云题海 - 专业文章范例文档资料分享平台

当前位置:首页 > 最新北师大版高中英语必修一单元测试题及答案全套A

最新北师大版高中英语必修一单元测试题及答案全套A

  • 62 次阅读
  • 3 次下载
  • 2025/12/11 18:17:37

最新北师大版高中英语必修一单元测试题及答案全套A

第一单元检测(A)

(时间:120分钟 满分:150分)

第一部分 听力(共两节,满分30分)

第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)

第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)

阅读下面短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。

A

During my first day at senior high school,I met my new teacher.She looked at me and said,“I am happy to have an international student in my class.” I was very excited.

One day,I came to the class about three minutes late,and she told me to write my name on a piece of paper and,beside it,the word “late”.In that way she could know I was late for the first time.At first,I was embarrassed and angry.Then I did not complain because she taught me an important lesson:time is very valuable(珍贵的).

I learned another important lesson during one of my classes—the day of the first exam.After I finished my exam,I did not review my answers because it was the end of the exam time.One week later,she returned my exam paper.I found that one of my answers was wrong.Even though the only choices were A,B and C,I chose D instead of C.I tried to explain my mistake to her,“I marked D though I knew C was the right answer.” However,she refused my request and told me,“I do believe you,but I am not going to forgive your mistake.This will encourage you to be more careful before you turn your papers in.” I was not expecting that from her,but she was completely right.

21The teacher told the writer to write his name to .

A.force him to work hard B.test his writing style C.make him angry

D.tell him the importance of time 解析细节理解题。由第二段“ThenIdidnotcomplainbecauseshetaughtmeanimportantlesson:timeisveryvaluable.”可知,老师这样做的目的是告诉他时间的重要性。 答案D 22Why did the writer choose D instead of C?

A.Because D was the right answer. B.Because the exam time was short. C.Because he was careless.

D.Because he didn’t know the right answer.

解析细节理解题。由第三段可知,作者因为考试时间结束而没有检查答案,况且这道题只有三个选项,因此是他粗心才错选了D项。 答案C 23What’s the writer’s purpose in writing this passage?

A.To praise his teacher very highly. B.To show how strict his teacher was. C.To tell us to be careful in exams.

D.To tell his experience of studying abroad.

解析写作意图题。当迟到时老师让作者写名字及late,让作者明白了时间的重要性;当考试出错而拒绝作者的解释时,作者说“...butshewascompletelyright”等可知,作者写这篇文章是称赞他的老师的。 答案A

B

It seems like just yesterday that you had to persuade your daughter to bathe.But then she turned 11 and started spending hours in the bathroom and glancing at her image(映像) in every mirror she passes.She is concerned about her looks.What happened?And is it healthy?

As they approach the teen years,it’s common and natural for kids to become more interested in appearances—their own and others’.Their bodies are going through some big changes as they grow and go through puberty(青春期).As teens change physically,they become more aware of how they look.

Growth and puberty affect more than a teen’s appearance—body image is affected,too.Having a healthy body image means that most of the feelings,ideas,and opinions about the body and appearance are positive.It means accepting and appreciating their bodies and feeling mostly satisfied with their appearances.

Developing a healthy body image happens over time.It can be influenced by experiences and shaped by the opinions of others and by cultural messages.Preteens and teens often compare their looks with others’ or with media images of the “right” way to look.And ideal images are so unrealistic—it’s all too common to be dissatisfied with some aspects of appearance.Being criticized(批评) or laughed at about appearances can be particularly hurtful at this age.

As teens try on different looks,parents can help by being accepting and supportive,providing positive messages,and encouraging other qualities that keep looks properly.Keep in mind that it’s important for preteens or teens to eat nutritious food,limit junk food,and get plenty of physical activities,but it’s not advisable for them to diet.Being overly concerned about weight,limiting food,or exercising too much can be signs of an eating disorder.Talk to your doctor if you notice any of these signs in your kids.

Still,parents can be frustrated(沮丧的) when looks seem to matter so much to kids.It’s important to encourage teens to take pride in their appearance but also to focus on the deeper qualities that matter more.

24What’s the purpose of the questions in the first paragraph?

A.To lead in the topic. B.To offer some tips.

C.To show different opinions.

D.To introduce the importance of health. 解析篇章结构题。第一段首先讲了孩子进入青春期后的变化,然后用问句引出下文对这种变化的分析以及给父母提出的建议。由此可推知,这两个问句的作用是引出本文主题。 答案A 25When the kids are around ten, .

A.they have to be persuaded to bathe B.they will pay attention to their looks C.they will be shy of the physical changes D.they would like to stay with their parents 解析细节理解题。根据第二段第一句可知,孩子接近青春期时会开始关注自己的外表。 答案B 26What can we learn from Paragraphs 3 and 4?

A.The opinions of others will hardly affect the form of a healthy body image.

B.Having a healthy body image means the kid’s look is accepted by others. C.Usually most kids are satisfied with their appearances. D.Kids are easy to be hurt when their looks are laughed at. 解析细节理解题。根据第四段最后一句可知,当孩子因外表受到嘲笑时,孩子容易受到伤害。 答案D 27According to Paragraph 5,kids should .

A.avoid being worried about their weight too much B.have a strict physical activity arrangement C.try keeping the shape by limiting food D.often visit the doctor to see if they are fit 解析推理判断题。根据第五段倒数第二句可推知,十几岁的孩子不应该过于担心体重。 答案A

C

We offer five kinds of courses.Each course has been designed to help students according to their needs. Course1:GeneralEnglish

General English is designed to develop students’ basic(基础的) communication skills in:Speaking and Pronunciation,Reading,Listening,Writing,Grammar and Vocabulary.Tuesday to Friday:9:00 am to 11:00 am,$288 per week.

Course2:AcademicEnglish

Academic English is for students who want to take the IELTS exam or for those who need to use English in a professional(专业的) area.Monday to Friday:4:00 pm to 5:00 pm,$320 per week.

Course3:HighSchoolESL

We have High School ESL classes each week specifically designed for international students.Tuesday to Friday:8:00 am to 11:00 am,$25 per hour.

Course4:NightClasses

Do you want to improve your English and get the best results possible in your GRE test?We have two night classes each week designed to meet your needs.Tuesday and Thursday evenings:8:30 pm to 10:30 pm,$60 per day.

Course5:OneonOne

If you are interested in some One on One lessons with your teachers,we can design a curriculum(课程) to meet your needs.One on One lessons can improve your English language skills more quickly and help students who want to take TOEFL.Tuesday to Friday:2:00 pm to 5:00 pm,$80 per hour.

28If you are an English beginner,you’d better choose .

A.General English B.High School ESL C.Night Classes D.One on One

解析细节理解题。在Course1:GeneralEnglish第一句提到,该课程是为了培养学生基础交际的技能,也就是针对初学者而开设的课程,所以初学者最好选择该课程。 答案A 29How much will you pay if you spend 2 weeks taking the High School ESL course?

A.$200. B.$250. C.$350. D.$600.

解析数字计算题。由该课程最后一句话可知,每周上4天课,每天上3个小时,每个小时25美元,每周学费就是4×3×25=$300,两个周就是$600。

答案D 30What can we learn about One on One according to the passage?

A.It’s designed just for English beginners. B.Its lessons are given in the morning.

C.It’s more expensive than the other courses.

D.Its lessons are designed to improve writing skills. 解析细节理解题。通过把Course5与另外四个课程对比,不难发现该课程是收费最高的($80perhour)。 答案C 31If you are only free in the morning,you may choose .

A.Course 1 or Course 5 B.Course 3 or Course 4 C.Course 2 or Course 4 D.Course 1 or Course 3

解析细节理解题。题干中的inthemorning是关键词。从文中搜索关键词可知,Course1和Course3的授课时间在上午,另外三个在下午。 答案D

D

I was 15.She looked like she was over 70.But on that day,I think she understood me more than anyone else. Walking into the church that Sunday was hard.I had never let anyone see me cry.But I knew I would cry that day.My grandfather was suddenly ill.The doctors said he might not live much longer.Everyone in my family was crying.Grandpa was the sweetest man in the world.Why was he leaving us?

There weren’t many people at church that day.One of them was an old lady sitting at the end of my row.She was smiling.I closed my eyes and prayed for my grandfather to get better.Soon,my eyes were full of tears.I opened my eyes and saw a hand in front of me.It was giving me a tissue(纸巾).

The old lady was sitting next to me,smiling.She didn’t say a word.She just gave me a tissue and a smile.I tried to thank her,but only tears came out.Then she took my hand.I looked into her eyes.They were clear and blue,and they made me feel peaceful.Her smile said to me:I am with you.Everything will be OK.I closed my eyes again.When I opened them,she wasn’t there.I left the church but still couldn’t find her.I never saw her again.

My grandfather died the next week.We all cried a lot.But when I thought of that old lady’s warm smile,I felt a little better.

How did she know how I was feeling?I wish I could see her again,to say thank you.

32According to Paragraph 2,what made the whole family cry?

A.Grandfather’s words. B.Grandfather’s death. C.The author’s cry. D.The doctors’ words.

解析细节理解题。由该段的“Thedoctorssaidhemightnotlivemuchlonger.”可知,是医生的话让全家人哭泣。 答案D 33The author went to church to .

A.pray for his grandfather B.ask the old lady for help C.avoid being seen crying D.thank the old lady 解析由第三段中的“Iclosedmyeyesandprayedformygrandfathertogetbetter.”可知,作者到教堂里去为祖父祈祷。 答案A

  • 收藏
  • 违规举报
  • 版权认领
下载文档10.00 元 加入VIP免费下载
推荐下载
本文作者:...

共分享92篇相关文档

文档简介:

最新北师大版高中英语必修一单元测试题及答案全套A 第一单元检测(A) (时间:120分钟 满分:150分) 第一部分 听力(共两节,满分30分) 第二部分 阅读理解(共两节,满分40分) 第一节(共15小题;每小题2分,满分30分) 阅读下面短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。 A During my first day at senior high school,I met my new teacher.She looked at me and said,“I am happy to have an international student in my class.” I was very excited. One day,I cam

× 游客快捷下载通道(下载后可以自由复制和排版)
单篇付费下载
限时特价:10 元/份 原价:20元
VIP包月下载
特价:29 元/月 原价:99元
低至 0.3 元/份 每月下载150
全站内容免费自由复制
VIP包月下载
特价:29 元/月 原价:99元
低至 0.3 元/份 每月下载150
全站内容免费自由复制
注:下载文档有可能“只有目录或者内容不全”等情况,请下载之前注意辨别,如果您已付费且无法下载或内容有问题,请联系我们协助你处理。
微信:fanwen365 QQ:370150219
Copyright © 云题海 All Rights Reserved. 苏ICP备16052595号-3 网站地图 客服QQ:370150219 邮箱:370150219@qq.com