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。

Bamboo (竹子) is one of nature’s (自然) most surprising plants. Many people call this plant a tree, but it is a kind of grass.

Like other kinds of grass, a bamboo plant may be cut very low to the ground, but it will grow back very quickly. A Japanese scientist reported one bamboo plant which grew 1.5 metres (4 feet) in 24 hours! Bamboo grows almost everywhere in the world except Europe. There are more than 1, 000 kinds of bamboo.

Not all bamboo looks the same. Some bamboo plants are very thin. They may only grow to be a few centimeters wide while others may grow to more than 30 centimetres (1 foot) across. This plant also comes in different colors, from yellow to black to green.

Bamboo has been used to make many things such as hats and kitchen tools. Because it is strong, bamboo is also used to build buildings.

Many Asian countries have used bamboo for hundreds of years. They often use bamboo for buildings and supporting new buildings and bridges while they are being built.

In Africa, poor farmers are taught how to find water using bamboo. These African countries need cheap way to find water because they have no money, and their crops often die from no rain and no water. Bamboo pipes help poor farmers bring water to their thirsty fields without spending a lot of money.

8.How is bamboo like grass? A.It grows quickly. C.It is easy to cut

B.It’s wood. D.It is very thin

9.Though you can see bamboo everywhere, it doesn’t grow ______. A.in China

C.on mountains

10.Why is bamboo used by African poor farmers? A.Because it is cheap.

B.Because it has different colors. C.Because it is strong.

D.Because it has been used by Asians. 11.Bamboo pipes can ______. A.make money C.grow quickly 【答案】 8.A 9.B 10.A 11.D 【解析】

试题分析:本文主要告诉我们竹子的分布、作用以及人们使用竹子的情况。

8.A 细节题。根据文章第二段第一句Like other kinds of grass, a bamboo plant may be cut very low to the ground, but it will grow back very quickly.可知竹子和很多其他的草一样都长得很快。故A正确。

9.B 细节题。根据文章第二段倒数第二句Bamboo grows almost everywhere in the world except Europe.可知除欧洲之外的其他地方都可以生成竹子。故B正确。

B.be trees D.carry water B.in Europe D.in Africa

10.A 细节题。根据文章最后一段第二句These African countries need cheap way to find water because they have no money, and their crops often die from no rain and no water.可知非洲人用竹子寻找水,是因为竹子很便宜。故A正确。

11.D 细节题。根据文章最后一句Bamboo pipes help poor farmers bring water to their thirsty fields without spending a lot of money.可知竹管可以用来运输水。故D正确。 Junot Diaz, The Brief Wondrous Life of Oscar Wao

The winner in Culture critics’ survey is Junot Diaz’s first novel, about a bookworm called Oscar, who dreams of finding love. It also was named as the number-one book by the most critics. “It is a big deal for me to fall in love with a book whose topic is science fiction, fantasy and imagination,” says Elizabeth Taylor, the Chicago Tribune’s literary editor. Edward P. Jones, The Known World

Set in 1855 on the plantation of Henry Townsend——born a slave, now a slave-owner—The Known World is a success, leading readers into a complex moral time without making simple judgments. Facing an early death, Townsend thinks about the future of his 50-acre Virginia plantation and the slaves he treats the way his former owner, now his teacher, taught him. Hilary Mantel, Wolf Hall

Mantel’s boldly reimagined legend of 16th Century Europe, told from the point of Thomas

Cromwell, winning the Man Booker and National Book Critics Circle awards, was adapted to the stage and has been filmed as a new BBC miniseries(短剧). Mary Ann Gwinn, Seattle Times book editor writes, “I have never felt so completely buried into a character’s mind, not to mention a long ago and far-away place.” Marilynne Robinson, Gilead

Rev John Ames, a small town minister, describes his life and anti-slavery tradition to his young son in beautiful language in this first part of Robinson’s trilogy (along with Home and Lila). “I can’t think of a living novelist who writes more seriously and profoundly about religious faith, which has become an almost forbidden topic in modern literature,” writes Dawn Raffel, who ranked Gilead first on her list. Critic Karen R. Long says, “This multi-generational story tells a desire for

transcendence (超越), and makes a case for spiritual life in the 21st century—its own kind of miracle. Gilead will be read in 100 years.”

12.What can we learn from the passage? A.Oscar likes reading books. C.Rev John Ames likes farming.

B.Townsend worked in a church.

D.Thomas Gromwell won an Oscar Award.

13.What does Mary Ann Gwinn think of the book “Wolf Hall”? A.She thinks it’s too dull. C.She thinks it’s fascinating.

B.She doesn't like the character in the book. D.She doesn’t like some contents in the book.

14.Which of the following books will have a far-reaching influence in the future? A.Gilead

C.The Known World 【答案】 12.A 13.C 14.A

【解析】本文主要介绍了四本书。

12.细节理解题。根据第一段a bookworm called Oscar以及第三句“It is a big deal for me to fall in love with a book whose topic is science fiction, fantasy and imagination”可知,Oscar是书虫,热爱读书。故选A。

13.推理判断题。根据第三段“I have never felt so completely buried into a character’s mind, not to mention a long ago and far-away place.”可知,Mary Ann Gwinn认为自己从来没有如此沉迷过一本书,故推知她认为这本书是迷人的。故选C。

14.推理判断题。根据文章最后一句话Gilead will be read in 100 years可知,这本书将会在未来的100年中继续被读,所以这本书应该会对未来有深远的影响。故选A。 评卷人 B.Wolf Hall

D.The Brief Wondrous Life of Oscar Wao

得 分 四、单词拼写

15.

单词拼写(共10小题;每小题1分,满分10分)

根据下列句子及所给汉语注释,写出各单词的正确行使。(每空只写一词)。 71.Please keep an eye on my _____________(行李) while I go to buy the ticket. 72.She wants to buy some _______________(地毯) to make the room comfortable. 73.He washed and _______________(剃须), then hurried out of the room. 74.Peter wants to become a __________(教练)in the future. 75.He looks hones, but __________ (事实上)he is not.

  • 收藏
  • 违规举报
  • 版权认领
下载文档10.00 元 加入VIP免费下载
推荐下载
本文作者:...

共分享92篇相关文档

文档简介:

D.People will further understand the importance of community. 5.How can we live a relaxed and balanced life according to the author? A.By seeking help from local families. B.By improving our working ability. C.By reconstructing the model of our lives. D.By creating a smarter open community. 6.Calling himself a prisoner of hope,the author means that . A.he thinks people w

× 游客快捷下载通道(下载后可以自由复制和排版)
单篇付费下载
限时特价:10 元/份 原价:20元
VIP包月下载
特价:29 元/月 原价:99元
低至 0.3 元/份 每月下载150
全站内容免费自由复制
VIP包月下载
特价:29 元/月 原价:99元
低至 0.3 元/份 每月下载150
全站内容免费自由复制
注:下载文档有可能“只有目录或者内容不全”等情况,请下载之前注意辨别,如果您已付费且无法下载或内容有问题,请联系我们协助你处理。
微信:fanwen365 QQ:370150219
Copyright © 云题海 All Rights Reserved. 苏ICP备16052595号-3 网站地图 客服QQ:370150219 邮箱:370150219@qq.com