云题海 - 专业文章范例文档资料分享平台

当前位置:首页 > 2018版高考英语浙江版二轮专题复习突破检测:专题一 阅读理解模拟检测(五) Word版含答案

2018版高考英语浙江版二轮专题复习突破检测:专题一 阅读理解模拟检测(五) Word版含答案

  • 62 次阅读
  • 3 次下载
  • 2026/1/8 7:01:40

阅读理解模拟检测(五) (共3篇,限时20分钟)

A

(2017·北京海淀期中) English Conversation Leader: Mandi Ashmore

english@ iwc-lausanne.org

We meet on Mondays at 14:30 at the IWC clubhouse. We chat for about an hour and discuss everything. Mandi asks “students” to contact her on Monday to confirm the class as sometimes she needs to cancel for various reasons or occasionally she may choose to hold the class at a different venue (举办地点) or at an earlier time for us to be able to have lunch together.

French Conversation, Advanced Beginner Leader: Marielle Sulmoni

frenchconvo@ iwc-lausanne.org

I'm French (born in Bordeaux) and Swiss by marriage. I hold an advanced beginners' French conversation class on Tuesday afternoons from 14:30-16:00. We meet weekly at the clubhouse in a friendly atmosphere. I hope to help you use your knowledge of French, allowing you to speak with no fear of making mistakes, which in time will become fewer and fewer.

French Language Lab, Beginner Leader: Maija Remlinger

frenchlab@ iwc-lausanne.org

The group meets on Thursday afternoons from 15:00-16:30 at the clubhouse. The first half of the class is devoted to reading out loud from the book “Easy French Reader”, working on proper pronunciation and phrasing. During the second half, we listen to audio recordings from “New French with Ease” and work on oral comprehension.

French Conversation, Advanced Leader: Juliette Brull

french@ iwc-lausanne.org

We meet every Tuesday at the IWC clubhouse from 9:30-11:00. Most of our time is devoted to very lively discussions about current events and various topics. We also read a book written by a French author and sometimes we see a French movie.

语篇解读:本文是一篇应用文,主要介绍了四个语言学习俱乐部,内容包括俱乐部的负责人、

联系方式以及俱乐部的活动。

1.Why are you advised to contact Mandi? A.To check the arrangement. B.To exchange ideas. C.To decide the topics. D.To ask for leave.

解析:选A 细节理解题。根据English Conversation中的“contact her on Monday to confirm the class ...”可知,与 Mandi 联系是为了确认俱乐部的课程安排。

2.Which of the clubs focuses mainly on the basic knowledge of language? A.English Conversation.

B.French Conversation, Advanced Beginner. C.French Language Lab, Beginner. D.French Conversation, Advanced.

解析:选C 细节理解题。根据 French Language Lab,Beginner中的“working on proper pronunciation and phrasing”和“work on oral comprehension”可知,该俱乐部更注重基础语言知识的学习。

3.Who will you get in touch with if you like watching French films? A.Mandi Ashmore. C.Maija Remlinger.

B.Marielle Sulmoni. D.Juliette Brull.

解析:选D 细节理解题。根据French Conversation, Advanced中的“sometimes we see a French movie”以及“Leader: Juliette Brull”可知,该俱乐部有时会观看法国电影,其负责人为Juliette Brull。

B

(2017·安徽黄山模拟)Being afraid of heights, I hate climbing any high places. But I made it weeks ago. Most of our classmates had come along on a day trip to a beautiful beach village in Peru. After having lunch, many of us wanted to make the climb to an area around the village.

Do I turn back? Yes! Will I regret it later? I really want to get to the top, but ... At last, I decided at least to have a try.

My friend Tom was in front of me. Then, suddenly, he slipped and was about 10 feet back! My heart was beating faster until he stopped himself. Knowing that my friend Seth would be right behind me, I began the climb. I was soon past the first challenge safely, but not feeling much better about the rest of the climb. Looking down, I saw rocks everywhere. My breathing sped up, and my heart beat even faster.

My friends kept climbing. But they did not forget me. Someone was always behind me to help hold my feet when necessary, and someone else was always in front to offer a hand up. With friends helping me by words and actions, I slowly gained_ground.

Then we came to the worst part. The climb looked very close to vertical (垂直). To me, the wise choice was to go back down. Melody encouraged me to go on and she made it safely first. I stopped, unsure of my footing. “You can do it, Jean! I'm right here,” Melody called. She waited patiently, not asking me to hurry. I took a few deep breaths and kept climbing.

With no more mistakes, we came to the top finally. I was dirty and tired. But it didn't matter. I was at the top! I had never felt so alive.

语篇解读:本文是一篇记叙文。由于恐高,作者讨厌爬任何高的地方;但是在几周前,她在朋友的鼓励和帮助下,成功地爬到了某一高处,虽然很累,但是她感觉很开心。

4.According to the text, Jean and her friends________. A.lived in a beautiful beach village B.cooked lunch in a beautiful beach village C.disliked climbing places of height

D.made their climb near a beautiful beach village

解析:选D 细节理解题。根据第一段最后一句“After having lunch, many of us wanted to make the climb to an area around the village.”以及下文的内容可知,她们到这个海滨村庄的附近爬山去了。故选D。

5.The underlined part “gained ground” in Paragraph 4 probably means “________”. A.moved forward C.gave up

B.climbed to the top D.rested on the ground

解析:选A 词义猜测题。根据第四段最后一句中的“With friends helping me by words and actions”和最后一段中的“we came to the top finally”可推断出,在朋友的语言和行动帮助下,作者开始往前走了,所以推测出“gained ground”的意思应为“往前移动”。故选A。

6.How did Jean manage to climb to the top? A.Her friends waited for her on the way. B.Jean waited patiently for Seth to catch up. C.Her friends encouraged and helped her. D.Jean didn't make any mistake.

解析:选C 推理判断题。根据第四段中的“Someone was always behind me ... to offer a hand up.”和第五段中的“Melody encouraged me ... not asking me to hurry.”可判断出,作者在朋友的鼓励和帮助下,最终爬到了山顶。故选C。

C

We have a real crisis in this country in the basic understanding of science. It affects our global competitiveness as a country, our national security, and the effectiveness of our social system. The misunderstanding about science is blinding our eyes.

We know that an awful lot of teachers who are teaching science today have not been properly empowered to do so. School frequently isn't testing whether you understand something but whether you're familiar with it. What's Newton's second law? You say F=ma, and you get an A. That does not reflect a deep understanding of Newtonian mechanics. Science education is not just a body of facts; it's a process. To present it with appeal and excitement you need to picture it as a detective story — asking questions, making observations, and collecting evidence. You test and you fail but, you know, failure can lead to discovery.

Another challenge we face is that science is often viewed as too hard, for experts only. But I don't actually think it's that difficult. People see science every day. They look outside and see weather and nature. They push a button in their house and the lights go on. Everybody is dealing with science every day. They just don't call it that. And it's important they do. In fact, science is determining the quality and outcomes of their life.

Science needs creativity. And one of the best ways to be creative is to think “out of the box”. However, we need more courage when we come to practice. Take me for example. Very early in my teens I decided to educate myself. I realized I would never be a very good student because I didn't like teachers judging me by what I thought were arbitrary (主观臆断的) standards. I decided I'd let the world judge me by whether I could do something of value — solve a problem or build something. That's why I quit school early and risked everything to start a company. I risked everything I had because I had nothing to lose. I'd rather fail at trying to do something really big than succeed at being medium.

“When's the right age to think creatively?” you may ask. I'd say in the womb (母腹)! Kids don't have anxieties about trying to avoid failure. They are full of imagination and much more willing to fail. Just watch a 3-year-old. They touch everything, and if it hurts they don't touch it

again. They learn everything at a breathtaking rate. Start to think out of the box as early as you can, because it's more likely to take you to places that you can't predict, schedule and budget for. Do all that when you can bear the insecurity.

语篇解读:本文是一篇说明文。作者通过自己的经历说明科学并不是高不可攀的,而是需要

  • 收藏
  • 违规举报
  • 版权认领
下载文档10.00 元 加入VIP免费下载
推荐下载
本文作者:...

共分享92篇相关文档

文档简介:

阅读理解模拟检测(五) (共3篇,限时20分钟) A (2017·北京海淀期中) English Conversation Leader: Mandi Ashmore english@ iwc-lausanne.org We meet on Mondays at 14:30 at the IWC clubhouse. We chat for about an hour and discuss everything. Mandi asks “students” to contact her on Monday to confirm the class as sometimes she needs to cancel for various reasons or occasionally she may choose to hold

× 游客快捷下载通道(下载后可以自由复制和排版)
单篇付费下载
限时特价:10 元/份 原价:20元
VIP包月下载
特价:29 元/月 原价:99元
低至 0.3 元/份 每月下载150
全站内容免费自由复制
VIP包月下载
特价:29 元/月 原价:99元
低至 0.3 元/份 每月下载150
全站内容免费自由复制
注:下载文档有可能“只有目录或者内容不全”等情况,请下载之前注意辨别,如果您已付费且无法下载或内容有问题,请联系我们协助你处理。
微信:fanwen365 QQ:370150219
Copyright © 云题海 All Rights Reserved. 苏ICP备16052595号-3 网站地图 客服QQ:370150219 邮箱:370150219@qq.com