当前位置:首页 > 2018年6月大学英语六级真题试卷及详细答案(第一套)
future when technology brings about destructive changes to what we used to consider high income work.
【杀掉拦路虎】 1. intensive [in?tensiv]
adj. 加强的,强烈的;[农]精耕细作的;[语]加强语意的;(农业方法)集约的; n. 加强器;[语]强义词,强调成份
2. radically [?r?d?k?l?]
adv. 根本地;彻底地;完全地;激进地
3. duplicated [?dju:plikitid] adj. 复制出的,复写书的;
v. [遗传学]重复,被复制,复制( duplicate的过去式和过去分词 );复印;使成双
4. destructive [dis?tr?ktiv] adj. 破坏性的;毁灭性的;有害的
Questions 12 to 15 are based on the passage you have just heard.
5. robotics [r?u?b?tiks] n. 机器人技术
6. cater [?keit?]
vt.& vi. 提供饮食及服务; vt. 满足需要,适合;投合,迎合; n. (骰子,纸牌的)四点
7. disruption [d?s?r?p?n]
n. 分裂,瓦解;破裂,毁坏;中断
8. tremendous [tri?mend?s]
adj. 极大的,巨大的;可怕的,惊人的;极好的
12. What does the speaker say will happen in the next twenty years?
12. A) All services will be personalized.
B)A lot of knowledge-intensive jobs will be replaced. C)Technology will revolutionize all sectors of industry. D)More information will be available. 【答案】B
【解析】 本题为细节题,由 【12】 there’s going to be a technological replacement of a lot of knowledge-intensive jobs in the next twenty years. 可知:在接下来的20年里,科学
2018年6月大学英语六级真题试卷及详细答案(一)
第 13 页 共 66 页
技术类的工作将会替代知识密集型的工作,B选项:很多知识密集型的工作将被替代,是对上文红色划线部分的同义转述,因此,本题的正确选项为B项。
13. Where will young people have more chances to find jobs?
13. A) In the robotics industry. C) In the personal care sector.
B)In the information service. D) In high-end manufacturing. 【答案】C
【解析】 本题为细节题,由【 13】Well, the one sector of the economy that can’t be easily duplicated by even smart technologies is the caring sector, the personal care sector.可
知:即使是智能科技也不能轻易的替代经济行业中的一个行业,那就是护理行业,尤其是个人护理行业,C选项:个人护理行业,是对文中红色划线部分的同义转述,因此,本题的正确选项为C项。
14. What does the speaker say about therapists?
14. A) They charge high prices.
B)They need lots of training.
C)They cater to the needs of young people. D)They focus on customers' specific needs. 【答案】A
【解析】 本题为细节题,由【14】Therapists do charge a lot of money. 可知:理疗师收很高的费用,A选项:他们收费很高,是对文中红色划线部分的同义转述,因此,本题的正确选项为A项,,B选项:他们需要很多培训,C选项:他们迎合了年轻人的需求,D选项:他们关注顾客特定需求,文中均未提及,故排除。
15. What is the speaker’s book about?
15. A) The rising demand in education and healthcare in the next 20 years.
B)The disruption caused by technology in traditionally well-paid jobs. C)The tremendous changes new technology will bring to people's lives. D)The amazing amount of personal attention people would like to have. 【答案】B
2018年6月大学英语六级真题试卷及详细答案(一)
第 14 页 共 66 页
【解析】 本题为主旨题,由 【15】That’s why I wrote this book which is about how to reorganize the economy for the future when technology brings about destructive changes to what we used to consider high income work.可知:这就是我为什么要写这本书,
这本书描述了怎样认识当科技被我们曾经认为高收入的工作产生灾难性的改变时,经济对未来的影响,B选项:技术对传统高收入的工作破坏瓦解,是对原文的同义转述,因此,本题的正确选项为B项。
Section C
Directions: In this section, you will hear three recordings of lectures or talks followed by three or four questions. The recordings will be played only once. After you hear a question, you must choose the best answer from the four choices marked A), B),C) and D). Then mark the corresponding letter on Answer Sheet 1 with a single line through the centre. 【听力原文】
American researchers have discovered the world’s oldest paved road, a 4,600-year-old highway. 【16】 It linked a stone pit in the Egyptian desert to waterways that carried blocks to monument sites along the Nile. The eight-mile road is at least 500 years older than any previously discovered road. It is the only paved road discovered in ancient Egypt, said geologist Thomas Bown of the U.S. Geological Survey. He reported the discovery on Friday. “The road probably doesn’t rank with the pyramids as a construction feat, but it is a major engineering achievement,” said his colleague, geologist James Harrell of the University of Toledo. “Not only is the road earlier than we thought possible, we didn’t even think they built roads.”
【17】The researchers also made a discovery in the stone pit at the northern end of the road: the first evidence that the Egyptians used rock saws. “This is the oldest
2018年6月大学英语六级真题试卷及详细答案(一)
第 15 页 共 66 页
example of saws being used for cutting stone,” said Bown’s colleague James Hoffmeier of Wheaton College in Illinois. “That’s two technologies we didn’t know they had,” Harrell said. “And we don’t know why they were both abandoned.” The road was discovered in the Faiyum Depression, about 45 miles southwest of Cairo. Short segments of the road had been observed by earlier explorers, Bown said, but they failed to realize its significance or follow up on their observations. Bown and his colleagues stumbled across it while they were doing geological mapping in the region.
【18】The road was clearly built to provide services for the newly discovered stone pit. Bown and Harrell have found the camp that housed workers at the stone pit. The road appears today to go nowhere, ending in the middle of the desert. When it was built, its terminal was a dock on the shore of Lake Moeris, which had an elevation of about 66 feet above sea level, the same as the dock.
Lake Moeris received its water from the annual floods of the Nile. At the time of the floods, the river and lake were at the same level and connected through a gap in the hills near the modern villages of el-Lahun and Hawara. Harrell and Bown believe that blocks were loaded onto barges during the dry season, then floated over to the Nile during the floods to be shipped off to the monument sites at Giza and Saqqara.
【杀掉拦路虎】 1. pave [peiv]
vt. 铺设;为…铺平道路;安排n. (用砖石)铺(地);
adj. (宝石)密镶的
2018年6月大学英语六级真题试卷及详细答案(一)
2. pit [pit]
n. 井;煤矿;麻子;(赛车道旁的)修理加油站; vt. 使有麻子;使有凹陷; vi. 凹陷;起凹点
第 16 页 共 66 页
共分享92篇相关文档