当前位置:首页 > 2020版高考英语一轮复习Unit8Adventure能力提升题组训练(B)(含解析)北师大版
Unit 8 Adventure
能力提升题组训练(B)
Ⅰ.阅读理解
A
“How are things back at the office?” one of the gentlemen in my bicycle tour group asked me as we were nearing the end of another lengthy ride through Croatia’s scenic countryside.
“I assume they are going fine,” I said.“I haven’t had any contact and I don’t plan to.”
“Your phone isn’t on?” he asked,incredulously.“You haven’t checked your email?”
“My phone is off and no,I’m not planning on checking email,” I said. My wife Heidi and I took our children,Daniel and Rachel,on a two-week trip to Croatia,one of the most beautiful countries in the world.We made the choice to spend some of our money on this wonderful experience so we could spend time bonding with each other and the kids.
Why would I destroy the environment we had traveled thousands of miles to create by bringing my work environment into it?That would be counterproductive to everything I wanted out of this trip.If I had worked during this experience,I would have taken time away from my family and sent them the message that work takes priority over them.
In addition to sharing this incredible experience,I wanted to take us all out of the activity-driven world we live in.If I had had my cell phone on and been constantly searching out a wireless connection to keep up with the office,I would just have brought that hyper-connected environment into the peaceful,meaningful world I was trying to create.
In addition to creating lifelong memories with my family,another wonderful thing
happened as a result of this bike trip.As we were returning home,I was flooded with new ideas.I came up with concepts for nine blog posts and several ideas that I wanted to incorporate into my business.
Taking time off restored and rejuvenated me and allowed my creative spirit to really come to the surface.How can you accomplish that goal if you simply move the source of that stress to a different location?
1.From the conversation at the beginning of the text,we can infer that . A.the author had no access to the Internet during the tour B.the gentleman was quite concerned about the author’s work
C.the author’s phone was off because he didn’t want to be disturbed D.the speakers both experienced an unpleasant bicycle tour in Croatia 2.One of the purposes of the author’s Croatia’s bicycle tour is . A.to spend some time creating closer ties with his family B.to experience a primitive life without phone calls C.to tell his family that his work is more important for him D.to escape from his boring work environment at the office
3.What would the author probably do after returning home from their bike trip? A.He would be busy with all his office work again. B.He would be caught in a big flood of new business. C.He would have many new fresh ideas for his business.
D.He would make up for his missing blog posts during the journey.
4.The underlined word “rejuvenated” in the last paragraph probably means “ ”.
A.got one exhausted B.drove one mad
C.caused one to lose temper D.made one more energetic
语篇解读:作者去克罗地亚旅游时完全放下了手头的工作,尽情地游玩并且他还产生了很多新的灵感。 答案及剖析:
1.C 推理判断题。在文章开头的对话中,作者说他把手机关机,并且没有查看电子邮件。再结合下文内容可知,他这样做是为了更好地和家人一起旅游,由此可以推断出,他不开手机是
因为不想被打扰。
2.A 细节理解题。根据第五段最后一句 “We made the choice to spend some of our money on this wonderful experience so we could spend time bonding with each other and the kids.” 可知,作者是想借此机会增进与家人之间的感情。
3.C 细节理解题。根据倒数第二段的 “As we were returning home,I was flooded with new ideas.I came up with concepts for nine blog posts and several ideas that I wanted to incorporate into my business.” 可知,作者在旅游结束回家以后有了很多新的想法,而且他还想把这些想法运用到工作中去。
4.D 词义猜测题。本句中的 “restored” 与画线词 “rejuvenated” 理应意义接近,结合下文中的 “allowed my creative spirit to really come to the surface” 可知,休息之后,作者有了更多具有创造性的想法。由此可推知,休息使人精力更加充沛。
B
(21世纪学生英文报634期)
Most of us have been in this situation.You’re halfway to meet your friends,then you suddenly ask yourself,“Did I remember to turn the lights off?” For those with “smart homes”,however,this wouldn’t be a problem.
Over the last few years,smart home technology has become more popular.Thanks to user-friendly products like intelligent lighting and heating controllers,people can control nearly every electrical item in their homes from anywhere in the world.
“All of our light switches are controllable via our phones and computers.Our home security system,our TV and our heating and cooling controls are all controllable too,” said Mike Poulson,35,a senior program manager from Seattle,US,whose home even greets him and his family when they enter.
While smart homes aren’t new,companies like Philips,Amazon and Xiaomi have finally brought automation to everyday people with affordable products like artificial intelligence (AI,人工智能) speakers and sensors (感应器).
“The obvious message is that you can stop wasting energy,” Tom Kerber,director of research for US-based digital company Parks Associates,told the Guardian.And the technology also has more meaningful uses.In Norway,for example,one company is using smart tech to make life easier for its elderly customers.Abilia’s system allows
carers to check up on patients through a tablet on a wall inside their home.
Taking care of ourselves
The device (装置) sends patients reminders about tasks,such as when they need to take medication.It can even tell carers if there’s any unusual activity in the home that could be life-threatening.
“This kind of system allows people to take care of themselves,which is the most important thing,”Abilia’s vice president,Oystein Johnsen,told the BBC.
“It also saves the government money.In Norway,it costs 1 million kroner (0.8 million yuan) per year to have someone in a care home.This system costs 15,000 kroner a year.”
So,for those who have already “gone smart”,will it ever be possible to go back to doing things the old-fashioned way?
“I think it would be difficult.When we go to a friend’s house or on vacation we find ourselves expecting the house to do things for us that we should do,” Poulson explained.
“It would be like going back to a world without cellphones.Not impossible,just different.”
5.According to the article,smart homes refer to homes . A.that make the best use of energy
B.with user-friendly electrical items in them C.that are equipped with a home security system D.whose electrical items can be controlled from far away
6.What is the biggest advantage of Abilia’s system,according to Oystein Johnsen? A.It saves the government a lot of money. B.It helps carers to better take care of patients. C.It reminds patients not to do dangerous things. D.It enables patients to look after themselves.
7.Poulson’s words in the last two paragraphs intend to show that . A.people rely too much on cellphones nowadays B.not all people welcome smart home technology
共分享92篇相关文档