云题海 - 专业文章范例文档资料分享平台

当前位置:首页 > 2.5 含答案 老师方便又实用高一阅读完形填空短文改错

2.5 含答案 老师方便又实用高一阅读完形填空短文改错

  • 62 次阅读
  • 3 次下载
  • 2025/12/12 3:54:06

新思维·高中完形填空阅读小练习 By Sonia

【阅读理解】What’s the world’s favorite game? In American, people call it soccer, but in other places of the world, it is called football.

Football is an old game in Europe and South America. Countries like Italy, Spain, and Argentina have long football histories and thousands of fans. For many fans their football club is part of their lives. They wear their club’s colors and sing their club’s songs and watch every game their team plays. Do you know the history of women’s football in China is longer than football in Europe and South America? There are pictures of women playing football at the time of the Eastern Han Dynasty.(东汉朝代)

One of the oldest football competitions(竞赛)in the world is the FA Cup in England. Teams from 600 clubs play in it. Big clubs in this competition are Manchester United, Liverpool (利物浦队)and Arsenal(阿森纳队). These clubs have fans in China and in countries all over the world. Manchester United even has a TV station called MUTV.

( )1 “For many fans, their football club is part of their lives.” What does the sentence mean?

A Many football fans love their football club very much. B Many football fans help their club. C The football club needs fans’ help.

( )2 Which is the oldest, the football in China, the football in Europe or the football in

South America?

A. The football in Europe. B. The football in China. C. The football in South America.

( )3. What is MUTV?

A. The Manchester United Team. B. The TV station of Manchester United. C. The TV station of United States.

( )4 What’s the best title of the passage?

A. The world’s favorite football teams.

B. The world’s football fans are excited(兴奋激动的) C. The World’s favorite game.

( )5 Which of the following is NOT right?

A. Football fans like to wear their team’s colors and sing their club’s song. B. There are many football fans of English clubs in China. C. Liverpool and Arsenal are American football teams.

5

新思维·高中完形填空阅读小练习 By Sonia

【主旨大意】足球是一项古老的运动。在像意大利、西班牙和阿根廷这样的国家里都有悠久的足球历史和成千上万的球迷。对于球迷来说,足球俱乐部就是他们生命的一部分。你知道吗?中国的女子足球在东汉时期就已经出现。英格兰足总杯是世界上最古老的足球赛事之一,较大的俱乐部有曼联队、利物浦队、阿森纳队。曼联队甚至还有自己的电台。

1. A 句意理解题。“their football club is part of their lives.”足球俱乐部是他们生命中的一部分,说明他们非常爱足球。

2. B 由Do you know the history of women’s football in China is longer than football in Europe and South America? 这一句可知。

3.B 由最后一句Manchester United even has a TV station called MUTV.。可推知。 4.C 通读全文可知本文主要介绍最受世人喜欢的体育项目——足球。 5.C 由最后一段知,利物浦队、阿森纳队是英国的球队。

6

新思维·高中完形填空阅读小练习 By Sonia

【阅读理解】How would we travel without maps? It would be a bit adventurous (冒险的) to set off from Oxford University to go to London Bridge if there wasn't a map of the London Underground at each station. In fact, a lot of the early map-makers were adventurers and explorers, especially in the 15th and 16th centuries.

So what did people do before there were maps? Well, it was quite easy to use natural signs like mountains and rivers if you were travelling on foot or riding a horse. People took small boats down rivers and followed coastlines. And it was much more logical (合理的) to use time, not distance, to measure (计量) journeys: the next village is a three-hour ride, for example. In fact, in the earliest maps, people didn't draw landmarks. They drew the stars. It was very easy to see the night sky and use it for navigation (航行). The sky was a lot clearer before the light pollution from cities that we have today. When towns and cities were built, people drew road maps which gave correct distances and directions.

The London Underground was opened in 1863 and it also used a road map style. But a man called Henry Beck realized that travelling by train wasn't the same as driving your car across London. Passengers only needed to know which stations to change at. His new design (设计) for the Underground map wasn't very popular with the train companies at first. But the passengers loved it and in 1933, 700,000 copies were printed.

These days, of course, you can ride a bike, drive a car or go through a forest and know where you are exactly, using a GPS. It's really difficult to get lost! 1. What was drawn in the earliest maps?

A. Stars. B. Landmarks.

C. Cities and towns, D. Mountains and rivers. 2. When did road maps come out?

A. Around 15th and 16th centuries. B. When people began to travel by train. C. When people began to travel by sea. D. When cities and towns appeared. 3. Which of the following is true?

A. A GPS helped people to travel long time ago.

B. Ancient people could travel on a horse without maps. C. The sky was polluted by light before cities were built. D. Henry Beck's map wasn't popular with the passengers. 4. What is the main idea of the passage?

A. Maps have a long history. B. We never get lost these days. C. We can't travel without maps. D. Henry Beck designed a new map.

7

新思维·高中完形填空阅读小练习 By Sonia

【内容摘要】如果去外地旅行,不带地图是不是很冒险。但你知道最早的地图是怎么制作出来的吗? 1. A 细节理解题。根据第三段前两句可知,在最早的地图上,人们画的是星星。 2. B 细节理解题。根据第三段最后一句可知,当城镇建立时,公路图才出现。

3. B 推理判断题。根据第二段第二句可知,在古代,如果人们步行或骑马,常用一些大自然的标记如山川河流就能很容易找到路,所以不需要地图,故选B。

4. A 主旨大意题。短文主要向我们介绍了好多地图,从最早画星星的地图到今天的GPS,地图有很长的历史。

8

  • 收藏
  • 违规举报
  • 版权认领
下载文档10.00 元 加入VIP免费下载
推荐下载
本文作者:...

共分享92篇相关文档

文档简介:

新思维·高中完形填空阅读小练习 By Sonia 【阅读理解】What’s the world’s favorite game? In American, people call it soccer, but in other places of the world, it is called football. Football is an old game in Europe and South America. Countries like Italy, Spain, and Argentina have long football histories and thousands of fans. For many fan

× 游客快捷下载通道(下载后可以自由复制和排版)
单篇付费下载
限时特价:10 元/份 原价:20元
VIP包月下载
特价:29 元/月 原价:99元
低至 0.3 元/份 每月下载150
全站内容免费自由复制
VIP包月下载
特价:29 元/月 原价:99元
低至 0.3 元/份 每月下载150
全站内容免费自由复制
注:下载文档有可能“只有目录或者内容不全”等情况,请下载之前注意辨别,如果您已付费且无法下载或内容有问题,请联系我们协助你处理。
微信:fanwen365 QQ:370150219
Copyright © 云题海 All Rights Reserved. 苏ICP备16052595号-3 网站地图 客服QQ:370150219 邮箱:370150219@qq.com