当前位置:首页 > 新高三海州讲坛英语导学案参考答案
II 1-5 ADBDC 6-10 DCBCC 11-15 ADDBB 16-20 ABDAB 21-25ADDAC III 1. 1). creator 2). draft 3). similarly 4). designer 5). apology
6). signature 7). certificate 8). producers 9). Strait 10). wheel
2.1). terms 2). offensive 3). hatred 4). cheque 5). individual 6). visa 7). accuracy 8). referee 9). Furthermore 10). airspace IV 1. 1). why don’t you come along as well?
2).is closely related to the development of economy 3). so severe that
4). had been(was) a fraud
5). A survey is being conducted 6). The only solution to pollution 7). Steps(Measures) must be taken 8). Considering hisage
2. 1). A lie is defined as saying something in order to deceive someone.
2). It is estimated that smoking may reduce life expectancy by around 12 years on average. 3). If you want your teacher to trust you, you have to be a trustworthy person.
4). The development of science and technology makes it possible for people to travel to space. 5). The police are very strict here about enforcing the speed limit.
6). You can download the software free from the Internet for your own use.
7). In order to adapt ourselves to the development of society, we have to find an opportunity to further our own education. V A possible version
Nowadays,going online is one of the most popular topics of the students.Some students think the internet is a great help to them.0n one hand,they can get some information about their school subjects or take a course.On the other hand,they can learn more about the world,which can broaden their views and enrich their knowledge:0n the contrary,other students think the internet does great harm to our body and mind.Instead of studying on the internet,most students waste their time chatting,playing computer games,or even visiting ill web sites.As a result,the Internet has a bad influence on our studies.
In my opinion,we students should put right our wrong doings and make full use of the internet to improve our studies.
第25讲 听力题型解题策略
II. 1. (1) What are the speakers talking about?
(2) What do we know about from the conversation?/What are they doing?/What can we conclude from…?
(3) 可以是整个对话,也可以是局部内容。
2. (1) What does he mean?/What does she think about…?/What do we know about him?... (2) 还可以通过不同的句式、说话的语气、语音语调等。 3. (2) 如double, pair, quarter, score…
4. (1) 各种信息都可以作为判断的依据,说话人的关系、所发生的事情等等。 (2) At what time of the school term does the conversation most probably take place?
5. (1) 家庭成员间的关系、学校人员间的关系、医院诊所里的关系、其他公共场合人们间的关系等等。
(2) 朋友关系、邻里关系、同事关系等等。 6. (1) 最多
(2) 第一题的三个选项是针对同一信息内容发散;第二题三个选项分别指向不同的信息内容。
7. 听、说、读等基本功训练。 III. CABCB BCACC ACCBC A
第26讲 单项选择解题策略
II. 1. 2) 过去完成时从时间上来看,如果以过去的时间或动作为参照支点,在此以前发生的动作或事情通常用过去完成时。And并列分句的时态形式未必相同。 3) B; D 4) C
2. 1) 不一定。(举例略); 2) D
3) 有一定道理,但不够严谨;应该说disappointed这类形容词是指人的心理或情绪所处的状态,而disappointing是指某一名词所具备的特征。
他脸上兴奋的表情说明他给我们带来了激动人心的消息。 3. 2) D项是汉语; 3) C;
4) 阻拦/防止??做??;农民们在农场周围筑起篱笆,以便阻拦野狗保护羊群。 4. 2) B;B; 3) B; III. 1. B;
2. 1) Where there’s a will, there’s a way.
2) Where there’s oppression, there’s rebellion. 3) There is never peace where men are greedy. 4) The rope will break where it is the weakest.
5) Where they don’t agree with each other, a quarrel takes place, as is often the case. IV. 1-5 DCDCB 6-10 BAAA 11-15 DCCBD 16-18 CDC
第二十七讲参考答案 II. 1. 36-40 CBDCB 41-45 BADCB 46-50 ADCAC 51-55 BADBC 2. 1) 词类 2009年 动词 5 名词 6 形容词 2 副词 1 介词 3 连词 3 代词 / 3. 2) aware of; point out; contribute to 4. 2) 转折并列关系;让步;转折关系
3) 41题根据小节的中心话题判断:本小节是赞成者列举此活动的好处,作为他们支持活动的理由;42题是根据本句的内容判断:这句话是承接小节的主题详细叙说这项活动对学生的好处之一就是有助于学生了解他人的需要。
4) Perhaps most importantly, students are forced to think beyond their own interests and become aware of the needs of others. Students are also able to learn real-life skills that include responsibility, problem-solving, and working as part of a team. Finally, students can explore possible careers through service learning. 5) Service learning includes all kinds of activities, such as cleaning up a polluted river, working in a soup kitchen, or tutoring a student.
Service learning is not limited to certain kinds of work. For example, students can clean up a polluted river. They can work in a soup kitchen. And they cay also tutor a student. 6) 它们之间是种属关系,skills包括后面的几项。
III. 2) 36-40 DABCA 41-45 CDABD 46-50 ACDAB 51-55 ACCAB
第28讲 阅读理解解题策略 II. 2.
篇号 体裁 题材 A 议论文 男女交流的差异 B 记叙文 儿时回忆 C 应用文 公交信息 D 说明文 水与土壤 3. It was the first snow of winter --- an exciting day for every child but not for most teachers. Up until now, I had been able to dress myself for recess(课间休息), but today I would need some help. Miss Finlayson, my kindergarten teacher, had been through first snow days many times in her long career, but I think she may still remember this one. 4.
设题类型 主旨大意 细节信息 推理判断 词义理解 III. 2.
选项 类型 引用原文 同义转换 正确项 反义叙述 解释说明 归纳演绎 推理判断 09江苏卷对应题号 56 57, 58, 60, 61, 65 68 67, 70 59, 63, 66 62, 64, 69 2009江苏卷 1 (59) 10(56, 57, 58, 60, 61, 63, 65, 66, 67, 68) 3(62、64、69) 1(70) IV. 4. 有必要看完全部选项,因为一是要养成沉稳的良好习惯,二是其他选项也许能对答案的选择提出新的思考,三是干扰项通常情况下也要由文章所出,因此,某种意义上来说对文章某些细节的理解会起到一定的提示作用。 5. 广泛阅读;多观察、多思考;与时俱进。 V. 2009山东 56-60 BCBAD
66-70 CBADA
2009安徽 56-59 CABA
2009海南/宁夏 68-71 DCAB
附:2009江苏卷阅读理解详解
56. 选C。事实细节题。文章第一小节最后一句“women consider that the point of all getting together is to have a good time and develop relationships”。文章第一小节陈述了一项事实:妇女们喜欢边做事边交谈,而男的不喜欢。她们认为聚在一起是为了人际关系,而不只是玩得开心。
57. 选B。事实细节题。第三节的第一句话“woman sees it as a means of bonding”。本节承接前两小节,进一步说明间接的电话交谈也是妇女保持人际关系的手段。
58. 选A。考查对作者写作意图的理解。本文第四小节承接前三节的,进一步探讨妇女比男喜欢交谈的原因。前半部分否定了社会影响的因素,后半部分明确肯定了妇女有更好的大脑器官来传递语言。通读全文,作者的写作意图可以从文章最后的归结来看:文章从妇女喜欢交谈的事实出发,花了较大的篇幅说明她们把交谈看成是交际的手段,究其喜欢交谈的原因,在最后一小节否定了社会环境的因素,最终有明显证据表明:“a girl’s brain is better organized to send and receive speech”,这是文章的结论,当然也是作者最想要表达的意思。
59. 选C。标题总结,概括篇章大意。 60.选B。事实细节题。第二小节“It was a hand-me-down from my brother”和第四小节“They are my brother’s boots”。
61.选A。细节理解题。本文中老师帮小女孩穿脱靴子经历了几个回合,似乎每次都有原因,但究其最根本的原因还在于最后一句:“I put them into the toes of my boots”。这是故事的高潮所在,也是幽默所在。体现了小女孩淘气的心态,她对穿哥哥的衣物有些不满,通过捉弄老师,几次三番让她穿脱靴子发泄出来。
62.选D。推理判断题。前三次的穿脱都容易找到,但最后一次作者并没有交待。如果能够明确最后一句的幽默,那就很能想像,老师还得将靴子脱下来取出手套,再重新把靴子穿上。由于穿脱的几次过程描述比较繁琐,动作细节的理解存在一定的障碍,因此,当数完文中描述的三次穿脱之后,学生会有轻松解脱的感觉,很容易忽略作者最后留下的思考空间。
63.选D。细节理解题。前三项所描述的情况,都是发生在教师穿错靴子,其原因是能够接受的,但是,D项,老师在感觉到小女孩有些淘气的时候,仍然能够表现出正常的样子。因此,这项最能说明问题。
64.选C。推理判断题。文中专题提到QUT的学生,可知本指南的服务对象为QUT的学生,也只有该校本身才会有这种专门服务对象的指南。
65.选D。事实细节题。四个选项都分别指向不同的细节内容,需要与文中的信息逐一对应。前三项都有明显的信息可以予以排除,D选项与文中的信息at any time并不矛盾。这类题的较为繁琐,需要反复核对各个选项的对应信息,不能望文生义、断章取义。
66.选B。细节推断题。根据各票种的服务旅行时间、区域范围和价格计算。因为需要跨区行走,所以排除D项。A项需要往返计算票价,不合算。C项有时刻限制,不适用。B项与停留5天相吻合,也不受跨区的限制。
67.选B。事实细节题。第二小节“This layer is usually rich in nutrients, oxygen, and water”。A项并不是科学的名称,只是人们认为的。 68.选B。事实细节题。需要对各选项的信息逐一查对。第二小节“This layer is lighter in color”。与60、65题的事实细节题很相似,各选项所涉及的信息并不集中在同一话题上,而分散在文中的各个部分,需要有繁琐的查找核对。
69.选C。推理判断题。本题虽然是推断,但其难度并不大,在water beneath the soil部分的第一小节,信息非常明了。几乎等同于细节题。
70.选D。猜测词义。由该词所在的句子可以看出,原来有机物、矿物质都是随着在土壤里,水经过之后它们随水而走了,由此可见是被水溶解、溶化,混和在水里了。
第29讲 任务型阅读解题策略 II. 1. 文章的整体结构
共分享92篇相关文档