云题海 - 专业文章范例文档资料分享平台

当前位置:首页 > 专四阅读

专四阅读

  • 62 次阅读
  • 3 次下载
  • 2025/12/12 1:12:24

4. According to the passage, the baseball and encouragement offered by the man A. hurt the author's feeling.

B. gave the author a deep impression. C. directly led to the invention of ground ball. D. inspired the author.

5. According to the passage, which of the following is CORRECT?

A. The author set goals for himself but only invited failure most of the time.

B. The author suggested not trying something beyond one's ability at the beginning. C. The bitterness of failure prevented the author from trying something out of reach. D. Because of his limitations, the author tried to reach one goal at a time 【文章概要】

本文讲述一位盲人因一次意外事故失明后如何克服困难,重新定位自己,取得人生价值的故事。第1段叙述作者因一次意外事故失明,但失明没有使他丧失对生活的信心,反而让他更懂得珍惜他所拥有的东西;第2—4段讲述他如何走出阴影,最终找到了自己的位置,并发明了滚球 (ground ball);最后一段总结他的成功经验,即在生活中不断给自己设立目标并为之而奋斗。

【答案解析】

1.[C]细节判断题。第l段最后一句指出“所失去的让我更懂得珍惜现在拥有的”,故选C。作者失明是因为他从一辆货车(box car)A摔下来,而不是因为汽车事故,故排除A;B的推断没有原文依据;文中提到他渴望重见光明。D的表述与原文有出入。

2.[B]细节判断题。the most difficult thin9是The hardest lesson的同义改写,故可定位到第3段。该段首句指出最困难的事情是“相信自己”,But所在的句子做了更具体的解释即“对自己的一种坚信,我还是 我,尽管不是完美的??坚信自己可以找到一个适合自己的位置”,故选B。A太笼统;由第2段可知他的生活并不是孤单的,他还有父母、老师等的支持,故C错 误;D文中没有提到。

3.[C]句意理解题。本题可用排除法。第3段第3句提到,“如果我不坚信自己,我会崩溃,变成一个坐在轮椅里的废人了,在门廊前度此余生”,由此可知C正确。

4.[D]细节判断题。根据baseball定位到倒数第2段。从该段最后两句可知棒球和那个男人的鼓励给作者以启示和鼓舞.从而发明了一种叫“滚球”的运动,故选D。该段提到作者以为那个男人是在嘲讽他,但后来在他的激励下有所启发,故A错误;B“给作者留下了深刻印象”在文中没有提及;C中的directly错误,男人的话只是给了作者启发。

5.[B]细节判断题。最后一段第2、3句表明我们要意识到自己的局限性,在开始时尝试那些遥不可及的东西只会徒劳无益,故B正确;由该段第1句和最后一句可知作者为自己不断设立目标并实现了大部分的目标,故A错误:最后一句的anyway but可知C错误;文中并没有指出他每次尝试一个目标是因为他自己的局限,故D属干随意捏造。

Time is tangible. One can gain time, spend time, waste time, save time, or even kill time. Common questions in American English reveal this concrete quality as though time were a possession. “Do you have any time?”, “Can you get some time for this?”, “How much free time do you have?” The treatment of time as a possession influences the way that time is carefully divided. Generally, Americans are taught to do one thing at a time and may be uncomfortable when an activity is interrupted. In businesses, the careful scheduling of time and the separation of activities are common practices. Appointment calendars are printed with 15-,30-, and 60-minute time slots. The idea that “there is a time and place for everything” extends to American social life. Visitors who drop by without prior notice may interrupt their host’s personal time. Thus, calling friends on the telephone before visiting them is generally preferred to visitors’ dropping by. Useful words and expressions: 1. tangible 切实的 2. kill time 消磨时间 3. reveal 显示,揭示 4. scheduling 行程安排 5. slot 缝隙 6. drop by 随便访问 7. preferred 首选的

搜索更多关于: 专四阅读 的文档
  • 收藏
  • 违规举报
  • 版权认领
下载文档10.00 元 加入VIP免费下载
本文作者:...

共分享92篇相关文档

文档简介:

4. According to the passage, the baseball and encouragement offered by the man A. hurt the author's feeling. B. gave the author a deep impression. C. directly led to the invention of ground ball. D. inspired the author. 5. According to the passage, which of the following is CORRECT? A. The author set goals for himself but only invited failure most of the time.

× 游客快捷下载通道(下载后可以自由复制和排版)
单篇付费下载
限时特价:10 元/份 原价:20元
VIP包月下载
特价:29 元/月 原价:99元
低至 0.3 元/份 每月下载150
全站内容免费自由复制
VIP包月下载
特价:29 元/月 原价:99元
低至 0.3 元/份 每月下载150
全站内容免费自由复制
注:下载文档有可能“只有目录或者内容不全”等情况,请下载之前注意辨别,如果您已付费且无法下载或内容有问题,请联系我们协助你处理。
微信:fanwen365 QQ:370150219
Copyright © 云题海 All Rights Reserved. 苏ICP备16052595号-3 网站地图 客服QQ:370150219 邮箱:370150219@qq.com