当前位置:首页 > 2019年中考英语一轮复习 第一篇 教材梳理篇 课时训练20 Units 11-12(九全)练习 (
B.Weather influences people’s lives. C.IQ changes when weather changes.
D.There is a good kind of weather for people’s work and health. Ⅳ.根据句意及汉语提示完成句子
26.In order to lose (重量), my sister doesn’t want to eat too much. 27.I’m sure the action movie can (迫使) you mad. Don’t watch it. 28.The old man is very rich. And he has plenty of (财富).
29.You should try to do it well by yourself. Don’t (使失望) your parents. 30.Knowledge is (力量) and time is money. Ⅴ.用括号中所给单词的适当形式填空
31.Hearing that the soldier was still (live), everybody smiled in relief. 32.Our teacher tells us (work) hard together. 33.I am (worry) about failing the driver’s test. 34.The harder we work, the (good) our future will be. 35. (luck), I passed the history test last week. 36.My mother has finished (make) the apple pie. 37.Have you decided (play) volleyball this afternoon?
38.Mr.Li (oversleep) this morning, which made the meeting be put off. 39.How have you been (late)? I haven’t seen you for a long time. 40.They have been (marry) for thirty years. Ⅵ.根据汉语提示完成句子
41.He is a little foolish. And people often
5
(开他的玩笑).
42.They went to the market to buy (尽可能多的盐) they could. 43.They (售光) all the spaghetti yesterday.
44.If you want to buy the new house, you should (忽略) the price. 45. (首先), I want to thank my parents and friends who helped me a lot. Ⅶ.从方框中选择恰当的单词并用其正确形式完成短文
One evening, an old lady went shopping in the supermarket. She 46. lots of toys for her grandson, including a knife. When she came back to her car, she found a man with red hair starting the car and 47. two sitting at the back. She was surprised. She realized that they would drive her car away. Then she took out the toy knife 48. thinking and pointed at the men in the car. “Get out of the car!” she shouted 49. . The men in the car got so scared that they ran away quickly. The lady made sure 50. all the men had gone. Then she took out the key to start the car. To her 51. , she couldn’t. She tried again and again and finally she knew 52. —it wasn’t her car! She looked around and saw her 53. car not far away. When she came back to her car, she saw the men 54. up to her with a policeman. She thought it was time for her to tell the 55. and make it clear. After hearing her story, the policeman began to laugh. Her face turned red.
6
参考答案
Ⅰ.1.A 2.A 3.D 4.C 5.D 6.B
7.A pull together意为“齐心协力”;have a point意为“有道理”;pay attention (to)意为“注意”;keep our cool意为“保持冷静”。根据上下文语境可知,实现中国梦需要我们齐心协力。故选A。 8.C 9.A
10.A sb. be made to do sth.是make sb. do sth. 的被动结构,意为“某人被迫做某事”。故选A。
7
Ⅱ.[主旨大意] 文章讲述的是一个画家经过一个美丽的花园,他发现照看花园的园艺师是一个盲人。他好奇地问这位老人:“为什么要照看这些花?”老人给出了四点理由,画家感到很惊奇也很高兴。这位老人种花的目的就是让每个人都能享受花的美。作者感悟到:每朵花都有一双眼睛,它们能够看到老人内心的仁慈和灵魂的美好。 11.D 12.C 13.B
14.D 根据题空后的“sweetness”可以判断,此处表示“我能闻到(smell)花的芳香”。故选D。 15.A 16.C 17.B
18.A bring意为“带来”;fetch意为“去取”;take意为“拿走,带走”;carry意为“携带,提”。句意:同时,我们享受这些花带给我们的快乐。bring符合语境。故选A。 19.C 20.A
Ⅲ.[主旨大意] 本文是一篇说明文。作者用举例的方法说明了天气变化对于人体健康、智商和心情的影响。
21.A 细节理解题。根据第二段第一句“In August, it is very hot and wet in the southern part of the United States.People there have heart trouble and other kinds of health problems during this month.”可知,在八月份,天气炎热潮湿,人们在8月份有心脏病和其他类型的健康问题。故选A。 22.C 细节理解题。根据第三段第二句中的“For example, in a scientific report, IQ of a group of students was very high when a very strong wind came”可知,当有强风刮过来时,人的智力非常高。故选C。
23.A 细节理解题。根据第五段第一句“Low air pressure may make people forgetful.”可知,低气压可能会让人们健忘。故选A。
24.D 细节理解题。根据第五段最后一句“There is a‘good weather’ for health.People feel best at a temperature of about 18℃.”可知,当人们处在18℃的“好天气”的情况下,人们感觉最好,健康状况良好。故选D。
25.B 作者意图题。通读全文可知,作者的写作目的是告诉我们“天气影响人们的健康、智力和心情等生活情况”。故选B。
Ⅳ.26.weight 27.drive 28.wealth 29.disappoint 30.power
Ⅴ.31.alive 32.to work 33.worried
8
共分享92篇相关文档