云题海 - 专业文章范例文档资料分享平台

当前位置:首页 > 2017高考(新课标)英语二轮专题复习-仿真模拟检测卷(一) Word版含解析

2017高考(新课标)英语二轮专题复习-仿真模拟检测卷(一) Word版含解析

  • 62 次阅读
  • 3 次下载
  • 2025/12/10 21:03:46

仿真模拟检测卷(一)

(时间:100分钟 满分:120分)

第一部分 阅读理解(共两节,满分40分) 第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)

阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。

A(导学号59430111)

Social media is one of the fastest-growing industries in today's world.A study conducted by the US Pew Research Centre showed that 92 percent of teenagers go online daily.The wide spread of social media has changed nearly all parts of teenagers' lives.

·Changing relationships

High school student Elly Cooper from Illinois said social media often reduces face-to-face communication.“It makes in-person relationships harder because of people's attention given to their phones instead of their friends,” Cooper said.

Yet,some people believe social media has made it easier to start relationships with anyone from anywhere.Beth Kaplan from Illinois met her long-distance friend through social media.He currently lives in Scotland,but they're still able to frequently communicate with each other.“I can feel close to someone that I'm talking to via FaceTime,” Kaplan said.

·Wanting to be “liked”

The rise of social media has changed the way teenagers see themselves.The 19-year-old Essena O'Neill announced on the social networking service Instagram that she was quitting social media

because it made her unable to stop thinking about appearing perfect online.Negative comments also can do great damage to a teenager's self-esteem.Teenagers who get negative comments can't help but feel hurt.

·Opening new doors

However,Armin Korsos,a student from Illinois,takes advantage of the comments he receives over social media to improve his videos on the social networking site YouTube.“Social media can help people show themselves and their talents to the world in a way that has never been possible before,” Korsos said.

【语篇解读】 本文主要讲述了社交媒体对青少年生活的影响。 1.Who met the long-distance friend through social media? A.Elly Cooper. C.Essena O'Neill.

B.Beth Kaplan. D.Armin Korsos.

解析:细节理解题。根据第三段的第二句“Beth Kaplan from Illinois met her long-distance friend through social media.”可知,贝斯·卡普兰通过社交媒体见到了远方的朋友。

答案:B

2.What does Essena O'Neill think of social media? A.It hurts her seriously. B.It promotes friendship. C.It upsets her sometimes. D.It develops confidence.

解析:推理判断题。据第四段的第二句“The 19-year-old Essena O'Neill announced on the social networking service Instagram that she was quitting social media because it made her unable to stop thinking about appearing perfect online.”可推知,Essena O’Neill认为社交媒体给她的生活带来了一定困扰,让她有时心烦意乱。

答案:C

3.What is the topic of the text?

A.Teenagers' attitude toward social media. B.Social media's influence on teenagers. C.A recent study conducted in the USA. D.New ways of self-improvement.

解析:主旨大意题。根据第一段的最后一句“The wide spread of social media has changed nearly all parts of teenagers' lives”并结合文章的整体内容可推知,本文主要讲的是社交媒体对青少年生活的影响。

答案:B

B(导学号59430112)

The Coral Sea is home to an amazing variety of turtles,sharks,whales,dolphins,large fish,birds,corals,plants,and many other species.Many of these species are endangered elsewhere in the world,but still survive in the healthy environment of the Coral Sea.

The Coral Sea is a large series of coral reefs located off the northeast coast of Australia.This area is three times larger than Australia's famous Great Barrier Reef,which the Coral Sea borders.

The Coral Sea is one of the few coral reef environments that have remained largely undamaged by overfishing,oil and gas exploration and pollution.However,statistics show that coral reefs around the world are disappearing five times faster than rainforests.It is very likely that in the near future the Coral Sea will face the same threats to its existence.

The Australian government is currently looking at options for protecting the Coral Sea but has made no decisions. Environmentalists are pushing for laws to declare the Coral Sea area a marine protected area.This would mean a large “no-take zone” for fishermen,a no-exploration zone for gas and oil companies and a no-dump zone for

pollution.This would make the Coral Sea a marine park larger than any in the world.

We can write letters to Australian leaders,Australian

environmental protection agencies,and Australian friends,to let them know that people worldwide support this protection of the Coral Sea.To lose this last great marine wildness would be a loss for the whole world.

For more information,CLICK here please.

【语篇解读】 本文是一篇说明文,介绍了位于澳大利亚东北海岸的珊瑚海,它面临着即将消失的威胁。澳大利亚政府正在寻找方案,希望能保护这个伟大的野生海洋世界。

4.What is the author's purpose in writing this passage? A.To teach people how to protect the Coral Sea.

B.To call for the public awareness to protect the Coral Sea. C.To show the amazing features of the Coral Sea. D.To explain the function of the Coral Sea.

解析:写作意图题。根据倒数第二段可知,该文旨在提高公众保护珊瑚海的意识。故选B项。

答案:B

5.What is the most important reason for protecting the Coral Sea? A.The Coral Sea,home to many species,will disappear soon. B.The Coral Sea is rich in oil and gas.

C.The Coral Sea is three times larger than Great Barrier Reef. D.The Coral Sea will be a marine park larger than any in the world.

解析:细节理解题。根据第一段第一句及第三段的最后两句“However,statistics show that coral reefs around the world are disappearing five times faster than rainforests.It is very likely that in the near future the Coral Sea will face the same threats to its

  • 收藏
  • 违规举报
  • 版权认领
下载文档10.00 元 加入VIP免费下载
推荐下载
本文作者:...

共分享92篇相关文档

文档简介:

仿真模拟检测卷(一) (时间:100分钟 满分:120分) 第一部分 阅读理解(共两节,满分40分) 第一节(共15小题;每小题2分,满分30分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。 A(导学号59430111) Social media is one of the fastest-growing industries in today's world.A study conducted by the US Pew Research Centre showed that 92 percent of teenagers go online daily.The wide spread of social media has changed nearly all par

× 游客快捷下载通道(下载后可以自由复制和排版)
单篇付费下载
限时特价:10 元/份 原价:20元
VIP包月下载
特价:29 元/月 原价:99元
低至 0.3 元/份 每月下载150
全站内容免费自由复制
VIP包月下载
特价:29 元/月 原价:99元
低至 0.3 元/份 每月下载150
全站内容免费自由复制
注:下载文档有可能“只有目录或者内容不全”等情况,请下载之前注意辨别,如果您已付费且无法下载或内容有问题,请联系我们协助你处理。
微信:fanwen365 QQ:370150219
Copyright © 云题海 All Rights Reserved. 苏ICP备16052595号-3 网站地图 客服QQ:370150219 邮箱:370150219@qq.com