当前位置:首页 > 2018_2019学年高中英语module3literature课下能力提升十含解析外研版选修7
made us take it seriously too.
语篇解读:本文介绍了桑塔格的相关信息。
5.The underlined sentence in Paragraph 1 means Sontag ________.
A.was a symbol of American cultural life B.developed world literature, film and art C.published many essays about world culture D.kept pace with the newest development of world culture
解析:选D 句意理解题。从句子本意来讲“桑塔格走在世界文化最前沿”,从时间上来讲,意思是“最新发生的”;而且第一段前面也讲到Sontag努力跟上文学、电影和艺术的新发展。本句含义是“桑塔格跟上世界文化最新发展的步伐”。
6.She first won her name through ________. A.her story of a Polish actress B.her book Illness as Metaphor
C.publishing essays in magazines like Partisan
Review
D.her explanation of a set of difficult understandings
解析:选D 推理判断题。第二段讲到,Notes on Camp使她首次成名,而选项中没有这篇文章的名字。再看这句话,讲到在Notes on Camp这篇文章里,她解释了“a little-known set of difficult understandings”。
7.According to the passage, Susan Sontag ________. A.was a sensualist as well as a moralist B.looked down upon the pop culture
C.thought content was more important than form D.blamed the victim of cancer for being repressed 解析:选A 推理判断题。根据第三段第一句“By conviction (信念) she was a sensualist (感觉论者), but by nature she was a moralist (伦理学者)”可知,她既是感觉论者,又是伦理学者,因此选A项。
8.Susan Sontag's lasting fame was made upon ________.
A.a tireless, all-purpose cultural view B.her lifelong watchword: seriousness C.publishing books on morals
D.enjoying books worth reading and movies worth seeing
解析:选A 细节理解题。本题问的是桑塔格持久的名声,从最后一段第二句“But it was as a tireless, all-purpose cultural view that she made her lasting
fame.”可知选A项。
Ⅴ.阅读七选五
There are certain steps you can take to relieve the damage done by some of the previously mentioned reading problems. __1__ Be sure to use and practice them as you read.
Take breaks.
Remember tiredness can lead to all of the health problems and to other problems as well. If you do not rest your mind, you will likely get tired and it will cost you points.
__2__
You can mark your place either by pointing to each word as you read it, or by placing a sheet of paper underneath the line you are reading. Pointing to each word with a pencil or your finger helps your eyes see where they should be reading. Placing a piece of paper under the line helps you to move smoothly from one line to the next.
Read aloud.
__3__ If you must remain silent, whisper the words to yourself, or mouth the words, and say them in your
head. It is important that you actually hear the sounds, even if you only hear them in your imagination. This multisensory approach allows you to see, hear, and feel what you are reading. Reading aloud should help you stay focused, understand better and remember what you are reading.
__4__
If you are thinking about what is important enough to write down, you will pay more attention to the reading. __5__ It will also help you process the main point of the passage and improve the possibility that you will remember things. In addition, the notes you take are a record of the passage that you can refer back to if you do forget elements.
A.Take notes. B.Highlight text. C.Trace your place.
D.This will keep your mind from wandering. E.Notes about the entire passage should be written. F.Just knowing about these techniques is not enough.
G.If you're in your own room, you can say each word
共分享92篇相关文档