当前位置:首页 > 2018-2019学年人教版高中英语必修3Unit 2 Section 3
Unit 1 Section Ⅲ
Ⅰ.单词拼写
1.It is also wise of children to consult(请教)their parents when making decisions.
2.A healthy diet is very important for people.It contains some fat,some fibre(纤维),a little salt and so on.
3.Drink something hot after you eat,and your stomach will digest(消化)your food better.
4.The carrot(胡萝卜)is a healthy vegetable and also rabbits' favourite. 5.He didn't shout or swear,but just glared(怒视)silently at me. 6.A bird's breast(胸部)is the front part of its body. 7.“I wish I didn't have so much to do.”she sighed(叹息). 8.It is said that yoga is of great benefit(好处)to human health.
9.Many people like the film because it combines(结合)education with recreation. 10.In my opinion,you had better set a limit(限制)to the expense of your trip. Ⅱ.语法填空
1.—Turn off the TV,Jack.Should not you be doing your homework now? —Mum,just ten more minutes,please.
解析:由句意知,妈妈是在责备杰克“难道你现在不应该在做作业吗?”,故应用否定式疑问句。
2.Being a disabled man,he has difficulty earning(earn) his living. 解析:考查固定搭配。have difficulty (in) doing sth做某事有困难,earn one's living谋生。
3.Not earning enough money this month,I had to cutdown my expenses. 解析:句意:由于这个月没有挣够钱,我不得不减少开支。cut down减少。
4.A large sum of money has been raised for the benefit of the poorly-educated children in the mountainous areas.
解析:句意:为帮助山区那些受教育程度很低的孩子,人们募捐了大量的钱。for the benefit of sb为了某人的利益,为帮助某人。
5.Though we are not walking slowly,I still think that it won't be longbefore he _catches(catch) up with us.
解析:句意:尽管我们走得挺快的,但我认为他不久就会赶上我们的。It won't be long
before...表示“用不了多久就……”,为常用句型。
6.The problem is what we should do when there is no marked force to_limit(limit)the pollution that causes climate change.
解析:句意:问题是,当没有明显的力量来限制引起气候变化的那些污染的时候,我们该怎么做呢?本空提示动词用不定式作定语修饰名词force表示“……的力量”。
7.He had_consulted(consult) a number of books about the subject in the library before he gave his speech.
解析:考查时态。
8.Since they bought the house,the Smiths have been in debt these years. 解析:由语境可知此处用be in debt。
9.Why are you spying on me all the time? What do you want to spy out? 解析:考查固定短语。spy on暗中监视,窥探;spy out查明,弄清楚。句意:你为什么一直暗中监视我?你想查明什么?
10.To our joy,the operation is a success and the patient is now out of danger. 解析:句意:令我们高兴的是,手术成功了并且病人现在脱离了危险。a success“一件成功的事”,在这里success为抽象名词具体化;out of danger为固定搭配,意思为“脱离危险”。
Ⅲ.阅读理解
(2018·天津,C)
There's a new frontier in 3D printing that's beginning to come into focus:food.Recent development has made possible machines that print,cook,and serve foods on a mass scale.And the industry isn't stopping there.
Food production
With a 3D printer,a cook can print complicated chocolate sculptures and beautiful pieces for decoration on a wedding cake.Not everybody can do that—it takes years of experience,but a printer makes it easy.A restaurant in Spain uses a Foodini to “re-create forms and pieces” of food that are “exactly the same,” freeing cooks to complete other tasks.In another restaurant,all of the dishes and desserts it serves are 3D-printed,rather than farm to table.
Sustainability(可持续性)
The global population is expected to grow to 9.6 billion by 2050,and some analysts estimate that food production will need to be raised by 50 percent to maintain current levels.Sustainability is becoming a necessity.3D food printing could probably contribute to the solution.Some experts believe printers could use hydrocolloids (水
解胶体)from plentiful renewables like algae (藻类) and grass to replace the familiar ingredients (烹饪原料).3D printing can reduce fuel use and emissions.Grocery stores of the future might stock “food” that lasts years on end,freeing up shelf space and reducing transportation and storage require-ments.
Nutrition
Future 3D food printers could make processed food healthier.Hod Lipson,a professor at Columbia University,said,“Food printing could allow consumers to print food with customized nutritional content,like vitamins.So instead of eating a piece of yesterday's bread from the supermarket,you'd eat something baked just for you on demand.”
Challenges
Despite recent advancements in 3D food printing,the industry has many challenges to overcome.Currently,most ingredients must be changed to a paste(糊状物) before a printer can use them,and the printing process is quite time-consuming,because ingredients interact with each other in very complex ways.On top of that,most of the 3D food printers now are restricted to dry ingredients,because meat and milk products may easily go bad.Some experts are skeptical about 3D food printers,believing they are better suited for fast food restaurants than homes and high-end restaurants.
文章大意:本文是一篇科普文章。它主要介绍了3D食物打印机的优点和缺点。 1.What benefit does 3D printing bring to food production?B A.It helps cooks to create new dishes. B.It saves time and effort in cooking. C.It improves the cooking conditions. D.It contributes to restaurant decorations.
解析:推理判断题。根据Food production标题下的第二句“...it takes years of experience,but a printer makes it easy.”知利用3D打印机打印食物省时省力,故答案为B。
2.What can we learn about 3D food printing from Paragraph 3?D A.It solves food shortages easily. B.It quickens the transportation of food. C.It needs no space for the storage of food. D.It uses renewable materials as sources of food.
解析:推理判断题。根据第三段中的renewables知,3D打印机用的是可再生材料,故D
项正确。
3.According to Paragraph 4,3D-printed foodB. A.is more available to consumers B.can meet individual nutritional needs C.is more tasty than food in supermarkets D.can keep all the nutrition in raw materials
解析:推理判断题。根据该段中的“Food printing could allow consumers to print food with customized nutritional content,like vitamins.”知,3D打印机打印食物可以满足个人的营养需求,故答案为B。
4.What is the main factor that prevents 3D food printing from spreading widely?C
A.The printing process is complicated. B.3D food printers are too expensive. C.Food materials have to be dry. D.Some experts doubt 3D food printing.
解析:细节理解题。根据Challenges下的on top of that,most of the 3D food printers now are restricted to dry ingredients知选项C正确。A项“打印过程很复杂”,B项“3D食物打印机太贵”,D项“有些专家质疑3D食物打印”,均为无中生有。
5.What could be the best title of the passage?A A.3D Food Printing:Delicious New Technology B.A New Way to Improve 3D Food Printing C.The Challenges for 3D Food Production D.3D Food Printing:From Farm to Table
解析:标题归纳题。本文介绍了一种美味的新科技——3D食物打印,故A项适合作文章标题。
Ⅳ.完形填空
阅读下面的短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。
Children are eating more meat and candy but less vegetables such as beans,cabbages and eggplants. 1.D they take in too little fiber but too much fat and sugar 2.A give them too many calories.
Now parents have only one or two children.They have thrown away the balanced 3.B ,just feeding them on“quality food”.Parents think it is showing their love and that it 4.D them a lot.They feel bad if their children look 5.C .
共分享92篇相关文档