云题海 - 专业文章范例文档资料分享平台

当前位置:首页 > 2019-2020年高考英语二轮复习高考题型组合练26阅读理解+阅读理解+阅读七选五

2019-2020年高考英语二轮复习高考题型组合练26阅读理解+阅读理解+阅读七选五

  • 62 次阅读
  • 3 次下载
  • 2026/1/11 17:41:01

2019-2020年高考英语二轮复习高考题型组合练26阅读理解+阅读理

解+阅读七选五

Ⅰ.阅读理解

阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。

A

(2017·濮阳高三第一次模拟)(导学号 58210066)

Since Brandon was a kid,he has loved playing baseball.For him,baseball,was and still is his life and his impetus and drive for staying in school.

But as Brandon got older,he started making bad choices.He cut classes,hung out with the wrong friends and got suspended(被停学)often.His grandmother took care of the family and his mom worked 12-hour shifts at a car lot,doing everything she could to provide for the family.

Dr.Decmona Warren,a teacher of a Communities In Schools(CIS),saw the signs but when she tried to help,Brandon wouldn't take it.“When I heard her call my name,I would nearly run away.”Brandon said later.

His GPA(平均成绩)fell to a 1.4 and Brandon was kicked out of the baseball team.He knew if he wanted to play baseball,he had to stop acting like that.Determined to become successful both on the field and in the classroom,Brandon decided to embrace the support from Communities In Schools.He turned to Dr.Warren,who welcomed him as a CIS student with open arms.From tutoring to parent-teacher conferences,he allowed Dr.Warren to become his“school mom”,and slowly,things started to turn around.

“CIS of Atlanta has made a big difference in my life.This program has taught me to think before I act and make better choices in choosing friends.Before CIS it seemed like every week I was either out of school or in school suspension.Once when I was an honor student in middle school,I found myself failing miserably in almost all of my classes as a freshman in high school.But with the help of CIS I am now back on track,more focused and determined to do better in my academics and behavior.”

He's back on the team now playing in the Catcher position,with a 2.8 GPA.He is already looking at colleges for baseball scholarships.

【语篇解读】 本文通过Brandon再次回到棒球队这一事实,告诉我们“自己的命运自己掌握”。

1.What does the underlined word “impetus” in Paragraph 1 probably mean? A.Need. C.Thought.

B.Excuse. D.Motivation.

解析:词义猜测题。Brandon是一个孩子的时候就喜欢打棒球。再根据第一段最后半句“drive for staying in school”。(推动着他留在学校里),可知棒球是他的动力。根据句意可知选D。

答案:D

2.What made Brandon decide to accept Dr.Warren's help? A.His poor GPA.

B.Dr.Warren's enthusiasm for helping him. C.His great devotion to playing baseball. D.His poor performance when playing baseball.

解析:推理判断题。根据第四段中“He knew if he wanted to play baseball,he had to stop acting like that.Determined to become successful both on the field and in the classroom,Brandon decided to embrace the support from Communities In Schools.He turned to Dr.Warren,who welcomed him as a CIS student with open arms.”可知是对棒球的热爱使Brandon决定接受Dr.Warren的帮助。故选C。

答案:C

3.It can be inferred from the passage that________. A.one can never be too old to learn

B.every man is the architect of his own future C.barking dogs seldom bite

D.almost no man can do two things at once

解析:推理判断题。纵观全文,特别是根据倒数第二段最后一句“But with the help of CIS I am now back on track,more focused and determined to do better in my academics and behavior.”可推知自己的命运自己掌握,故选B。

答案:B

4.What may be the best title for the passage? A.Brandon,a future baseball star

B.Brandon,grateful to CIS for its financial support C.Brandon,the beast baseball player from CIS D.Brandon,back on the baseball team again

解析:主旨大意题。根据第四段第一句“His GPA(平均成绩)fell to a 1.4 and Brandon was kicked out of the baseball team.”再根据倒数第二段最后一句“But with the help

of CIS I am now back on track,more focused and determined to do better in my academics and behavior.”可知D.Brandon,Back on the Baseball Team Again符合题意。

答案:D

B

(2015·全国卷Ⅱ)

More students than ever before are taking a gap year (间隔年) before going to university.It used to be called the “year off” between school and university.The gap-year phenomenon originated (起源) with the months left over to Oxbridge applicants between entrance exams in November and the start of the next academic year.

This year,25,310 students who have accepted places in higher education institutions have put off their entry until next year,according to statistics on university entrance provided by the University and College Admissions Service (UCAS).

That is a record 14.7% increase in the number of students taking a gap year.Tony Higgins from UCAS said that the statistics are good news for everyone in higher education.“Students who take a well-planned year out are more likely to be satisfied with,and complete,their chosen course.Students who take a gap year are often more mature and responsible,” he said.

But not everyone is happy.Owain James,the president of the National Union of Students (NUS),argued that the increase is evidence of student hardship—young people are being forced into earning money before finishing their education.“New students are now aware that they are likely to leave university up to £15,000 in debt.It is not surprising that more and more students are taking a gap year to earn money to support their study for the degree.NUS statistics show that over 40% of students are forced to work during term time and the figure increases to 90% during vacation periods,” he said.

【语篇解读】 本文提到大学的学费高使得很多大学生在上大学前要先去挣钱然后再上大学学习,这样的好处是让学生更珍惜大学的时光,更成熟更有责任感,但是也给人们带来了思考。

5.What do we learn about the gap year from the text? A.It is flexible in length. B.It is a time for relaxation. C.It is increasingly popular.

D.It is required by universities.

解析:推理判断题。由短文第一段及第三段第一句话可知间隔年越来越受到欢迎,因此选C。

答案:C

6.According to Tony Higgins,students taking a gap year________. A.are better prepared for college studies B.know a lot more about their future jobs C.are more likely to leave university in debt D.have a better chance to enter top universities

解析:细节理解题。由人名定位到短文第三段。第三段在说它的优点,有间隔年之后再去上大学,会让人更成熟更有责任感,对大学的学习有帮助。故选A。

答案:A

7.How does Owain James feel about the gap-year phenomenon? A.He's puzzled. C.He's surprised.

B.He's worried. D.He's annoyed.

解析:细节理解题。根据文章最后一段:“But not everyone is happy...”然后提到Owain,他说越来越多的学生会在gap year期间去挣大学的费用,体现了对此现象的担忧。故选B。

答案:B

8.What would most students do on their vacation according to NUS statistics? A.Attend additional courses. B.Make plans for the new term. C.Earn money for their education. D.Prepare for their graduate studies.

解析:细节理解题。根据文章最后一句话可知:90%的学生要在假期挣学费。 答案:C Ⅱ.阅读七选五

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

(2017·广州二模)

Philadelphia is a city known for many things.It is where the Declaration of Independence was signed in 1776,and it was also the first capital of the United States.__1__It is home to nearly 3,000 mural(壁画) painted on the side of homes and buildings around the city.That's more murals than any other city on Earth.__2__

  • 收藏
  • 违规举报
  • 版权认领
下载文档10.00 元 加入VIP免费下载
推荐下载
本文作者:...

共分享92篇相关文档

文档简介:

2019-2020年高考英语二轮复习高考题型组合练26阅读理解+阅读理解+阅读七选五 Ⅰ.阅读理解 阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。 A (2017·濮阳高三第一次模拟)(导学号 58210066) Since Brandon was a kid,he has loved playing baseball.For him,baseball,was and still is his life and his impetus and drive for staying in school. But as Brandon got older,he started making bad choices.He cut classes,hung out with t

× 游客快捷下载通道(下载后可以自由复制和排版)
单篇付费下载
限时特价:10 元/份 原价:20元
VIP包月下载
特价:29 元/月 原价:99元
低至 0.3 元/份 每月下载150
全站内容免费自由复制
VIP包月下载
特价:29 元/月 原价:99元
低至 0.3 元/份 每月下载150
全站内容免费自由复制
注:下载文档有可能“只有目录或者内容不全”等情况,请下载之前注意辨别,如果您已付费且无法下载或内容有问题,请联系我们协助你处理。
微信:fanwen365 QQ:370150219
Copyright © 云题海 All Rights Reserved. 苏ICP备16052595号-3 网站地图 客服QQ:370150219 邮箱:370150219@qq.com