当前位置:首页 > 2020版导与练一轮译林英语习题:语言知识 选修7 Unit 4
高考英语复习
Unit 4 Public transport
能力提升题组训练
Ⅰ.阅读理解
A
Suppose you don’t need your car today.And suppose,as it happens that a stranger in your area does need a car.Would you be willing to rent yours out?
Several car-sharing start-ups,including Getaround,RelayRides and JustShareIt, are eager to connect car owners with renters this way.The companies have different rules,but participating owners receive,generally speaking,about two-thirds of the rental earnings.RelayRides says an owner of a mid-size,late-model sedan who rents out a car for 10 hours a week could expect to clear about $3,000 a year.
Peer-to-peer car-sharing remains in the trial stage;it can be found in San Francisco and a few other places.It has a long way to go before it becomes the auto equivalent of Airbnb,the surprise success story for peer-to-peer sharing of space in apartments and houses.
Shelby Clark,founder of RelayRides,says potential investors in his company have been concerned that owners will be afraid to hand their car over to strangers.To address that,he points to Airbnb,saying,“Letting people sleep in your living room is much more of a disturbance into your personal space than letting someone use your car.”
All of these companies offer their own insurance coverage for their renters, which are supposed to put owners’ minds at ease.But only two states—California and Oregon—have passed laws to clarify that an owner will not suffer any consequences should a car-sharing renter have an accident.
“In all the other states,legal ambiguity remains,”Shelby Clark says.“If a renter should be involved in a serious accident in those states,the victim can be expected to go after every party possible,including the car’s owner.”
Also to remove the worries of car owners,the driving records of renters are checked for recent serious violations.
高考英语复习
1.What does the underlined word“sedan”in Paragraph 2 probably refer to? A.A kind of car. C.A renting company.
B.An owner of a car. D.A car-sharing renter.
2.Which of the following is TRUE of Airbnb? A.It cares little about personal privacy. B.It deals with house-sharing successfully. C.It is a very popular car-sharing company. D.Its ideas are being tried out in some states.
3.If a car-sharing renter should have an accident in California,the car’s owner .
A.has to take legal responsibility B.will not suffer the consequence C.is not covered by health insurance D.must pay the insurance for the renter
语篇解读:本文是说明文,介绍了美国兴起的一个共同使用小汽车的新兴行业。 答案及剖析:
1.A 词义猜测题。根据画线词前面的“an owner of a mid-size,late-model”及画线词后面的“who rents out a car”可推知,这里指的是“一种中型、新型的小汽车”,故选 A。 2.B 细节理解题。根据文章第三段中的“before it becomes the auto equivalent of Airbnb,the surprise success story for peer-to-peer sharing of space in apartments and houses”可知,Airbnb是一家成功进行房屋共享的公司,故选B。
3.B 细节理解题。根据文章第五段中的“But only two states — California and Oregon — have passed laws to clarify that an owner will not suffer any consequences should a car-sharing renter have an accident.”可知,在California和Oregon两个州,如果租用者出了事故,车主是不会受到任何影响的,故选B。
B
On one of her trips to New York several years ago,Eudora Welty decided to take a couple of New York friends out to dinner.They settled in at a comfortable East Side cafe and within minutes,another customer was approaching their table.
“Hey,aren’t you from Mississippi?”the elegant,white-haired writer remembered
高考英语复习
being asked by the stranger.“I’m from Mississippi too.”
Without a second thought,the woman joined the Welty party.When her dinner partner showed up,she also pulled up a chair.
“They began telling me all the news of Mississippi,”Welty said.“I didn’t know what my New York friends were thinking.”
Taxis on a rainy New York night are rarer than sunshine.By the time the group got up to leave,it was pouring outside.Welty’s new friends immediately sent a waiter to find a cab.Heading back downtown toward her hotel,her big-city friends were amazed at the turn of events that had changed their Big Apple dinner into a Mississippi state reunion(团聚).
“My friend said: ‘Now we believe your stories,’”Welty added.“And I said: ‘Now you know.These are the people that make me write them.’”
Sitting on a sofa in her room,Welty,a slim figure in a simple gray dress,looked pleased with this explanation.
“I don’t make them up,”she said of the characters in her fiction these last 50 or so years.“I don’t have to.”
Beauticians,bartenders,piano players and people with purple hats,Welty’s people come from afternoons spent visiting with old friends,from walks through the streets of her native Jackson,Miss.,from conversations overheard on a bus.It annoys Welty that,at 78,her left ear has now given out.Sometimes,sitting on a bus or a train,she hears only a fragment(片断) of a particularly interesting story. 4.What happened when Welty was with her friends at the cafe? A.Two strangers joined her.
B.Her childhood friends came in.
C.A heavy rain ruined the dinner. D.Some people held a party there. 5.The underlined word “them”in Paragraph 6 refers to Welty’s . A.readers B.parties C.friends D.stories 6.What can we learn about the characters in Welty’s fiction? A.They live in big cities.
B.They are mostly women.
C.They come from real life. D.They are pleasure seekers.
语篇解读:这是一篇记叙文。Welty根据亲身经历和现实生活中的有趣故事创作小说。许许多
高考英语复习
多的真人真事成了Welty笔下的材料。 答案及剖析:
4.A 细节理解题。由文章第二段和第三段内容可知,有两个陌生人加入到了Welty在咖啡馆里组成的聚会。一个是stranger,另一个是her dinner partner。
5.D 猜测指代题。从第六段的“My friend said:‘Now we believe your stories,’”和These are the people that make me write them.可知them指代的是句中的stories。
6.C 推理判断题。根据作者讲述的经历并写成故事可知,Welty笔下的人物来源于现实生活。这一点在倒数第二段Welty的话语中也得到了印证。 Ⅱ.语法填空
(2018洛阳高三统考)
The Palace Museum,known as the Forbidden City,is the1. (large) and most well 2. (reserve) imperial (皇帝的)residence in China today.It is divided into an outer and an inner court with a rectangular shape,961 meters long from north to south and 753 meters in 3. (wide) from east to west.It has a splendid history since the Ming Dynasty,and it 4. (rebuild) and repaired many times in the past.I was so excited to visit it 5. my family last summer vacation. After we passed through the Front Gate,a lot of palaces appeared.The tour guide told us there were almost 8,700 rooms in the Palace Museum.During the Ming Dynasty, construction began in 1406.6. took 14 years to build the Forbidden City.I was 7. (real) surprised that the workers could build it so well 8. even today it is not out of style.I could not remember all the names of the buildings,but I took hundreds of beautiful 9. (photo) on the way.I think I will never forget the 10. (amaze) trip I had in Beijing,China and I can go there next time with my friends. 答案及剖析:
1.largest 考查形容词。由空前the和空后and the most可知用最高级。 2.reserved 考查非谓语。reserve和residence之间为被动关系。 3.width 考查名词。介词后用名词。
4.was rebuilt 考查时态和语态。rebuild和it之间是被动关系,由in the past可知用一般过去时。
共分享92篇相关文档