当前位置:首页 > 2018版高考英语(课标通用)大一轮复习课时作业:选修七 - unit - 3 - under - the - sea(有答案)
课时作业(三十三)
Ⅰ.阅读理解
[2017·甘肃诊断性测试]
I was driving from Harrisburg to Lewisburg last night,a distance of about eighty miles.It was late.Several times I got stuck behind a slow-moving truck on a narrow road with a solid white line on my left,and I was clinching (紧握) my fists with impatience.
At one point along an open highway,I came to a crossroads with the traffic light.I was alone on the road by now,but as I approached the light,it turned red and I braked to stop.I looked left,right and behind me.Nothing.Not a car,no suggestion of headlights,but there I sat,waiting for the light to change,the only human being for at least a mile in any direction.
I started wondering why I refused to run the light.I was not afraid of being arrested,because there were obviously no police around,and there certainly would have been no danger in going through it.
Much later that night,the question of why I'd stopped for that light came back to me.I think I stopped because it's part of an agreement we all have with each other.It's not only the law,but it's an agreement we have,and we trust each other to honor it:we don't go through red lights.
It's amazing that we ever trusted each other to do the right thing,isn't it?And we do,too.Trust is our first tendency.We have to make a deliberate decision to mistrust someone or to be suspicious or skeptical.Those attitudes don't come naturally to us.
It's a very good thing,too,because the whole structure of our society depends on mutual trust,not distrust.This whole thing around us would fall apart if we didn't trust each other most of the time.We do what we say we'll do; we show up when we say we'll show up; we deliver when we say we'll deliver; and we pay when we say we'll pay.We trust each other in these matters,and when we don't do what we've promised,it's far from the normal.It happens often that we don't act in good faith and in a trustworthy manner,but we still consider it unusual,and we're angry or disappointed with those badly-behaved people.Anyway,I was so proud of myself for stopping for the red light that night.
1.Why did the author feel impatient while driving? A.Because he had already driven for a long time. B.Because it was too far away from his destination. C.Because something urgent happened in his family. D.Because he could not overpass a truck on a narrow road. 2.The author stopped at the traffic light because__________. A.there were passers-by crossing the road B.some policemen were on duty just at that point C.the trust between people influenced the author
1
D.there was potential danger
3.What would happen if people didn't trust each other in most cases? A.All the things would run normally.
B.The social system would be thrown into disorder. C.The social traditions would be abandoned. D.Strict rules and laws would be made. 4.What is the theme of the passage? A.Mutual trust is the best policy. B.A bird in hand is worth two in the bush. C.Actions speak louder than words.
D.Among the blind the one-eyed is the king.
答案:[解题导语]有一次,作者在本可以闯红灯的情况下却选择了等待,这次经历让他想到,整个社会的构建依赖于人与人之间的相互信任。
1.D 解析:细节理解题。根据文章第一段第三句Several times I got stuck behind a slow-moving truck on a narrow road...可知,作者被一辆慢行的卡车挡住了前进的道路,因此而变得不耐烦。故选D项。
2.C 解析:细节理解题。根据文章第四段第二、三句...it's part of an agreement we all have with each other...we trust each other...可知,作者没有闯红灯的原因在于 “……因为那是我们每个人之间的一种契约……我们互相信任…… (不闯红灯)”。故选C项。根据第二段最后一句中的the only human可知,A项 “有路人在过马路” 错误;根据第三段中的there were obviously no police around可知,B项 “有警察在那里值班” 错误;根据第三段中的there certainly would have been no danger可知,D项 “有潜在的危险” 错误。
3.B 解析:推理判断题。根据文章最后一段第二句This whole thing around us would fall apart if we didn't trust each other...可知,当我们彼此不信任时,我们周围的一切都将土崩瓦解,即B项 “社会系统将会陷入混乱”。故选B项。
4.A 解析:主旨大意题。通读全文可知,本文的主旨在于强调是互相信任维护了社会的秩序。故A项 “互相信任才是上策” 作为文章标题最佳。B项意为 “一鸟在手胜过双鸟在林 (到手的才是好的)”;C项意为 “事实胜于雄辩”;D项意为 “在盲人中间,独眼人是国王”。故选A项。
Ⅱ.阅读填空
[2017·湖南四校联考]
I just realized that while children are dogs—loyal and affectionate—teenagers are cats. __1__You feed it,train it,and boss it around.It puts its head on your knee and gazes at you as if you were a Rembrandt Painting.It bounds indoors with enthusiasm when you call it.However,around age 13,your adoring little puppy (child) turns into a big old cat (teenager).Then when you tell it to come inside,it looks amazed,as if wondering who died.Instead of following your doorsteps,it disappears.__2__
Not realizing that the dog is now a cat,you think something must be desperately wrong with it.Since
2
you're the one who raised it,you assume that you did something wrong.Now you're dealing with a cat.Filled with guilt and fear,you redouble your efforts to make your pet behave.__3__Call it,and it runs way.Tell it to sit,and it jumps on the counter.
Instead of continuing to act like a dog owner,you can learn to behave like a cat owner.Put a dish of food near the door,and let it come to you.__4__You sit still,and it will come,seeking that warm,comforting lap it has not entirely forgotten.Be there to open the door for it.One day your grown-up child will walk into the kitchen,give you a big kiss and say, “You've been working hard all day.Let me get those dishes for you.”__5__
A.It's so easy to be a dog owner.
B.Children as cats can turn to their parents. C.You won't see it again until it gets hungry. D.Then you'll realize your cat is a dog again.
E.Teenagers can understand and appreciate their parents' love. F.But remember that a cat needs your help and your affection,too.
G.However,all the efforts made before now produce the opposite of the desired result. 答案:[解题导语]儿童时期的孩子们就像小狗,忠实而且充满深情,然而青少年时期的孩子们开始叛逆,变得更像猫。如何巧妙地与这两个年龄段的孩子们打交道呢?本文给出了一些建议。
1.A 解析:根据第二段中的However,around age 13,your adoring little puppy (child) turns into a big old cat (teenager).可知,此段的前四句描述的是孩子在儿童时期的情况。空格后的三句话表明 “孩子在儿童时期很容易与人相处”,故选A项 (作小狗的主人很容易) 。
2.C 解析:空格前面的句子指出 “孩子没有尾随你,而是跑开了”。从文章的连贯性来看,C项 (直到它饿了的时候,你才会再见到它) 符合语境,是对大约13岁的孩子们出现的情况的描述。
3.G 解析:空格前的句子表明 “你内心充满自责和害怕,加倍努力来管束自己的孩子”,再根据空格后的 “你喊它,而它却跑开了。你让它坐下,它却跳到了柜台上”,由此可知选G项 (但是,你之前对孩子所做的一切努力的结果却与预期的恰恰相反),空后的句子是对G项中的opposite的解释说明。
4.F 解析:根据空格后面的You sit still,and it will come,seeking that warm,comforting lap it has not entirely forgotten. (你坐着不动,它就会来到你身边,寻找还没有完全被遗忘的、温暖的、给人安慰的腿作为依靠) 可推断出应选F项 (但是,记住猫也需要人的帮助和关爱) 。
5.D 解析:空格前的...walk into the kitchen,give you a big kiss and say... (……走进厨房,给你一个甜蜜的吻,并且说……) 表明,此时的孩子已经从内心接受了你对他们表达爱的方式,又回到了从前爱你的状态。故D项符合语境。
Ⅲ.语法填空
[2017·广西自治区一检]
Human potential is unlimited.Unlike computers,you'll never come across a situation 1.__________your brain says the hard drive is full.You can constantly push your limits,2.__________ (reach) greater heights.
3
3.__________ (unfortunate),many do not make good use of their true potential,and lay it to waste by engaging in tasks that are a poor use of their time and energy.Here 4.__________ (be) two ways to live below your true potential:
1.Blame the past instead of focusing 5.__________the present.Some people spend their lives living in the past.They regret about what they could have done.6.__________,the past is the past,and no matter how much time we spend thinking about it,it doesn't change anything.
2.Set small goals.Many people set small goals because they're afraid 7.__________ (fail).Actually 8.__________they're really afraid of is to realize that they've always had all the power to achieve everything they want and that they have wasted their own time and many 9.__________ (dream).Stop settling for less and set your highest goals today.You owe it to 10.__________ (you).
答案:[解题导语]人的潜能是无限的,但很多人却没能充分利用自己的潜能,本文介绍了两种埋没潜能的做法。
1.where 解析:考查定语从句。设空处引导定语从句,先行词是situation,且设空处在从句中作状语,故用关系副词where引导。
2.reaching 解析:考查非谓语动词。句意:你可以持续地挑战你的极限,达到更高的高度。分析句式结构可知,此处应用非谓语动词,句子主语you和reach之间是主动关系,故应用现在分词作状语。
3.Unfortunately 解析:考查词性转换。句意:不幸的是,很多人没有充分利用他们真正的潜能,并从事一些不需要太多时间和精力的任务而浪费了潜能。设空处位于句首作状语,修饰一整句话,应用副词。故填Unfortunately。
4.are 解析:考查动词的时态和主谓一致。句意:以下是两种会让你的潜能无法发挥出来的生活方式。此处讲的是一般情况,应用一般现在时;句子主语是two ways,故谓语动词也应用复数。故填are。
5.on/upon 解析:考查固定搭配。句意:总是把责任归于过去,而不着眼于当下。focus on/upon意为 “集中 (注意力、精力等) 于”,是固定搭配。故填on或upon。
6.However 解析:考查副词。句意:但是,过去已然过去,无论我们花费多少时间来想过去,它也不会改变任何事情。根据句意可知此处表示转折,故用副词However。
7.to fail 解析:考查非谓语动词。句意:许多人喜欢设立小的目标,因为他们害怕失败。be afraid to do sth.意为 “害怕做某事”,为固定搭配。故填to fail。
8.what 解析:考查主语从句。句意:实际上,他们真正害怕的却是意识到他们一直有能力去做他们想做的所有事情,而他们已浪费了他们自己的时间和很多梦想。分析句式结构可知,设空处引导主语从句,且从句中缺少宾语,故用what引导。
9.dreams 解析:考查名词单复数。句意见上一题解析。dream意为 “梦想”,是可数名词,而many修饰可数名词复数,故填dreams。
10.yourself 解析:考查代词。句意:这是你欠自己的一个目标。句子主语是You,设空处与主语同指一人,应用反身代词。故填yourself。
Ⅳ.短文改错
I used to seeing an old man seated beside the road at my way to school.Whether it was raining
4
or hot outside,and he sat there every day.What he does was to wave at everyone who passed by.One day he remembered I had a beach umbrella at home,so I turned around,getting the umbrella and took it to him.He jumped with joy.In the following six month,I saw him waving at people under an umbrella.Later,I told that the old man had passed away.How I wish he could live longer,for his waving made everyone else's days more pleasantly.
5
共分享92篇相关文档