当前位置:首页 > 湖北省武汉市高考英语二轮复习 阅读理解基础训练(25)
湖北武汉市2016高考英语阅读理解二轮基础训练(25)
【阅读理解】
For those who study the development of intelligence (智力) in the animal world,self-awareness is an important measurement. An animal that is aware (意识) of itself has a high level of intelligence.
Awareness can be tested by studying whether the animal recognizes itself in the mirror, that is, its own reflected image (反射出的影像). Many animals fail this exercise bitterly, paying very little attention to the reflected image. Only humans,and some intelligent animals like apes and dolphins,have been shown to recognize that the image in the mirror is of themselves.
Now another animal has joined the club. In the Proceedings of the National Academy of Sciences, researchers report that an Asian elephant has passed the mirror self-reflection test.
“We thought that elephants were the next important animal,”said Diana Reiss of the Wildlife Conservation Society, an author of the study with Joshua M. Plotnik and Fans
B. M. de Waal of Emory University. With
their large brains,Reiss said, elephants “seemed like cousins to apes and dolphins.”
The researchers tested Happy. Maxine and Patty, three elephants at the Bronx Zoo. They put an 8-foot-square mirror on a wall of the animals' play area (out of the sight of zoo visitors) and recorded what happened with cameras, including one built in the mirror.
The elephants used their long noses to find what was behind it,and to examine parts of their bodies.
Of the three, Happy then passed the test,in which a clear mark was painted on one side of her face. She could tell the mark was there by looking in the mirror, and she used the mirror to touch the mark with her long nose.
Diana Reiss said,“We knew elephants were intelligent, but now we can talk about their intelligence in a better way.”
文章通过实验说明能意识到自身形象的动物具有高智商。 1. What can mirror tests tell us about animals? A. Whether they have large brains.
B. Whether they have self-awareness.
C. Whether they enjoy outdoor exercises. D. Whether they enjoy playing with
mirrors.
答案:B。细节理解题。由文章第二段第一句话“Awareness can be tested by...”可知B项正确。
2. Why does the author mention apes and dolphins in the text? A. They are most familiar to readers. B. They are big favorites with zoo visitors. C. They are included in the study by Reiss. D. They are already known to be intelligent.
答案:D。推理判断题。由第二段最后一句可知人们已经知道apes和dolphins是聪明的。 3. What made Happy different from Maxine and Patty? A. She used her nose to search behind the mirror. B. She recognized her own image in the mirror. C. She painted a mark on her own face. D. She found the hidden camera.
答案:B。推理判断题。由倒数第二段可推出Happy能辨别出自己在镜子中的形象。
阅读理解。
Primary Source Holiday Shopping Night at Ten Thousand Villages Brookline ● Shop for your holiday gifts and give back to Primary Source at Ten Thousand Villages on Friday, December 4! 15% of all sales from 3
00 p. m.—700 p. m. that
day will be donated to Primary Source. Join us for light refreshments and enjoy beautiful handmade gifts from artisans around the world. All are welcome! Primary Source's Holiday Shopping Night Friday, December 4,2009 300p. m.—700p. m. Ten Thousand Villages
226 Harvard Street, Brookline, Massachusetts (Coolidge Corner) Download our flyer and tell your friends!
Ten Thousand Villages provides vital, fair income for the people from developing countries by marketing their handicrafts and telling their stories in North America.
Learn more and preview toys, home decor, jewelry, and other gifts online. ● Can't join us on Dec. 4? At GoodShop, 30% of your spending will be given to Primary Source. The next time you're ready to make an online purchase, visit www. goodshop. com and enter “Primary Source” in the space provided. Click “verify” and choose from more than seven hundred popular stores and sites, from Apple to Zappos. GoodShop is free and easy to use, and each purchase you make will help Primary Source provide global education materials for schools all over New England. 1. What is Ten Thousand Villages?
A. A town. B. A website. C. A shop. D. An organization. 2. The underlined word “flyer” probably means ________. A. a software B. an e-book C. a ticket
D. an advertisement
3. People can give money to Primary Source by buying gifts ________. A. at Ten Thousand Villages on Friday C. at Ten Thousand Villages at 500 pm
B. at GoodShop online D. at any shop or e-shop
4. If you pay $ 10 for a gift at GoodShop, ________ in the end.
A. 7 dollars will go to GoodShop B. 3 dollars will go to GoodShop C. 7 dollars will go to Primary Source England
【参考答案】1—4、C D B A
2016高考训练题。阅读理解。
阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。
An American woman has been held by authorities in China for the past six months accused of stealing state secrets. Mrs Phan-Gillis, a naturalised American born in Vietnam, was detained in March, during a trade visit to promote the Texan city of Houston. Sandy Phan-Gillis's husband Jeff Gillis says she is now being moved to a more secure facility.
China's Foreign Ministry spokesman Hong Lei said on Tuesday that Mrs. Phan-Gillis
D. 10 dollars will go to schools in new
was \currently being investigated by relevant departments\hope that the outside world will respect China's handling of this case according to law,\
Mrs Phan-Gillis was president of the Houston Shenzhen Sister City Association and consulted for Chinese and US businesses. One of her colleages in the trip told the BBC \sequence of events as they left China as \China for about a week when the group went through immigration control at the border between Guangdong and Macau, in Zhuhai, on 19 March.
The group became separated, regrouping on the other side - without Mrs Phan-Gillis.After returning to Houston several days later, Mr Gillis told them that the US consulate had informed him his wife had been detained, accused of stealing state secrets.
Her family vigorously deny the accusations, which they say have never been properly explained. Since then, consular officials have been able to visit Mrs Phan-Gillis periodically, to check up on her health, which her husband says is poor, and to pass on messages.
The US embassy in Beijing would not comment on the story and referred the BBC to the US Department of State in Washington, which was closed at the time of enquiry. 1. What do we know about Mrs Phan-Gillis according to the passage? A. A Vietnamese who goes to China on business. B. She went on a trade visit with her husband.
C. A consultant for Chinese and US businesses of the Houston Shenzhen Sister City Association
D. An American who has been held by Chinese government.
2. What is the attitude of China’s authorities toward this issue? A. Mrs Phan-Gillis is guilty of stealing China’s state secrets. B. They do not confirm the investigation of Mrs Phan-Gillis
C. Whether Mrs Phan-Gillis is guilty or not is still under investigation. D. They are expecting other countries’ intervene.
共分享92篇相关文档