当前位置:首页 > 2019届高三人教版英语一轮复习练习案:选修六 Unit 1 Word版含答案
选修六 Unit 1
[基础回顾]
Ⅰ.单句语法填空(导学号02516281)
1.The local government has taken some effective measures, aimed/aiming (aim)at cutting down the cost during the tough economy.
2.The boys made an attempt to leave (leave) for camping but were stopped by their parents.
3.Above all,man's dearest possession (possess) is life,and it is given to him to live but once.
4.It was quite a long time before I figured out what had happened to the manager.
5.A certain man planted a rose and watered it faithfully (faith) and before it blossomed,he examined it.
6.The animal welfare organizations provide care and adoption (adopt) for homeless or abused animals.
7.Not having predicted (predict) the risks in the stock market,they are now suffering a great financial loss.
8.The parents have a strong preference for their youngest child.
9.As far as I am concerned,the short message is typical (type) of information technology,but it needs to be used with care.
10.An exhibition (exhibit) of peasant paintings from
【人教版】2019届高三英语一轮复习配套练 Longmen will be put on in Huizhou Museum at 2:00 p.m. on July 4th.
Ⅱ.单句改错(每句一错)(导学号02516282)
1.Then a discussion will be held, aim to improve mutual understanding. aim→aiming
2.All attempt to control the spread of the disease have failed because of the bad weather in that area. attempt→attempts
3.Many world-famous paintings are in possession of the wealthy old man. in后加the
4.We appreciate your apologies and goodwill,but we hope that you can figure a good way of settling the matter. figure后加out
5.Distance learning is being adopted as in several countries to help children in remote rural schools. 去掉as
Ⅲ.佳句写作(导学号02516283) 1.我的话并非针对你说的.(aim)
答案:My remarks were not aimed/didn't aim at you. 2.这幅画在他早期作品中是相当典型的代表作.(typical) 答案:This painting is fairly typical of his early works. 3.首相呼吁年轻人行使他们的投票权.(appeal to)
答案:The Prime Minister appealed to young people to use their vote.
4.这些话位于纸的下面部分.(完全倒装)
答案:At the bottom of the paper are these words.
【人教版】2019届高三英语一轮复习配套练 5.我不是为钱来的,否则我早就离开了.(otherwise)
答案:I didn't come for the money,otherwise I would have left earlier.
[技能提升]
Ⅰ.阅读理解(导学号02516284)
(2018·山东半岛联盟模拟)Exchange a glance with someone,and then look away.Do you realize that you have made a statement?Hold the glance for a second longer and you have made a different situation.There is a permissible time that you can hold a person's stare without being friendly,rude,or aggressive.If you are on a lift,what stare-time are you permitted?To answer this question,consider what you typically do.You very likely give other passengers a quick glance to size them up and to assure them that you mean no harm.Since being close to another person signals the possibility of interaction,you need to send out a signal telling others you want to be left alone.So you cut off eye contact-what sociologist Erving Goffiman calls “a dimming (变暗) of the lights”.You look down at the floor,at the indicator (指示) lights,anywhere but into another passenger's eyes.Should you break the rule against staring at a stranger on a lift,you will make the other person extremely uncomfortable,and you are likely to feel a bit strange yourself.
If you hold eye contact for more than 3 seconds,what are you telling another person?Much depends on the person and the
【人教版】2019届高三英语一轮复习配套练 situation.For instance,a man and a woman communicate interest in this manner.They stare at each other for about 3 seconds at a time,and then drop their eyes down for 3 seconds,before letting their eyes meet again.But if one man gives another man a 3-second-plus stare,he signals,“I know you” “I am interested in you” or “You look peculiar (奇怪) and I am curious about you”.This type of stare often produces hostile (敌意的) feelings.
[语篇解读] 本文是一篇议论文,主要讨论了眼神交流的意义. 1.If one is looked at by a stranger for too long,he tends to feel ________ .
A.depressed C.curious
B.uneasy D.amused
解析:B [细节理解题.根据最后一段中的“...a 3-second-plus stare...This type of stare often produces hostile(敌意的)feelings.”可知,如果一个人盯着另一个人看得时间过长,这种注视通常会给人产生敌意的感觉,让人不舒服.]
2.If you want to be left alone on a lift,the best thing to do is ________ .
A.to look into another passenger's eyes B.to avoid eye contact with other passengers C.to signal you don't mean to do harm to anyone D.to keep a distance from other passengers
解析:B [细节理解题.本题问的是当你在电梯里不想与人有交流时,最好的方法是什么.根据第一段第八、九句可知,最好的方法
【人教版】2019届高三英语一轮复习配套练
共分享92篇相关文档