云题海 - 专业文章范例文档资料分享平台

当前位置:首页 > 北京市2018-2019年中考统一练习(一模)英语试题含答案解析

北京市2018-2019年中考统一练习(一模)英语试题含答案解析

  • 62 次阅读
  • 3 次下载
  • 2026/1/11 5:25:00

Inspired by all these positive effects, we’re planning to give our elder waving neighbor a thank-you card, to express our thanks for the warmth that he communicated through his enthusiastic waves. And to thank him for 40 this simple joy with all who pass by his house.

31. A. look 32. A. leg

B. laugh B. hand B. bring

C. shout C. foot C. break

D. wave D. head D. hide D. driver D. visited D. lasted

33. A. cost 34. A. smoker 35. A. saw 36. A. started 37.A. slowly

B. stranger B. asked

C. manager C. thanked C. guided

B. succeeded

B. gradually

B. easy

C. excitedly

C. cool

D. safely

D. humorous D. benefited D. keeping

38. A. different 39. A. attracted 40. A. getting

B. controlled B. sharing

C. reminded C. following

【考点】人物传记/故事阅读类

【试题解析】

本文讲的是一对父女无意间一个善意的举止---招手,让一个脾气暴躁的老人变得对人客气起来,并

且带动了许多人传递着善意的举止。

1.文章的题目是招手的魔力,此处应填写动词形式,根据下文意思,At the beginning, when he

noticed me waving at him,此处应填招手的意思。故选D。

2.and he waved back.他回敬招手,要招手,那么手就得先抬起来。故选B。

3.A.cost 花费B.bring 带来C.break 打破 hide藏根据答案意思,再根据上下文意思,应

是不花费什么的。故选A。

4.根据文中意思,像一个什么人招手感到不安,上文和老人打招呼是第一次.根据上下文意思,这

里应是和陌生人打招呼不安。故选B。

5.幸运的是我们离得很近,所以会经常看到。情理之中。故选A。

6.老人向经过他家的每一位打招呼,原来他是不打招呼的,在我们向他打招呼的带动下,他应是开

始向别人招呼了。因为人都会变得。故选A。

7.A.slowly 慢慢地 B.gradually 逐渐地 C.excitedly 兴奋地 D.safely安全地 根据答

案意思,和上下文意思,只要兴奋地符合语境。故选C。

8.A.different 不同的B.easy 容易的 C.cool 很酷 D.humorous幽默的 根据答案意思,

和上下文意思,C较符合 。

9.A.attracted吸引 B.controlled 控制 C.reminded 提醒 D.benefited有益于这个简单

的善举,如果真的想去做,是幸福的受益,无论是给予者还是接受者。根据上下文意思。故选D。

10.A.getting变得B.sharing分享C.following跟随D.keeping保持 根据答案意思和上下文意

思分享比较符合文意。故选B。

【答案】1-5 DBABA 6-10 ACCDB

阅读理解(共50分)

六、阅读下列短文,根据短文内容,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,

选择最佳选项。(共30分,每小题2分)

A

Children’s Books Fair

MARS—The Red Planet “MARS—The Red Planet!” is one of our Early Reader Space books.It has surprising facts and photos explaining all about Mars. Aiming mainly at kids aged 7—10, it’s an interesting way for readers to find out more about the red planet.

“The Weather” is one of our Early Earth books for boys and girls aged 13—15. This is a fun and fantastic way for readers to find out more about the weather on our earth. It offers information in a fun way—mixing facts, photos, and even has a web page with video clips explaining more about the information in the book.

Horses Kids Book of Fun Facts & Amazing Pictures on Animals in Nature — A Perfect Horse Book for Kids Aged 5—8. The book written by Kate describes the noblest animal on the planet for early readers. The book is packed with beautiful and clear pictures that help your child to understand the (fun) facts about this animal. It also includes anatomy(解剖) of horses.

No other book on Earth science is packed with so much fun. It’s for kids aged 9—12.The Earth Science Book’s pages overflow with dozens and dozens of enjoyable, educational, and easy-to-do activities that explain basic Earth science facts and important environmental issues. These activities show you all about the planet Earth.

41. If your sister wants to know more about the space, she can choose ________.

  • 收藏
  • 违规举报
  • 版权认领
下载文档10.00 元 加入VIP免费下载
推荐下载
本文作者:...

共分享92篇相关文档

文档简介:

Inspired by all these positive effects, we’re planning to give our elder waving neighbor a thank-you card, to express our thanks for the warmth that he communicated through his enthusiastic waves. And to thank him for 40 this simple joy with all who pass by his house. 31. A. look 32. A. leg B. laugh B. hand B. bring C.

× 游客快捷下载通道(下载后可以自由复制和排版)
单篇付费下载
限时特价:10 元/份 原价:20元
VIP包月下载
特价:29 元/月 原价:99元
低至 0.3 元/份 每月下载150
全站内容免费自由复制
VIP包月下载
特价:29 元/月 原价:99元
低至 0.3 元/份 每月下载150
全站内容免费自由复制
注:下载文档有可能“只有目录或者内容不全”等情况,请下载之前注意辨别,如果您已付费且无法下载或内容有问题,请联系我们协助你处理。
微信:fanwen365 QQ:370150219
Copyright © 云题海 All Rights Reserved. 苏ICP备16052595号-3 网站地图 客服QQ:370150219 邮箱:370150219@qq.com